11 oktober 2009

Thomas Bodström - en hycklande girigbuk

Medborgare! Efter Kalla Faktas granskning av vad våra riksdagsledamöter har för sig när det är dags för votering framkommer att socialdemokraternas Thomas Bodström är en av dem som har lägst närvaro. Men istället för att vara ute på andra politiska uppdrag använder han tiden till att skriva böcker och jobba som advokat! Vid ett tiotal tillfällen i våras har han kvittat ut sig för att istället jobba som advokat. Inte nog med det. Han har dessutom tagit ut advokatarvode för den tiden då han egentligen borde ha suttit i Riksdagen! Att vara borta för att arbeta för egen vinnings skull är inte tillåtet enligt partiets kvittningsregler, men det verkar Bodström skita fullständigt i.

Dessutom framkommer det att Thomas Bodström har använt Riksdagens kammare för att spela in en reklamfilm för sin senaste bok! Något som är i strid med Riksdagens regler.

Thomas Bodström smiter alltså från sitt jobb som riksdagsledamot för att skaffa sig diverse olika extrainkomster. Detta på av skattebetalarna betald arbetstid. Om vanliga medborgare skulle smiter från jobbet och göra något liknande hade de fått sparken på en gång. Med rätta. Men uppenbarligen gäller inte samma regler för maktelitens lilla gullepojke.

Nu vet vi dock att han är en girigbuk utan dess like. En girigbuk som dessutom hycklande brukar stödja högre skatt för medborgarna och speciellt för höginkomsttagare som han själv. Men om han nu verkligen tyckte att han redan har så hög inkomst och kan avstå en del av denna i högre skatt, varför är han då så mån om att dra in ytterligare extrainkomster på redan betald arbetstid i stället för att fokusera på att sköta sitt jobb som riksdagsledamot?

Sanningen är den att Thomas Bodström är uppfödd rakt in i makteliten med allt vad det innebär, silversked i munnen, sommarstuga på Fårö och direktkontakt in i Regeringskansliet. Han är van vid att göra om han vill och bli försörjd av skattebetalarna. Skattebetalare som han mest föraktar och aldrig i hela sitt liv har tackat för allt de gett honom och de sina. Skattebetalare som han istället helst vill ska vara avlyssnade undersåtar. Undersåtar som han kan utnyttja för sin egen girighets skull.

18 kommentarer:

zapp sa...

smart kille.

Anonym sa...

Inte den första och inte den sista girigbuken hos Socialdemokraterna. Helt ofattbart att det finns folk som fortfarande röstar på hycklarpartiet Socialdemokraterna.

Anton sa...

Vad är problemet? Han är ju en ypperligt söt förebild för de maktgalna på väg "uppåt". Så ska man bete sig som stolt svensk och politiker.

Ät så mycket man kan och ändå ha kvar allt. Bodström får väl hoppas att han inte sätter nå´t i halsen så glupsk som han verkar.

Är det någon som förväntar sig annat?

*suck*

Ann Helena Rudberg sa...

Tycker att han påminner rätt mycket om sin kompis Liza Marklund.

Anonym sa...

Jag är definitivt inget fan av Thomas Bodström. Men som vanligt ger inte media hela bilden, utan vinklar som det passar dem.

Läs gärna vad Thomas själv skriver:
http://www.bodstromsamhallet.se/2009/10/kalla-fakta-ger-en-skev-bild-av.html

http://www.bodstromsamhallet.se/2009/10/serios-granskning.html

Medborgare X sa...

Anton!

Ja, visst är han en oerhört fin förebild. Solidaritet, up yours. Gör som Bodström, roffa åt dig allt du kan och fiffla så mycket det går.

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Visst göra han! Det är knappast någon slump att de samarbetar. De verkar dela samma (låga) ideal!

Anonym sa...

