22 oktober 2009

Död av Pandemrix?

Medborgare! Samtidigt som en 40-årig man från Skåne vårdas för svininfluensa en i konstgjord lunga på Universitetssjukhuset i Lund kommer uppgifter om att två personer har avlidit strax efter att de fått vaccinet Pandemrix. Både personerna var i medelåldern och var redan sjuka i andra sjukdomar sedan tidigare. Samtidigt har, som Medborgarperspektiv tidigare rapporterat, många av dem som vaccinerats drabbats av kraftiga biverkningar. Så pass kraftiga att man fått sjukskriva sig och vara hemma från jobbet. Nu spekuleras det i om svininfluensavaccinet kan vara för starkt. Läkemedelsverket utreder därför nu om det kan krävas nya rekommendationer som avråder speciellt äldre och sjuka att vaccinera sig.

Visserligen har det gjorts kliniska tester av Pandemrix och det är godkänt av European Medical Agency (EMEA), men det är begränsat att användas endast om WHO eller EU har deklarerat att det pågår en H1N1 pandemi. I samband med kliniska tester är det framför allt yngre friska människor som läkemedlen prövas på. Frågan är om detta verkligen är helt representativt förmånga av de grupper som nu står i tur att vaccineras.

De kommande veckorna kommer att bli avgörande om statens planer på en massvaccination blir en succé eller ett riktigt fiasko, ett fiasko som kanske till och med kräver ett antal medborgares liv!

20 kommentarer:

Helena Palena sa...

Det är ett fiasko!

Kenta sa...

Själv klart är det ett fiasko, precis som den regering vi har just nu.

Ann Helena Rudberg sa...

Hahaha, fast skrattet fastnar i vrångstrupen märker jag...den roligaste nyheten annars om denna flunsa tycker jag var när det konstaterades att en annan flunsa (vanlig?) hade gjort att svinflunsan inte fick det genomslag, som myndigheterna hade förväntat sig. Så vanlig flunsa skyddar bättre än vaccin då?

dark & green sa...

"Båda två var svårt sjuka människor. Deras tid var nog inne, vaccin eller inte. De dog av döden, helt enkelt” säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar...SURE...

Läs mer på:

http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/10/de-dog-av-doden.html

Anonym sa...

Vaddå allvarliga komplikationer kallar ni det allvarliga komplikationer. Då har ni inte sett allvarliga komplikationer
De va rju jättesjuka redan och låg med ena benet i kistan om man får säga det så.
Det är mycket värre att bli sjuk i influensan än i vaccinationen kan inte folk fatta det?
Det finns verkligen allvarliga komplikaioner med denna här influensan om man är frisk och har ett starkt immunförsvar det ä rdå man blir så dålig i denna influensa s ni vet inte vad ni pratar om. En som arbetar inom vården och vet

Anonym sa...

1. Vaccinet är framstressat och otestat.

2. Vaccinet innehåller ethylkvicksilver och skvalen, dom som påstår att det är mindre farligt att äta en fisk från östersjön resonerar som att det vore samma sak som att äta en fisk vore samma sak som att få kvicksilver injecerat i blodomloppet, korkat.

Skvalen kan orska autoimmuna sjukdomar som MS m.m och försvaga immunförsvaret, därav att man blir "sjuk" eller upplever bieffekter av vaccinet.

3. I takt med att fler vaccineras kommer även fler dö på grund av vaccinet, sen går det alltid att påstå att det var på grund av att dom redan var sjuka, men när friska människor börjar då?

Anonym sa...

Detta resonemang verkar helt sjukt, om detta virus får fortgå kan det mutera, vad gör 1. 2. 3. då, vad tycker du själv. Skall vi på 2000 talet få en ny spanska sjuka, förklara du som påstår att du är så påläst vad skall vi göra, skall vi låta det härska fritt och säga okej det var meningen att dessa mänskor som dog skulle dö??? eller kom med ett förslag. 1.2.3.

Anonym sa...

För det första finns det inga belägg för att vaccineringen ens fungerar, det är som att spela på ett lotteri. Så bara för att folk vaccinerar sig betyder det inte automagiskt att man kommer bli immun mot svininfluensan.

Om viruset muterar så spelar det väl ingen roll ifall vi har vaccinerat oss, för vi har väl vaccinerat oss mot den kända "strainen" av svininfluensan, H1N1.

Vissa sjukdomar går inte att stoppa med dagens medicinska teknologi, det är bara ett inse. Dessutom är svininfluesan mycket mycket överdriven, en vanlig influensa dödar ca 3 000 personer årligen i sverige, säg mig, hur många har dött av svininfluensan i Sverige? I usa med sina 132 miljoner är det drygt 1000 som dött.

