12 november 2009

Snart dör nästan alla schweizare i svininfluensan!

Medborgare! Gammelmedia fortsätter att pumpa ut skrämselpropaganda om svininfluensan dag efter dag. Nu rapporteras om det sjunde dödsfallet. En 55-årig man hittades död i sin bostad i Eskilstuna. Man kunde senare konstatera att han drabbats av svininfluensan och att han tillhörde en riskgrupp. Samtidigt går WHO ut med nya riktlinjer och uppmanar läkare att snabbt sätta in antivirala läkemedel som Tamiflu till de personer som uppvisar svininfluensasymtom och som tillhör riskgrupper. Detta för att undvika dödsfall och överfyllda sjukhus enligt WHO.

Massvaccineringen fortsätter i Sverige och nu meddelar även statsepidemiologen Annika Linde att hon bedömer att vaccinet Pandemrix är helt säkert att använda under graviditeten. Läkemedelsverket och Socialstyrelsen meddelar också att de sänker åldersgränsen för vaccinering av barn mot svininfluensan från tre år till sex månader. Det innebär att även stora grupper av småbarn kommer att omfattas av massvaccineringsprogrammet.

Trots den massiva vaccineringskampanjen i Sverige räknar den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC att omkring 1 miljon svenskar kommer att insjukna i svininfluensan innan epidemin är över. Utan massvaccinering bedöms siffran varit mångdubbelt högre.

I de flesta andra länderna i Europa är inte hysterin kring svininfluensan lika stor som i Sverige. I de fall det skrivs om influensan handlar det främst om små korta notiser. Merparten av dessa är dessutom rätt positiva och handlar om att spridningen är mindre än väntat och att influensan är mildare än väntat. Den typen av domedagsrapporter som svenska media förmedlar existerar inte på samma sätt i utländska media.

I Schweiz, där WHO's huvudkontor ligger, har uppenbarligen propagandakampanjen misslyckats totalt. Där uppger närmare 90 procent av invånarna att de inte tänker vaccinera sig. Flertalet schweizare avfärdar dessutom influensahotet som "överdrivet".

Om man ska tro vaccinationslobbyn så kan vi nu förvänta oss att schweizarna kommer att dö som flugor under de kommande veckorna!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.wordmworld.net/bubble-words/oppet-brev-journalister#comment-652

Anonym sa...

Ja, dessa medier, dessa lögnare..
www.youtube.com/v/j30sWIOMIak

Martin Gustavsson sa...

Medias journalister saeljer sig till laekemedelsmaffian, tror jag.

Anonym sa...

Sååå grymt trött på dessa fårskallar till människor i detta land, herregud, sju dödsfall !! vad tar den vanliga unfluensan, vad tar trafiken, vad för dödstal är förknippade med tobak och alkohol ? Sju dödsfall, det gör ju svininfluensan lindrigare än fotvårtor...

profanum_vulgus sa...

Ja media ska man inte lita på, ja om de inte skriver om jurister såklart för då är allt sant. Alla dömda eller misstänkta är skyldiga utom de som media påstår är oskyldiga.

Funderare sa...

Men hur många är det som har haft svininfluensan? Hur många är det som inte blivit mer sjuk än en av vanlig flunsa? Hur många är det som vet att en pandemi kan hålla på i något år och att vaccinet kanske skyddar i upp till ett år? Får man flunsan så är man skyddad i ca 10 år. Varför framstår det som att så fort man tagit vaccinet så är man skyddad, vilket inte är sant? Man kan både smitta och bli sjuk.

Och sa man inte att Neurosedyn skulle vara säkert för gravida. Och denna medicin var ju faktiskt testad på gravida.

Och om nu flunsan är värst för barn och unga vuxna varför är det då äldre män som dör? Ett barn har dött som tillhörde riskgruppen och ett friskt barn har blivit allvarligt sjuk av vaccinet.

Och läser man på bipacksedeln om de värsta biverkningarna och räknar på att hela svenska befolkningen vaccinerar sig så är det fler som blir svårt sjuka av vaccinet än som dör av flunsan.

Men inget sådant skriver medierna om. Nä, skräm folket till lydnad, vaccinera, vaccinera.

Anonym sa...

Med tanke på att vaccinet kan ha ett samband med åtta dödsfall så är i alla fall jag aningen skeptisk...

Anonym sa...

Shocking H1N1 Swine Flu Vaccine Miscarriage Stories From Pregnant Women – Tell Your Doctors That Vaccines And Pregnancy Do Not Mix!
DEPOPULATION och GENOCID på WHO o NWO agenda!
http://organichealthadviser.com/archives/shocking-h1n1-swine-flu-vaccine-miscarriage-stores-from-pregnant-women-tell-your-doctors-that-vaccines-and-pregnancy-do-not-mix

Bo Engwall sa...

