22 november 2009

Att säga sig jobba för barns bästa...

Medborgare! Det finns personer som påstår sig jobba för "barns bästa" och som ständigt återkommer i sammanhang där mammor anklagar sina före detta män för att ha begått sexuella övergrepp på sina egna barn. En sådan person är Marina Engan. Hon har en lång historik att anklaga fäder för sexuella övergrepp på sina barn och för att peka ut än den ena och än den andra för att vara pedofiler. För ett par veckor sedan skrev Medborgarperspektiv om mammor som kidnappar sina barn och pappor som systematiskt skiljs från dem av Socialtjänsten. Detta med anledning av att 4-åriga "Matilda" äntligen hade kommit till rätta igen efter att ha varit kidnappad av sin mamma sedan flera månader tillbaka. Något som Aftonbladet rapporterat om vid ett par tillfällen.

Nu visar det sig att Aftonbladets artiklar om "Matilda" försvinnande och hennes återfinnande har raderats ur Aftonbladets artikelarkiv! Ann-Mari Maukonen har dock kvar en del av artiklarna i pdf-format på sin blogg. Hon har även tagit kontakt med Aftonbladet för att försöka få en förklaring på varför de raderat artiklarna.

Samtidigt rapporterar Ingrid Carlqvist att "Matildas" mamma och mormor nu sprider lögner och falska rykten om hennes pappa (som har enskild vårdnad om dottern). Till deras hjälp har de alltså en gammal bekant, Marina Iren Engan från Stenungsund! Hon har nyligen startat en namninsamlingr "Matilda" och ljuger i vanlig ordning ihop en historia som ska få folk att känna en avsky för pappan och en ilska mot myndigheternas agerande. Mycket av det Marina Engan skriver är samma typ av lögner och falska rykten som "Matildas" mormor just nu sprider till media för att svärta ner flickans pappa och som antagligen nu fått till effekt att Aftonbladet valt att radera artiklarna om "Matilda".

Hur kan personer som säger sig jobba för barns bästa sjunka så lågt att de väljer att sprida lögner och falska rykten om ett barn och dess föräldrar? Varför vill man barn så illa?

Uppdaterad 2010-04-15 efter önskan från Saknade Barns Nätverk.

28 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Och hur kan Aftonbladet sjunka så lågt att man inte ens står upp för sina egna medarbetare och artiklar? Yttrandefrihet!

Anonym sa...

Barnet är ett redskap, en Accessoar, som de vuxna använder för att hämnas på den andre föräldern. I syfte att skada denne lika mycket som de själva blivit skadade då förhållandet tog slut.

Att arbeta för barnens bästa i dessa kretsar betyder inte ordagrant att man gör det. Utan att man arbetar för att mammans bästa.
Om barnet far illa så kan man ju skylla det på den "hemska" föräldern dvs pappan !
Man får bevis på att barnet verkligen far illa hos pappan.....

Aftonbladet är under lågvattenmärket förtillfället. Vi får se vad det finns och om det finns några förklaringar till varför artiklar har försvunnit från deras server.
Yttrandefrihet och pressfrihet är tydligen något flexibelt när det gäller en 4-årig flicka, men inte när det gäller Dawit Isaak.

Jag förstår inte skillnaden, gör någon annan det ?

Anonym sa...

Jag ställde följande fråga till de ansvariga för namninsamling.se:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3997

Detta är en namninsamling som riktar sig mot en far som fick vårdnaden om sin dotter sedan mamman lämnade landet med henne. Namninsamlingen baseras på lögner och strider därigenom mot privatlivets helgd. Enbart för att Marina Engan ändrat namnet på barnet tillåts lögner att spridas kring barnet samt fadern. Modern har suttit häktad för kränkningen mot sitt barn,varpå mormodern fortsätter sitt korståg mot fadern. De lögner som Engan hetsar med i sitt dokument motsägs av både soc- samt polisutredningar. Är det ok att namninsamling.se används i privata korståg riktade mot enskilda individer?
Jag valde även att anmäla Kjell-Åkes påhopp både på daddy och på fadern till EVelina i hans aftonbladsblogg. Säkerligen gör det ingen nytta men jag kände ett behov av att för min skull markera att i ivern att skydda barn används skygglappar för mödrarnas agernade. Ett kvinnligt kön gör inte oss per automatik till helgon eller till den bättre föräldern.

Catweazle sa...

Nöff, nöff alla femi-nassar! ME och hennes anhang ska dras fram i ljuset till allmänt beskådande. Deras medlöpare ska stå till svars. Femi-nassarnas dagar är räknade.