Staten och media gör ett jävligt bra jobb på att skrämma upp människor för att ta ett skitvaccin som har 0 garanti för att det ens fungerar, men jag hindrar ingen från att ta det, det är upp till var och en, så varsågod.

Anonym sa...

Rättelse: det är ca 300 milj. invånare i USA.

Anonym sa...

Besserwisser finns det många av, men någon kunskap har sällan sådanna av vad som värkligen, är värkligheten, struntprat finns det gott om, jag tror ju inte våra medicinskt ansvariga är helt utan kunskap, något har de alltid på fötterna.

Anonym sa...

enl ny forskning från usa om konserveringsmedlet Tiomersal som innehåller etylkvicksilver ger tiomersal patologiska skador på hjärnceller. detta är allvarligt och bådar inte gott för de foster som kan vara genetiskt känsliga för kvicksilver och därmed kan komma att drabbas illa av etylkvicksilvret i Pandemrix. cellskadorna som uppkom liknar dem som återfinns i cellstudier på autistiska barn. jag vill iallafall tacka nej till att bli utsatt för extremt giftigt ämne som riskerar att allvarligt skada utvecklingen av mitt barns hjärna

Michael sa...

Mer om tiomersal finns på wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal

Mer om etyl-Hg:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethyl_mercury


Tiomersal har funnits sen 1927, och har använts i stor omfattning. Det har varit standard ingredient i vacciner ända fram tills relativt nyligt - och används fortfarande, uppenbarligen.

Snacket om "ny forskning" är typiskt konspirationstjafs. Likaså tjatet om autistiska barn - det har genomförts stora studier, helt frikopplade från Eli Lilly (som tillverkar tiomersal) och sådan koppling är inte funnen.

Alltså, det finns inget självändamål att injicera vare sig Thiomersal eller äta kvicksilvergädda - men vi har alla fått i oss avsevärt mer etyl-Hg genom maten än genom vacciner.

Anonym sa...

kvicksilver i vaccin är inget nytt, för att inte tala om amalgam och östersjöfisk där kan man prata om kvicksilver och alla grönsaker som kommer från Kina och tredje världen men det mussar Ni i Er utan betänkligheter, nu får Ni verkligen tänka äfter vad Ni håller på med, en spruta vaccin eller nyttiga? grönsaker från Kina och alla andra jävla ställen.

Anonym sa...

Jag är jättedålig efter min vaccination eftersom jag är vad som kallas solklar riskgrupp. Jag har allt en influensa kan ge, ont i kroppen, svårt att andas, rosslig, slemmig, svag, matt, you name it. Det tokiga är att jag varit fri från förkylningar i två år, men det här kom som en bomb på kvällen efter vaccinationen. Jag var toppfrisk. När jag ringer 1177 så säger de att vaccinet inte alls ger de biverkningar jag har som andnöd, tryck över bröst, diarée, m.m.
Vem vet vad? Ska inte vaccinet skydda istället för att stjälpa? Ingen kan bekräfta, men jag vet, jag är så dålig, och aldrig är jag hypokondriker.

Anonym sa...

Det ända sättet är att leva helt isolerat. Skrota media, odla egen mat, leva med sina egna sjukdomar.
Människan är för liten för samhället vi bor i, det finns alldeles för mycket information, alldeles för mycket falska spekulationer, lögner och dolda fakta. Om vi äns skulle få rätt och klar information så skulle vi ändå inte kunna klara av allt, samhället är för stort för människan. Vi går i fel riktning.

Anonym sa...

Jag har oxo blivit sjuk av pandemrix..ont i njurar..förstorad lever..kan inte äta..illamående ,ont magen och svart avföring..JA jag har varit på akuten,skall bukröntgas och lungröntgas i veckan.Fått magsårsmediciner och antbiotika..de erbjöd sängplats men kan inte göra så mycket mer än observera.de vet ju inte om alla bieffekter än eller hur de ska göra..MEN JAG MÅR FÖRJÄVLIGT

Anonym sa...

Fan vad ska man göra nu, ska man ta vaccinet eller nej....jag lyssnar varje dag...jag läser varje dag....och varje gång det är annorlunda....jag är bara förvirad och rädd....

Anonym sa...

Ibland undrar jag om man blir så sjuk man förväntar sig, alltså inbillningssjuka?
Det enda jag kan säga till Er inte är det av vaccinet Ni blivit så sjuka, men sök läkare utan 1177 något annat fattas Er.

Anonym sa...

dessutom är wikipedia ingen tillförlitlig källa eftersom vem som helst kan lägga till info... så det så

marie sa...

Jag tog pandemrix 19/10. Fick en kraftig allergisk reaktion av Vaccinet. Kortison i två månader och fortfarande tar jag höga doser antihistamin.
Hur har det gått för Er som blivit dåliga efter vaccinationen? Besök mig gärna och berätta.

http://liveteftersprutan.blogspot.se

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!