19 oktober 2009

Börja se människorna Jimmie Åkesson!

Medborgare! Sverigedemokratenas partiledare Jimmie Åkesson går till generalangrepp mot "muslimerna" i en debattartikel i Aftonbladet. Med den största av borstar målar han upp en bild över hur islam skiljer sig från kristendom och hur "muslimer" tänker och agerar. Han beskriver hur brottsligheten ökat, att antalet våldtäkter ökar, hur könssegregering införs på badhus, hur små gossebarn omskärs, hur terrorverksamhet frodas inom Sveriges gränser och sätter ett likhetstecken mellan detta och hur "muslimer" är. Åkesson avslutar debattartikeln med att han ser "muslimerna" som det största utländska hotet sedan andra världskriget och lovar att göra allt som står i hans makt för att vända trenden i samband med nästa års val.

Många tycker att hans artikel är hets mot folkgrupp och går så långt att de polisanmäler Aftonbladet. Andra studerar Jimmie Åkessons fakta lite noggrannare och kommer till slutsatsen att många av påståendena saknar riktig grund.

För Sverigedemokraterna innebär dock de starka reaktionerna och debatten som uppstår i spåren av Jimmie Åkessons uttalanden just den extra uppmärksamheten som partiet eftersträvar. Ju mer buller och bång desto säkrare blir deras potentiella väljargrupp på att det här är partiet för dem.

Även om Sverigedemokraterna är ett starkt värdekonservativt parti består deras främsta väljargrupp av besvikna före detta Socialdemokratiska väljare. Vanligt folk som helt har förlorat förtroendet för de traditionella arbetarpartierna och som sett välfärden smulats i småbitar under de senaste årtiondena. Samtidigt har deras livsstil och livsval kritiserats och hånats öppet av den vänsterradikala kultureliten. Parallellt med detta har denna elit i samma andetag hyllat just invandringen och det mångkulturella samhället. Att dessa besvikna medborgare då söker sig till Sverigedemokraterna är faktiskt inte speciellt förvånande!

Det är intressant att notera att den vänsterradikala kultureliten dessutom har hyllat feminismen och dess aggressiva argumentationsteknik gentemot gruppen "män". Hur många debattartiklar på samma tema som Jimmie Åkessons har inte diverse feministiska företrädare skrivit under de senaste tio åren? Debattartiklar där "män" pekas ut som kollektivt skyldiga till krig, ökad brottslighet, ökat antal våldtäkter, hustrumisshandel och för att förse sig ekonomiskt på kvinnors bekostnad. Dessa artiklar har många gånger haft precis samma språkbruk och retorik som Jimmie Åkesson använder sig av i sin artikel i Aftonbladet.

Vad både Jimmie Åkesson och dessa feminister gör sig skyldiga till är att de inte ser till människorna. Till de enskilda individerna. Istället buntar de ihop individerna till abstrakta grupper och associerar dessa med diverse negativa egenskaper. Dessa grupper beskrivs sedan kollektivt som ondheten själva och som skyldiga till allt elände i samhället.

Men så ser inte världen ut. Vi är alla människor. Enskilda individer. Som sådana förtjänar vi att bli bemötta i alla sammanhang. Både då vi gjort något bra och då vi gjort något mindre bra. Det gäller både "muslimer" och "män", och alla andra.

Jimmie Åkesson, börja att se människorna istället för "muslimerna"!

7 kommentarer:

Erik sa...

Enskilda muslimer kan givetvis bete sig hur dåligt eller bra som helst. Det är ju bara så att grupper av människor med avvikande åsikter onekligen kommer att förändra samhället om de blir tillräckligt stora.
Vi går ju just nu onekligen mot en framtid med en kraftigt ökande andel muslimer i befolkningen ifall ingen sätter stopp för massinvandringen.
Personligen ser jag inget positivt med det. Samhällets värderingar kommer gå bakåt och vi kommer få se sånt som vi idag tar för givet inskränkas. Samhället som stort kommer också att segregeras mer och mer. Politiskt våld kommer förmodligen i ett framtida Sverige. Tror inte ens man kan utesluta ett framtida inbördeskrig om ett par generationer ifall balkaniseringen fortsätter. Det skulle bli MYCKET blodigt, inte minst för muslimerna som trots allt INTE skulle ha hemmaplan.
GODNATT SVERIGE!

