26 november 2009

Välkommen Göran Hägglund!

Medborgare! Nu har Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund bestämt sig att följa upp sin omskrivna debattartikel i DN om verklighetens folk och den radikala vänsterelitens tendens att ständigt skriva vanligt folk på näsan. Hägglund planerar att göra en rundtur i landet för att sitta ner vid köksbordet hos ett antal helt vanliga medborgare och samtala med dem om deras vardag och deras syn på olika politiska frågorna. Kanske kommer han då få svar på om vanligt folk verkligen vill ha en kvotering av föräldraförsäkringen, en normkritisk myndighet eller om de gillar Stieg Larssons böcker för genusanalysens skull. Något som den radikala vänstereliten hävdat.

Göran Hägglund är självkritisk mot sitt eget partis tidigare agerande när det gäller att förorda lagstiftning och detaljstyrning av vanligt folks vardag. Han visar nu på en tydlig vilja att förända partiet på den punkten. Idag är Hägglund en av få röster som förordar mer frihet för de individuella medborgarna och mindre inflytande för mästrande politiker och proffstyckare.

Först ut på köksbordsturnén var familjen Gottfridsson i Sätila som framför allt diskuterade familjepolitik och vårdnadsbidrag med Göran Hägglund. Makarna Erik och Maria Gottfridsson var nöjda med besöket.

Medborgarperspektiv applåderar Göran Hägglunds initiativ att åka runt i landet och besöka verklighetens folk. Han är varmt välkommen att höra av sig till Medborgarperspektiv för ett samtal mellan fyra ögon!

1 kommentar:

Funderare sa...

Har haft lite privat mailkontakt med han och det är ljuvliga ord han kommer med. Men, jag säger bara men, är det bara ord? Det han lovade i egenskap av socialminister i sina mail har jag inte sett eller hört något av än, bara ord.

Kan ju hoppas att dessa ord är något som fler politiker kommer att anamma och att det blir mer än bara vackra ord.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!