Thomas Bodström är en girigbuk som lever flott på oss dumma svenska skattebetalare. För inte nog med att han utan närvaroplikt har sitt väl tilltagna riksdagsarvode. Merparten av hans saftiga advokatsräkningar betalas också av det allmäna.

FAIR PLAY

Camilla Grepe sa...

Intressant att avslöjandet kommer just nu. Jag tycker att det har varit en hel del surr kring TB som tänkbar kronprins till Mona Sahlin den denaste tiden. Tillfällighet?

Anonym sa...

När,vem,vad osv man är för någon har väl inte betydelse däremot är väl viktigt att manipulativt, bedrägligt, omoraliskt, kränkande och brott mot/av enskilda eller grupper avslöjas snarast. Dags för det mot övriga världen moraliserande sverige att städa på den egna gården desvärre har ev skiten fått växa länge.

anders

Michael sa...

Camilla, ingen tillfällighet - tror jag, i vart fall. Det positioneras till höger och vänster nu när Monas ställning är svag.

Men det är inget avslöjande per se - att han skrivit böcker, driver advokatfirma med sin kumpan (i sämsta bemärkelse), suttit i styrelser etc har ju varit känt.

Däremot är det väl en och en annan socialdemokrat som inte vill se honom som partiledare och därför propsar på journalistkompisar att ta upp det. Därmed blir granskningen legitim, så att säga.

Tror jag.

Nicklas Eriksson sa...

Han är ett klassiskt fall av ballong vars förtöjning till marken släppt och som nu seglar runt i det blå (!) utan kurs (precis som hans parti). Han behöver tas ner på jorden.

Anonym: bara ge dig. De där länkarna tillförde inte ett skit mer än det Medborgarperspektiv redan skriver.

Medborgare X sa...

Camilla!

Visst är det intressant att avslöjandet kommit just nu. Vad orsaken är vet nog bara Kalla Fakta. De granskande programmen på TV och de få få granskande journalister som finns kvar i gammelmedia har en väldigt stor chans att sätta agendan i Sverige.

Hur de väljer vad de ska granskar finns det antagligen också en politisk agenda bakom. De valde att inte granska Monica Antonssons avslöjanden om Gömda. Istället lade de locket på och stödde Liza Marklund. De har valt att inte granska FRA-lagen, IPRED-lagen, etc. utan det har nästan helt och hållet skett från bloggosfären.

Så varför detta fokus på Bodström just nu?

Medborgare X sa...

Michael!

Ligger nog en hel del i det. Även inom Socialdemokraterna finns en splittring med olika subgrupper med lite olika syn på politiken som partiet ska driva i framtiden. Kanske är detta framlyftande av Bodström just nu en följd av en sådan maktkamp.

Nicklas Eriksson sa...

"Även inom"...? I beg to differ. Jag har varit medlem i S i många år (hoppade för två år sedan) och satt som högst som ordförande i en stadsdelskrets i stan samt i Göteborgs KF. Det finns knappt ett mer splittrat och maktstyrt parti. Hela Göteborgs partidistrikt hålls utanför partiledningen tack vare att Göteborg anses för röda bland "humanisterna" i Stockholm.

Medborgare X sa...

Niklas!

Det är precis det jag syftar på. Att partiet är splittrat och att dessa grupper positionerar sig gentemot varandra för att öka på sin makt. Att Bodström granskas just nu kan vara en följd av att en grupp som inte vill se honom som partiledare eller att han ska få ytterligare inflytande i partiet lyckats få Kalla Fakta att sätta fokus på just honom.

Hur som helst så tycker Medborgarperspektiv att det är bara bra att hans hycklande och girighet lyfts fram.

Anonym sa...

Då tycker jag att sjukskrivna kan skaffa sig en x tra inkomst bredvid , kanoners...........

Nicklas Eriksson sa...

Arbetarperspektiv håller med Medborgarperspektiv:) det är bra att han granskas.

Den gruppen kan vara inom partiet men behöver inte vara det.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!