Mike sa...

Ni e alla smygrasister det hörs ju.

Lägg ägg tror ni verkligen landets problem bottnar i invandring är ni dummare än vad jag trott.

Ann Helena Rudberg sa...

Det där ihopbuntandet råkar vi alla ut för. Tänk bara på Pär Nuder som ställde sig upp och sade att 40-talister är ett "köttberg". Utan att ens tänka på att statsminister Göran Persson, hans chef då, faktiskt tillhörde gruppen. Det visade hur stor skillnad det var på folk och folk.

Problemet med samhället är att dessa grupper finns och att det inte går att ta hänsyn till enskilda individer utan för politiker blir vi alla bara siffror i en statistik. Och hur dessa siffror buntas ihop skapar ofta världsbilden för de beslut som tas i riksdagen.

Jag tycker att politiker och massmedier själva har skapat denna urspårade situation, eftersom det har varit förbjudet i årtionden att diskutera den verkliga verkligheten i Sverige. Inte bara kring invandrare utan kring sådana som mig och min familj. Lögnen har brett ut sig. Den allmänna samhällslögnen i det skikt av samhället som har haft hand om opinionsbildningen.

Det är något som sker i alla samhällen mer eller mindre, men det är katastrofalt, att det kan ske i ett samhälle som alltid beskrivs som öppet, demokratiskt och med yttrandefrihet. Då blir lögnen ännu större.

Och när gammelmedierna samfällt än en gång tystar alla som vill komma till tals i kommentarer och blogglänkar är det tur att vi ändå har internet där diskussionen är fri.

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Så sant. Ihopbuntandet sker på många fronter, även om det sker i olika grader. Grupperna "män" resp "invandrare" är antagligen dem som är vanligast att ge sig på i den offentliga debatten. Av någon anledning hyllat makteliten de som ger sig på den ena av dessa, men fördömer de som ger sig på den andre.

Håller med dig att det är politiker och massmedia som själva lagt grunden till den klyfta som man nu ser mellan folket och makteliten. Det är i mina ögon inte speciellt konstigt att Sverigedemokraterna drar allt fler väljare till sig (eller att Piratpartiet gör detsamma). De vanliga partierna skärmar sig allt mer från vanligt folk och deras åsikter. Istället fördöms vanligt folk och deras sätt att leva. Varför ska vanligt folk rösta på partier som talar illa om dem?

Nils Dacke sa...

Att klumpa ihop folk i grupper beroende på kön,ras eller etnisk tillhörighet är ju att förenkla världen för sig och det är precis vad ledarna inom SD gör precis som deras föregångare. Bra ändå att den gick i tryck så att debatten kan få finnnas öppet vilket vi i Sverige är så dåliga på.

Anonym sa...

Tack för ett tänkvärt inlägg!

Missa inte heller Solgurus kommentar till hela affären, som är det mest välskrivna jag läst i ämnet hittills: http://solguru.motpol.nu/?p=281

Anonym sa...

Feministerna e långt mer skrämmande än Sd iaf!
Jag ser hellre en Jimmy Åkesson med mer makt än någon manshatarfeminist som vill göra könstympning/omskärelse till norm i detta land pga hennes perversa manshat.
religiösa och feminister har sin livsföraktande syn på livet gemensamt.muslimers förakt för naturen är ju känt sen länge men nu får de eld på sin kvarn av feminispartiet!
jimmie åkesson kan knappast förvärra något

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!