Cuben sa...

Tack för en bra artikel!

Ibbe sa...

Ja risken finns ju att folk blir blinda när dom ser ME.

Annars vore ju risken stor att de springer för livet med rädsla för att bli bitna.

Anonym sa...

Ibbe,
sänk dig inte till deras låga nivå med personliga påhopp pga utseende.
De som tror på mamman, har personliga påhopp som standard på den hemska pappan för att föra fram den beskyddande och ömmande mamman som lämpligast vårdnadshavare.

Jag tror att denna debatt och diskussion klarar sig utan den allmänna pajkastningen.

Anonym sa...

Det är redan försent. Debatten har urartat på Kjell-Åkes blogg där epitet som Propedofiler flyger. Jag som valt att ifrågasätta blir skrämd av påhoppen. Allt är ju varken svart eller vitt och ingen, framför allt inte Marina Engan,sitter inne med de verkliga svaren på frågorna. Därför anser jag att namninsamlingen är en grov kränkning mot barnet såväl som fadern.
/Mamman

Anonym sa...

Kjell-Åke och Marina Engan borde anmälas för kväljande av dom, kränkning och förtal p g a texten i namninsamlingen.
/Alexis

Anton sa...

Kan man inte få se domen med raderade namn?
Det vore ju spiken i kistan för namninsamlingen.
Enligt namninsamlingen så är det ju en massa grova anklagelser som är så pass detaljerade att domen genast skulle klarlägga att det är rena rama lögner!

Anonym sa...

Den vill jag också se om inte bara för att kunna referera till.

//Mr G

KimhZa Bremer sa...

Bra inlägg. Håller med Maukonen: låt oss vara försiktiga och undvika plumpa påhopp. Det är ett alldeles för allvarligt ämne - och dessa människor; Engan, Kjell-Åke, Rodenberg m fl är ytterst tragiska, men också farliga människor.

De driver något slags vanvettigt korståg mot en inbillad fiende, som speglas i de egna upplevelserna av övergrepp. De lever kvar i övergreppens värld, verkar aldrig kunna bli fria - och hoppar på varje tillfälle att kämpa mot de demoner som de gör sig föreställningar om, utan någon som helst verklighetskontakt. Det spelar ju aldrig någon roll vad utredningar och domstolar har kommit fram till. Papporna är alltid förövare.

Det hemska är att vindarna blåser i deras riktning, de får gehör för sina "godhjärtade" kampanjer. Lögnerna är så fruktansvärda att många inte kan föreställa sig att man kan ljuga om sånt. Hellre då att tro på tokigheterna. Många förs bakom ljuset på det här sättet.

Anonym sa...

Kimzha; kan det inte vara så att Engan, Kjell-Åke, Rodenborg m fl blivit en sorts toppkändisar i "branschen" och nu till varje pris - även uppenbara lögner - måste hålla uppe och helst förstärka sina "varumärken"?
/Alexis

Medborgare X sa...

Tack för alla era kommentarer. Kan bara hålla med Ann-Mari Maukonen om att undvika personliga påhopp och pajkastning. Inga av de barn och föräldrar som drabbas av lögner och falska rykten från Marina Engan och hennes gelikar vinner på en debatt som förs på så låg nivå, tvärtom är det viktigt att hålla sig till rationell och logisk argumentation. Det är de drabbade mest förtjänta av i längden.

Hasse sa...

Jag läste det här i förrgår och bestämde mig för och inte skriva på.Jag tyckte det var sjukt att dom håller på så där.Så kollade jag runt lite och jag såg att ME har skrivet om två barn.Det stämmer inte med det du säger."Hon har en lång historik att anklaga fäder för sexuella övergrepp på sina barn och för att peka ut än den ena och än den andra för att vara pedofiler."Det rimmar liksom inte.Alla ljuger,du med så jag skiter i det hela.

Anonym sa...

Hasse, du har fel och Medborgare X har rätt. MEs namnupprop är fyllt av mammans och mormoderns obestyrkta, flagranta lögner. Så enkelt är det.
/Alexis

Anonym sa...

Och dessutom finns det över 1000 människor som helt blint skriver på namninsamlingen och flera av dessa försvarar texten som ME och K-Å har knåpat ihop och som bara syftar till att stilla sitt eget ego och som Alexis skrev ovan kl 18.06.