Det kommer dö omkring 1/100 eller färre så många i världen i denna svinifluensapandemivåg som i Hongkonginfluensan eller Asiaten. En WHO-expert beräknade 2004 att nästa pandemi om den blir mild i ett konservativt scenario skulle beräknas medföra 7 miljoner döda i världen. Denna svininfluensa är nästan försumbar i relation till tidigare i dödlighet i nämnda pandemier och WHO-expertens scenario för en framtida mild pandemi, även om givetvis förtida död alltid är tragisk.

Om vi bortser från högriskgruppen där det är vettigt att vaccinera alla eftersom de har så mycket att vinna på det, kommer av de övriga 8 miljoner svenskar om de massvaccineras kanske 1-2 miljoner som hade smittats utan vaccinering nu gå miste om ett tillskott till det mycket bredare cellmedierade immunologiskt skyddet som ger partiell effekt mot många olika influensavirusstammar och - mycket viktigt - helt olika subtyper av influensavirus A. Det är det skyddet, det cellmedierade immunsvaret som uppstår vid infektion av epitelceller och efter att alla olika virusdelar, även de inre, har nysyntetiserats i stor upplaga och presenterats på den infekterade cellens cellyta för immunförsvaret, vilket i hög grad bidragit till att ju äldre människor är desto bättre immunskydd och lägre insjuknandegrad har de i svininfluensan nu. De många inre influensavirusproteinerna ändrar sig oftast mer sällan än ytproteinerna H och N och därför kan det cellmedierade immunskyddet ge ett partiellt skydd mot andra virustyper, dvs Hongkonginfluensan + Asiaten eller besläktade säsongsinfluensor (och även den före Asiaten som var av H1N1-subtyp) ökade skyddet mot svininfluensan.


Det är intressant att notera att det diskuteras vaccinstrategier för att efterlikna det cellmedierade immunskyddets bredd, även om tekniken lär bli svår att få fram eftersom skyddet uppstår vid infektion.

Alla dessa genomlevda pandemier kan dessutom på samma sätt komma att ge ett partiellt skydd mot en eventuell kommande avsevärt farligare fågelinfluensapandemi, beroende på hur många inre virusproteiner som känns igen av det cellmedierade immunskyddet. Det är visat i djurförsök att överlevnaden i en livsfarlig fågelinfluensasjukdom A/H5N1 ökade dramatiskt om djuren hade utsatts för två olika andra subtyper H1N1 och H3N2.

Att då "beröva" via rekommendation att vaccinera alla ett potentiellt tillskott i detta skydd hos 1-2 miljoner svenskar som kanske hade smittats med motivering att några 10-tal svenskar till, dvs utöver de som helt ska skyddas i den redan vaccinerade högriskgruppen, överlever i denna våg är med min värdering av detta långt ifrån optimal strategi immunologiskt sett.
Ville beslutsfattarna rädda många fler liv på kortare sikt, kunde de ha skänkt t ex hälften eller mer av vårt vaccin till fattigare länders högriskgrupper.

Michael sa...

Problemet är kanske inte nödvändigtvis att allt och alla dör pga flunsan - utan att de dör för att det finns för många fall samtidigt för att kunna ge adekvat vård, jämfört med om förloppet är mer utjämnat över tid. Antalet ECMO-lungor är trots allt begränsat.

Vår sjukvård är i dag knappt duglig för att ta hand om ett par allvarliga trafikolyckor samtidigt (i storstäderna). Det finns liksom inga stora marginaler i vårdapparaten.

Sen är det ju jävligt lätt att snacka idag, när vi vet mer än när beslutet fattades. Och ännu lättare blir det om ett halvår.

Men en sak är säker - trovärdigheten hos WHO och smittskyddsfolket är astronomisk jämfört med medias trovärdighet.

profanum_vulgus sa...

Funderare:
Får du flunsan så är du immun resten av livet. Det är ju därför gamla drabbas i så liten omfattning, de hade ju hongkong och asiaten 47-48 och 57. Det var också H1N1, och fick man det då så är man immun idag.

Samma sak är det med oss som får det idag, när det kommer tillbaka så är vi immuna. Regeln är ju också att en influensa kommer tillbaka i en andra våg nått år senare, då är den lite värre men sprider sig lite sämre eftersom folk fått immunitet.

Funderare sa...

PV

Man räknar med att om 10 år så har svininfluensan H1N1 muterat och då är vi inte immuna längre. Jo, kanske mot H1N1 men inte mot framtidens svininfluensa.

S.A.I. Steve Lando sa...

Ja, ur just denna synvinklen - sedan kan man tycka vad man vill i övrigt - så är Sverige ett extremt patetiskt land.

profanum_vulgus sa...

Funderare:
Konstigt att den inte muterat sedan 1947 då, för de som fick den då är ju immuna idag.
Men det kanske är som med all annan rapportering, som verkar hämta sin sakkunskap från den där filmen med apan; "Breakout".

Anonym sa...

Tja det är väl storslaget att regeringen gör någonting för en gångs skull..Sen är det väl upp till var och en att vaccinera sig eller låta bli...Valet är fritt...

MVH
Åke

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!