13 november 2009

Thomas Bodström - ingen bra representant för vanligt folk

Medborgare! Vad är det för politiker som ska representera vanligt folk i Riksdag och regering? Är det personer som lever under samma vilkor som vi själva eller är det en politisk adel som lever ett lyxliv som vanligt folk enbart kan drömma om? Vid Socialdemokraternas partikongress för ett par veckor sedan beslutades att väljarna i Stockholm ska lockas genom att sätta Thomas Bodström högst upp på valsedlarna. Redan då fanns dubier över att en person uppfödd med silversked i munnen och med en far som tidigare varit socialdemokratisk minister verkligen är en god representant för vanliga stockholmare. Ännu mer tydligt blev det efter TV4:as avslöjande att Thomas Bodström kvoterar ut sig från voteringarna i Riksdagen för att jobba som advokat, vilket han sedan dubbeldebiterar för.

Nu svärtas dem bilden ned ännu mer. Det visar sig att Thomas Bodström strax efter valet planerar att ta med familjen till USA under ett år. Detta så att barnen ska få uppleva hur det är att bo i ett annat land och få gå på i amerikansk skola under ett läsår. Vilka vanliga familjer har råd med den typen av excesser?

Mona Sahlin tyckler inte att det gör så mycket att Bodström lämnar de väljare som röstat på honom under en tid. Tvärtom, hon ger honom sitt fulla stöd. Thomas Bodström själv tycker inte att hans beslut att flytta utomlands bör påverka hans möjligheter att få en ministerpost i en eventuell rödgrön regering. Han säger rätt ut att han vill ha en ministerpost.

Man kan fråga sig varför Thomas Bodström väljer att vänta till efter valet innan han och familjen flyttar till USA. Lena Mellin konstaterar i Aftonbladet att svaret på den frågan är att det är makten som är viktigast för Thomas Bodström och Socialdemokraterna. Det viktigaste är att Thomas Bodström hjälper Sahlin att fånga röster i valrörelsen. Att man sedan lurar väljarna är av sekundärt intresse.

Kanske vore det bästa att den hycklande girigbuken Thomas Bodström stannade för evigt i USA. För någon god representant för vanligt folk och deras liv är han då definitivt inte.

MER INTRESSANT OM: , , ,

4 kommentarer:

Catweazle sa...

Det måste väl för höge farao vara ett absolut nödvändigt krav att en som innehar en riksdagsplats är närvarande vid debatter och voteringar i riksdagen, såvida denne/denna inte är förhindrad pga någon högst tillfällig orsak. Om en person som gör anspråk på en ministerpost inte ens tänker BO i landet så är ju alla spärrar borta. Varför inte bostätta sig i ett semesterparadis och smsa in sin röst, alltmedan den hårt arbetande svenska allmänheten sliter ihop pengar till denne/denna politiska glidares lyxliv?

nystatare sa...

Bodström? Han som vill som en solidarisk socialdemokrat ta hand om sina medmänniskor.

Varför har ni mentala blockeringar mot honom?
De kräver ju ingen motprestation?
http://nystatare.blogspot.com/2009/11/ingen-motprestation.html

Leroy sa...

så klart måste man städat eller visat att man velat förklarat en och annan agenda eller skrivelse innan man drar.

DOLUS, CULPA eller Casus!

Kan du utveckla och förklara innebörd Bodström?

Leroy

Botskier sa...

Ja, hur mannen över huvud taget hinner med sitt socialdemokratiska ämbete är en gåta, men en typisk representant och sant ansikte för Socialdemokratin det är han.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!