26 oktober 2009

One woman show

Medborgare! Så mycket var Mona Sahlins ord från när hon tog över partiledarskapet efter Göran Person. Göran Person framstod ofta som den som ensam företrädde Socialdemokraterna och den bilden sade sig Mona Sahlin vilja förändra. Därför lovade hon att släppa fram andra personer ur partiet. Det var "laget" som skulle representerat Socialdemokraterna framför "jaget". Med facit på hand efter tre år med Mona Sahlin som partiledare konstatera att det har blivit precis tvärtom! Det är Mona Sahlin som dominerar bilden av Socialdemokraterna!

Svenska Dagbladet har jämfört hur stort utrymme Socialdemokraternas 17 officiella talespersoner får i förhållande till Mona Sahlin i svenska tidningar. Det visar sig att av de drygt 17 000 artiklar som publicerats det senaste året där någon av de högsta företrädarna för partiet uttalar sig eller nämns finns Mona Sahlins namn i över hälften, 59 procent av artiklar.

När Göran Person var partiledare och statsminister för fyra år sedan såg förhållandena helt annorlunda ut. Av alla artiklar där någon av de 22 socialdemokratiska ministrarna uttalade sig eller nämndes året före förra valet figurerade Göran Persson endast i en tredjedel, 31 procent av artiklarna.

Det som var tänkt att bli ett lagarbete har uppenbart blivit en one woman show! Varför skulle en arbetare vilja representeras av en halvdiktatorisk partiledning utan koppling till vanligt folk?

6 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja Mona Sahlin ses väl som den nya frälsaren, som ska mota sd och annat i grinden. Och det visar också att journalister är människor de med, som går efter vad de själva tycker är viktigt och inte bryr sig så värst om objektiviteten. Kul med en bild av henne med cigg... visste faktiskt inte att hon rökte... fast jag har sett henne i levande livet.

Anonym sa...

Exponeringen av Mona Sahlin ar anledningen till att partiet halverats sedan hon blev inkvoterad.
Alliansens basta valarbetare har ensam en valvisnst for Socialdemokraterna i sin hand,
hon behover bara avga.

Anonym sa...

Är någon förvånad över att Mona Sahlin syns mest i media?
Våra största drakar DN och SvD, lägger numera ned mycket mera resurser på att mobba Sahlin, än vad de gör på sitt verkliga uppdrag: att granska makthavarna.

Anonym sa...

Vad orkar man säga när halsen är full av spyor vid anblicken av queen Mona.

Anonym sa...

Mona muslim + det rödgröna packet.Vad kan dom tillföra för gott i Sveriges politik? Jo skattehöjningar på energi och arbete + en fortsatt okontrollerad invandring.Samtidigt ger jag inte ett skit mer för alliansen som i sin rädsla att få SD som vågmästare ens kan få tanken att ge inviter till miljöpartiet.Men allt för maktens skull.Jä--a politiker som sviker demokratin!!

Anonym sa...

Ingen syns sa mycket i media som Mona Sahlin.
Kolla webben
Mona Sahlin tillsammans med oegentligheter,fiffel ,okunnig ,inkompetent,
ljuger,.........................osv.

Ingen kommer ens i narheten av henne.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!