10 oktober 2009

På Malmskillnadsgatan intet nytt

Medborgare! Centerpartiets egen lilla riksdagsbög Fredrick Federley krävde i fredags i en debattartikel i Aftonbladet att sexköpslagen ska avskaffas. Han skriver att i och med sexköpslagens införande vann de svenska moralisterna en jätteseger och att de lyckades att ytterligare förpassa de prostituerade ut i marginalen utan att ens låta dem komma till tals. Federley tycker att sexköpslagen är felriktad och att den är skapad över huvudet på de prostituerade. Sexköpslagen är främst utformad av medelklasskvinnor som känner att de själva inte skulle kunna sälja eller köpa sex. Dock har de aldrig talat med personer som själva säljer sex och tagit del av deras syn på saken.

Naturligtvis får Federley svar på tal, både inom Centerpartiet och utanför. Allas vår lilla favoritfeminist Gudrun Schyman går i taket och tycker att sexköpslagen ska skärpas. På Politikerbloggen skriver Ida Gabrielsson från Ung Vänster att sex inte är en rättighet. Som om en slopande av sexköpslagen skulle innebära att det blev en plötsligt blev en rättighet att knulla! Då har man totalt missuppfattat vad ett fritt och demokratiskt samhälle innebär. Bara för att det är tillåtet att köpa något innebär det inte att folk är tvungna att sälja. Det gäller både sex, Märklintåg och barnomsorg.

Att sexköpslagen haft en negativ inverkan kan om inte annat paret Emma och Louis vittna om. De blev stoppade av polis på Malmskillnadsgatan i Stockholm anklagade för prostitution. Polisen försökte få dem att erkänna att Emma egentligen var prostituerad och att hennes sambo försökt köpa sex av henne. De uppfattade båda situationen som ytterst hotfull och förnedrande. Numera har de helt förlorat förtroendet för polisen.

Så går det när samhället och våra politiker försöker sätta sig över folket. När de inte ser medborgarna som individer som kan ta ansvar för sina egna liv, utan istället har en nedsättande syn på andra och tycker sig vara moraliskt överlägsna vanligt folk. Medborgarperspektiv är dock övertygad att Sveriges medborgare själva är fullt kapabla att ta ansvar för sina egna liv, inklusive om de önskar säja sex eller ej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!