16 oktober 2009

Snart skottpengar på Bodström

Medborgare! Nu kommer nya avslöjanden om den hycklande girigbuken Thomas Bodström. När Kalla Fakta avslöjade att han är en av de riksdagsledamöter som har lägst närvaro vid voteringarna i Riksdagen och att han istället ägnar sin tid åt att skriva böcker och arbeta som advokat gick Bodström till motangrepp. På sin blogg skrev han redan innan programmet sändes att han skrev fler motioner än i medeltal för alla riksdagsledamöter, att han interpelerade mer, att han ställde fler skriftliga frågor, att han hade 100 procentigt närvaro i sitt utskott, m.m. Efter programmet går han till ytterligare angrepp och tycker att Kalla Fakta ger en skev bild av verkligheten.

Nu replikerar dock reportrarna Björn Häger och Ann Tiberg från redaktionen på Kalla Fakta. De skriver på Newsmill att det finns en rad slående felaktigheter i Thomas Bodströms försvarstal. Med hjälp av Riksdagens Utredningstjänst har de försökt belägga de påståenden som Bodström ger på sin blogg. Men resultatet blir pinsamt för Bodström. Det visar sig att han har jämfört äpplen med päron i sitt försvarstal. När han säger sig ha skrivit fler motioner än vad riksdagsledamöterna gjort i medeltal, visar det sig att han har räknat alla de där hans eget namn ingår som om han vore ensam författare, men för alla andra räknar han bara den andel de skrivit. Har det varit fem författare så räknar han det som en femtedels motion.

Inte heller har han någon 100 procentig närvaro i utskottet. Det framgår tydligt av utskottets protokoll. Under mandatperioden har han varit frånvarande från totalt 13 utskottsmöten, vilket motsvarar en frånvarofrekvens på 13,5 procent.

Thomas Bodström hävdar att han missat en tredjedel av voteringarna i Riksdagen och att bara en liten del beror på att han arbetat som advokat och befunnit sig på rättegångar. Även detta är fel. Statistiken visar att hans frånvaron är 53 procent. Det vanligaste skälet till frånvaron under våren 2009 var just att han arbetat som advokat! Bodström har fakturerat 91 632 kronor för det advokatjobb han gjort under de dagar han varit frånvarande från voteringarna i Riksdagen under våren.

Han har dessutom lyckats med konststycker att fakturera för 26 timmars arbete för datumet 090116! Detta valde Kalla Fakta att inte ta upp i programmet, men de tyckte att det var intressant att få utrett, bl.a. därför att domaren som godkänt utbetalningen studsade till och sa "märkligt, det går ju inte 26 timmar på ett dygn". Vid datumet det gällde, var Bodström dessutom på resa med Justitieutskottet till Australien. Resan kombinerade han med semester till Thailand med familjen!

Vad ska man säga om Thomas Bodströms moral och etik? Som Ramona Fransson noterat så verkar Thomas Bodström ha ungefär samma förhållande till sanningen som sin kompis Liza Marklund. Båda två verkar vara giriga personer som tar väldigt lätt på sanningen och som gärna ljuger för att sätta sig själva i en bättre position eller få sin vilja igenom.

Socialdemokraterna har redan förlorat både Olof Palme och Anna Lindh. Mona Sahlin har tvingats till time out för sitt fiffel med skattepengar och lögnaktiga beteende. Nu är det Thomas Bodströms tur att visar upp en sällan skådan arrogans för väljarna och skattebetalarna. Har de inte lärt sig än? Bli inte förvånade om det snart utlyses skottpengar på Thomas Bodström!

Uppdaterad 2009-10-16 kl. 15:00.

MER INTRESSANT OM: , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Slutmeningen var den sämsta jag någonsin läst på en blogg.

Nils Dacke sa...

Att Bodströms moral och etik är under isen visste vi innan, bra att någon tog upp den. Antagligen är det någon inom S-gruppen som golat då det säkert tröttnat på lyxlirarn som surfar ovanpå alla de andra. Skrämmande dock att denne person varit justitieminister och trummat igenom rekordmånga lagar som styr oss medborgare.....

Mona Sahlin visar återigen otroligt dåligt omdöme som försvarar honom med att han har så speciell kompetens precis som om han är den enda advokaten i hela Sverige.

Inför en politikerbalk i Svensk lag där vi samlar lagar som rör politiker och utmäter straff som är kännbara.

Anonym sa...

Du går för långt i sista stycket! STRYK detta!

Jonas B1

Anonym sa...

vill du man ska ta dig på allvar så stryker du sista meningen!! är oerhört plumpt skrivet o gör att man blir jäkligt förbannad!

rosemarie markert

Anonym sa...

Din avslutning passerar alla gränser. Helt oacceptabelt. Ta bort! Nu!
End of discussion.
Björn Häger

Anonym sa...

Jag tror det är EXAKT poängen och varför personen i fråga skrev det.

Det kommer knappast att tas bort då det fyller sin funktion. Inte heller är det någon slags uppmuntran till lagbrott så det finns inget att hota med heller.

Ni politiska korrekta hamstrar får helt enkelt stå ut. Stå på dig.

Medborgare X sa...

Anonym 14:56 m.fl.!

Jo, det togs bort eftersom det faktiskt var i grövsta laget, även om poängen fanns där. Nu är slutklämmen modifierad till en lite mer välborstad variant! Hoppas poängen fortfarande finns kvar.

Nils Dacke sa...

Skottpengarna utbetalas dom i kontanter eller natura typ salt och annat nyttigt som vi behöver på landet för att överleva vintern ;)

Medborgare X sa...

Dacke!

Vet ej, men det brukar väl inte vara många kronor man får för att skjuta en skata?

Anonym sa...

Vad sjutton var det sista stycket för något? Jag vet inte vad jag ska kalla det. Töntigt? Barnsligt? Elakt? Idiotiskt? Försökte du vara rolig? Isåfall har du misslyckats. Jag tycker du borde ta bort det...

Nicklas Eriksson sa...

Men vad är detta? Böjer sig Medborgarperspektiv för politrukernas krav?

Anonym sa...

Inte vet jag vad som stod i sista stycket.
Men ingenting kan ha varit för grovt.
Fanskapet är en fascist och bedragare, som varit drivande bakom lagstiftning som kränker människors sexualliv, och i många fall strider mot Sveriges grundlagar, däri Europakonventionen ingår.
Människor förpassades till tortyr av Quislingregimen Bodström ingick i.
I praktiken, särskilt med hänsyn till det pågående överfallet på Afghanistan, hotar sådana politruker mängder med oskyldiga människors liv.
Politrukerna skall veta att dom är kräk, värdiga ett barmhärtigt avslut.

Anonym sa...

Sossarna hade vunnit mycket på att få bort både Bodström och Sahlin enligt min mening.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!