03 oktober 2009

Lärarinna spred sexlögner om kollegor och skickade nakenbilder av sig själv till elev

Medborgare! I våras avslöjades att en lärarinnan vid en grundskola i Kungsbacka misstänkts ha skickat sexbilder på sig själv (se här) till en 16-årig elev. Hon ska även ha gjort sexuella inviter till pojken när hon chattade med honom på MSN. Dessutom har hon vid ett flertal tillfällen spridit sexrykten om sina kollegor till eleverna i klassrummen. Hon har bland annat sagt till eleverna att två av lärarkollegorna haft ett förhållande med varandra samt att en utpekad manlig lärare gjort sexuella närmanden på henne och andra kvinnliga lärare på skolan. Dessutom har hon även pekat ut den manlige läraren som pedofil. När historien uppdagades polisanmälde skolan lärarinnan och hon avskedades från sin tjänst.

Rättegången mot lärarinnan inleddes igår vid tingsrätten i Varberg där hon nu står åtalad för sexuellt ofredande och förtal. Hon anklagas även för tjänstefel eftersom hon ska ha berättat för pojken om innehållet i ett kommande spanskaprov.

Den manlige läraren, som påståtts göra sexuella närmanden på den nu åtalade lärarinnan och som hon har pekat ut som pedofil, berättade igår inför rätten att han blev väldigt upprörd och ledsen när han fick veta vad lärarinnan sagt om honom. Han var orolig för att eleverna skulle tro på ryktena. Även den kvinnliga lärare som han påståtts haft en sexuell relation med talade inför rätten i går. Hon berättade att det varit väldigt jobbigt och att hon kände att hon inte längre hade någon trovärdighet som lärare när det pratades om henne i skolans korridorer.

Under den första rättegångsdagen vittnade även en av skolans tidigare elever. Hon bekräftade bilden som lärarna framfört, bland annat att den åtalade lärarinna smutskastat sin manlige kollega. Lärarinnan nekade igår dock till alla anklagelser.

Medborgarperspektiv förundras hur lätt vissa verkar ta på andra människors personliga integritet och börja sprida rykten om dem som lätt kan förstöra deras liv. Det är inte ofta som förtalsbrott går till åtal, men i detta fallet finns det så många förtalade och så många vittnen att Åklagarmyndigheten inte kan avskriva ärendet.

Tyvärr är det i andra fall inte lika vanligt att falska anklagelser leder till åtal. Tvärtom kan det till och med leda till att de som blir falskt anklagade hamnar i klammer med myndigheterna och rättvisan, även om de kan bevisa att anklagelserna inte stämmer.

MER INTRESSANT OM: , , , ,

2 kommentarer:

Daddy sa...

Kungsbacka verkar för dagens häxjakt, vara vad Salem var för dåtidens.

Undrar om det kan ha något samband med kvinnojourens täta samarbete med socialtjänsten?

Eller gömmer det sig en liten pedofil i varenda Halläning månne? Eller kan det vara så att de verkliga pedofilerna är dom som maskerar sig som pedofiljägare?

Jag har länge närt den misstanken.

Medborgare X sa...

Daddy!

För att parodiera Shakespear - Something is rotten in the City of Kungsbacka!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!