23 oktober 2009

Fjuttiga straff för massmord, livstids straff för pappor som skiljs från sina barn

Medborgare! En av världens värsta krigsförbrytare, Biljana Plavsic, flyttades i går från kvinnofängelset Hinseberg till Kronobergshäktet i väntan på att bli frigiven den 27 oktober. Då har hon har avtjänat två tredjedelar av sitt 11-åriga straff för brott mot mänskligheten. Biljana Plavsic var president i den bosnienserbiska utbrytarrepubliken Republika Srpska och var en drivande kraft inom partiet SDS. Hon medverkade aktivt för organiserad etnisk rensning av muslimer och kroater under kriget 1992–1995. Totalt krävde kriget omkring 200 000 dödsoffer.

Ett fängelsestraff på 11 år är onekligen förhållandevis kort. Massmord är ju onekligen ett par steg värre än vanliga mord, som i många fall ger livstids fängelse.

Många pappor, som Daddy, blir i samband med skilsmässor och efterföljande vårdnadstvister skilda från sina barn på livstid. Ofta som en följd av falska anklagelser om misshandel eller sexuella övergrepp. De kan vara helt frikända av rättsväsendet, men Socialtjänsten står alltid till mammornas tjänst och kan på egen hand sätta sig över de juridiska domarna och skilja barnen från sin far på livstid.

Massmord ger knappt 8 år i fängelse, falska anklagelser ger livstids straff! Hur rimligt och rättssäkert är det?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alla "bosniska", muslimska och kroatiska krigsförbrytare då??? Alla vet att sådana finns med ingen talar om det.
Vad är förresten "bosnien"?? Ett konstgjort "land" (likt många andra nuförtiden), där hälften av invånarna (i Serbiska Republiken) är tvångsanslutna och inte känner sig hemma. Deras halva av området är de facto serbisk (om än inte de jure, ännu). De bör snarast få frigöras från denna ohemula "stat" och återförenas med Serbien. Resten kan fortsätta leka låtsasland om de vill. Man kan inte tvinga halva befolkningen att vara "bosnier" om de nu inte är det och inte vill vara det!

Leroy sa...

Tänk vad en del kan påstå för att få.

Utredingar inte görs ordentligt eller skyndsamt. Det får handla om vilja,lämplighet eller förmåga.

Inte som det ofta blir att man går på vad någon påstår och om man ber dom undersöka eller leta efter sanningen så känner de sig kränkta som blir ifrågasatta och de gör mer för att krossa din åsikt eller att rättvisan blir belyst.

De har alltför stor makt, gömmer sig bakom sekretess i stället för att öppet ta tag i saken och våga ge riktade specifka insattser och att båda föräldrarna remitteras till obligatoriska utredande samtal som kan utreda förmågan och lämpligheten vid flerpartssamtal mydngiheter emellan inte som nu att det faller på frivillighet att deltaga och att en part kan vinna på att påstå. Den behöver ju inte ens bevisa.

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!