Men eftersom jag är helt övertygad om att de kastar in bollen i eget mål så kommer detta slå tillbaka med full kraft och med ett rött kort i ansiktet kommer de att få sitta i utvisningsbåset.
Där kan de sitta och klappa varandra på ryggen och slicka sina sår.
Visst, de kommer tillbaka.
Men denna gång gick de förlångt och det kommer att ta tid att vinna tillbaka folket och så blir klanen något mindre än för några dagar sedan.

Men HUR kan de helt empatilöst skrämma ett litet barn som indirekt och direkt kommer att få lida av detta.
Kan ni dvs ME och K-Å & Co förklara varför det är så intressant för er att göra detta mot ett litet barn?
Varför sådan brist på vett, sans och helt enkelt sunt förnuft?
Denna brist på förståelse för ett litet barn skrämnmer mig mer än något annat.
Och i ärlghetens namn, ni uttnyttjar även mamma i era egna syften.

SKÄMS, men det har ni väl inte....

Mvh
Madde

Medborgare X sa...

Hasse!

Jag vet inte var du har "kollat runt lite" och hur du kom fram till din slutsats att Marina Engan endast har skrivit om två barn? Under åren har hon använt sig av flera olika bloggar. Många av dessa har hon sedan stängt helt och hållet när hon fått mothugg. I andra bloggar har hon raderat de mest hatiska inläggen när de som kommenterat påpekat att det hon skrivit inte stämmer.

Ann Helena Rudberg sa...

Ett bra exempel på ME:s sätt att argumentera är väl den här artikeln från Newsmill, där hon låtsas ovetande, men i själv verket sprider dynga över fallet. Så bra att Newsmill har ett arkiv.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/22/vem-vet-sanningen-inte-jag

per sa...

stöd oss på www.minpappa.nu
gå med i vår Facebook grupp som står för att pappor får rätten att vara pappor tillbaka.

Hasse sa...

Jag är inte helt ny i gämet.Jag har läst mycket av det hon har skrivet på hennes bloggar.Jag håller inte med henne men jag vet att hon har skrivet om mammorna som tvingar barnen att ljuga.Det tror jag hon gjorde redan på aftonbladetbloggen.Om du ljuger och överdriver samtidigt som du säger att hon gör det så kan jag inte ta dig på allvar.Vilka fler barn har hon skrivet om?I mina ögon så förstör du för oss.

Anonym sa...

Vilka är Hasses "oss"? Marina Engan och hennes gäng som kanske är i behov av en försåtlig urvattnare under falsk parlamentärflagg?
Alexis

Hasse sa...

Du verkar lite paronoid nu.Jag menar oss pappor.Lögner hjälper inte oss ett piss.Jag brukar inte svära men jag blir faktisk jävligt arg när ni ljuger.Då förstör ni bara.

Anonym sa...

"Hasse"; är du verkligen en man och pappa? Vilka andra pappor talar du i så fall för? ME och hennes gäng ljuger oerhört fräckt i namnuppropet, så enkelt är det. Varför blir du inte "jävligt arg" på det?
/Alexis

Hasse sa...

Jag har sett det här förut.När någon inte håller med så är det något fel.Varför skulle jag ljuga om att jag är man eller pappa?Har du inget bättre att komma med?Den här g¨ngen tror jag mer på ME så jag är inte jävligt arg på henne.Va säger du om det hon har skrivet om mammorna som ljuger?du hoppar på mig istället för att svara.Vilka barn har hon skrivet om?ju mer jag läser ju mer undrar jag.

Anonym sa...

Ja, du har säkert sett "det här" förut. När du under suspekt flagg har hoppat in och ömkligt försökt skifta fokus från sakfrågan. Här rör det sig om MEs & kompanis fräcka lögner om pappan i namninsamlingen, inget annat!
Men ok, du tror på ME i namnuppropet. Fortsätt med det då och var nöjd med det och sluta tramsa om annat ovidkommande i saken.
/Herr Alexis

Anonym sa...

@Hasse: Vilka barn har ME skrivit om frågar du? Evelina naturligtvis (eller Matilda som hon valt att kalla henne i namninsamlingen). Pojken Adam skrev hon om en hel del tidigare. Engla har hon skrvit om. Hon har även uttalat sig i fallet Daddy och hans dotter. Hon tog parti för Mia i Gömda-skandalen och trodde uppenbarligen inte på hennes son Micke. Baby-Thor fallet har hon också uttalat sig i. Räcker det? Vad är det du har läst som gör att du undrar så? / Eva

Anonym sa...

"Hasse" har kanske redan läst och kommenterat också (under annat nick förstås) i alltdet Eva räknat upp? H*n vill ju vara någon sorts expert på Marina Engan...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!