17 oktober 2009

Socialdemokraterna - var är arbetarna?

Medborgare! Om en dryg vecka ska Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin leda partikongressen som är tänkt att bana väg för en rödgrön valseger 2010. Sällan har väl dock en s-ledare varit så ifrågasatt som Mona Sahlin är just nu. I en intervju i Sydsvenskan i somras beskyllde Aftonbladets ledarskribent Katrine Kielos Socialdemokraternas ledningen för att sitta fast i ”folkhemsnostalgi” och tala till folk som om de vore dumma i huvudet. Dessutom verkar Socialdemokraterna ha rejäla interna problem, något som både Lotta Gröning och Pär Nuder nyligen har gett uttryck för i sina böcker.

Samtidigt blåser det rejält kring partiets lilla gunstling Thomas Bodström. Han har tidigare fått fria tyglar av partiledare Sahlin och använder merparten av sin tid för att stoppa fickorna fulla med pengar i sin roll som advokat, samtidigt som han tar ut full lön som riksdagledamot. Under de senaste knappa två åren har han fakturerat över 1,7 miljoner kronor som advokat. Pengar som vi skattebetalare får hosta upp, utöver hans lön som riksdagsman! Detta har nu fått Socialdemokraterna att se över sina regler för riksdagsledamöternas extraknäck. I sin roll som politiker har han istället drivit på ökad övervakning av medborgarna och kriminalisering av medborgarnas fria sexualitet.

Thomas Bodström är en pojke uppfödd med silversked i munnen. Hans far, Lennart Bodström, var en del av den Socialdemokratiska nomenklaturan. Thomas Bodström har aldrig gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv och har levt ett liv helt utan koppling till vanligt folks vardag. Vad det innebär att vara arbetare har Thomas Bodström väldigt liten insikt i och erfarenhet av.

Vid en närmare betraktelse av Socialdemokraternas ledande skikt är det svårt att identifiera någon riktig arbetare. Partistyrelsen består av i princip idel parasiterande politisk elit. Personer som får sin försörjning av skattemedel och som inte sett ett verkstadsgolv annat än på studiebesök i verkligheten. Partiledare Mona Sahlin har till exempel inte haft ett riktigt jobb de senaste 30 åren och kan glatt kassera in 1,4 miljoner om året, trots att hon inte deltagit i en enda votering i Riksdagen under 2009!

Situationen ser tyvärr inte mycket bättre ut för merparten av de Socialdemokratisk politikerna på riksdags, landstings och kommunal nivå. Merparten är parasiterande personer som inte bidrar med skatt till samhället, utan istället lever på skattemedel!

Riktiga arbetare genererar ett skatteöverskott till samhället och ser till att sjuka och gamla kan få ett lite bättre. Några riktiga arbetare är dock svårt att finna i Socialdemokraternas politiska elit. Få har ens riktig arbetarbakgrund och än färre vet vad det innebär att vara arbetare.

Varför ska en riktig arbetare överhuvudtaget överväga att låta sig representeras i riksdag, landsting och kommun av Socialdemokraterna, när deras representanter inte själva är riktiga arbetare och bidrar med skatt till samhället? Var tog arbetarna vägen i Arbetarpartiet Socialdemokraterna?

Uppdaterad 2009-10-19 kl. 22.20 efter kommentar från Tristan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.crimenews.se/content/view/154728/1/

Bodströms förföljelse av Tito verkar också konstig.
Ada

Einar Berg sa...

Ett mycket bra inlägg! Det beskriver flera "obekväma sanningar" som ligger under ytan och som man måste gräva lite efter för att få se. Den 27:e börjar de socialdemokratiska "partidagarna" och här kan metaforerna göras många. Då är det match. Då får vi se vem som har längst partipiska, vem som har bäst pli på sina allierade, vem som kan ta fulast grepp på sina motståndare. Sossarna själva har sagt att vinner dom inte Stockholm så vinner dom inte valet. Bodström är stockholmarnas självklara favorit, oavsett hur långt åt höger "industri-sossarna" tycker att han går. Vi får väl se.......

Anonym sa...

Anledningen till Socialdemokraternas stora tillbakagang fran nar Mona Sahlin inkvoterades som partiledare ar att hon inte begriper vilka hon skall skall representera.
Ett klart bevis for detta ar att nar Wanja Lundby Wedin betalar hundra miljoner av LO arbetarnas pensionspengar till fantasilön at en direktor och kritiseras för detta staller sig Mona Sahlin reservationslöst pa hennes sida och försvarar hennes handlande mot kritiken fran de drabbade..
Det ar Lo arbetarna som förlorat sina pengar som Mona Sahlin skulle ha värnat om om hon begripit battre.
Wanja lovade att pengarna skulle aterföras men inte en krona har aterbetalts och Mona Sahlin agerar inte for att LO arbetarna skall fa tillbaka vad som utlovats.

Med hennes omdomme ,eller rättare sagt brist pa omdomme , begriper hon inte vilka hon skall representera.

I Volvos fall tror hon sig representera de bilarbetare som kan bli fristallda samtidigt som hon tillsammans med MP vill hoja bensinpristet till 25kr per liter nagot som skulle fa arbetslosheten bland bilarbetare att skena till oanade hojder.
De som skulle vinna pa Mona Sahlins forslag ar agarna i USA som far finansiering som svenska skattebetalare garanterar och tar risken for.
Detta ar ett ytterligare ett bevis for att Mona Sahlin inte begriper vilka hon borde representera.

Att byta ut henne nu ar inte for sent, att ha henne kvar ar en katastrof.
De som i dagslaget stoder Socialdemokraterna ar sadana som skulle rosta pa partiet aven om ledaren vore en hast och ingen av dem skulle andra sig om Mona Sahlin byttes ut, daremot skulle massor av valjare som lammnat det pa grund av Mona Sahlin komma tillbaka till partiet.

Tristan sa...

Medborgare X, går du på något särskilt medel? - Sluta med det i så fall!

Medborgare X sa...

Tristan!

Tack, när just du övergår till personangrepp istället för att argumentera mot det jag skrivit vet jag att jag har rätt till 100%.

Bitten sa...

Exet..

Din senaste kommentar här= Underbar!! :-)

Självklart har du rätt!!

Tristan sa...

Medborgare X

Du skriver "parasiterade politisk elit", men jag tror att det du vill säga är "parasiterande"... Annars blir det liksom motsatt effekt.

Se upp för övrigt så att du inte gnäller och låter som en rättshaverist.

Ditt lågvattenmärke gentemot Bodström, "skottpengar", var rent av vidrigt, även om Bodströms "bedrägerier" måste kunna kritiseras men då företrädesvis sakligt.

Medborgare X sa...

Tristan!

Jag bjuder på felstavningarna!

Tristan sa...

Medborgare X

Normalt sett skiter jag i felstavningar. Men i detta fall blev det lite komiskt med tanke på att "felstavningen" medförde en semantisk helomvändning.

Men låt oss istället fokusera på dina rättshaveristiska tendenser, som är långt mer väsentliga en dina grammatiska och semantiska tillkortakommanden. ;-)

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!