18 november 2009

WHO's influensarådgivare betalda av läkemedelsindustrin

Medborgare! Redan för tre månader sedan påpekade Medborgarperspektiv att de stora vinnarna på svininfluensan var läkemedelsföretag som GlaxoSmithKline. De förväntas tjänar miljardbelopp på det vaccin som under kort tid har utvecklats för att möta den förväntade pandemin. Bara i Sverige har GlaxoSmithKline såld 16 miljoner doser och regeringen har beslutat att skjuta till en miljard kronor till landstingen för de extraordinära kostnaderna detta innebär. Nu kommer nya skrämmande uppgifter vad som ligger bakom WHO's beslut att klassa svininfluensan för en pandemi och att rekommendera massvaccination!

I danska Dagbladet Information kan man läsa att det ligger stark lobbyism bakom WHO's beslut om massvaccination. Flera av de rådgivare som WHO använts sig av står på lönelistan på några av världens störta läkemedelsföretag. Bland dessa rådgivare finns Dr. Albert Ostenhaus, Dr. Frederick Hayden och Dr. Arnold Monto som alla har agerat "oberoende" rådgivare och experter på influensa till WHO. Nu framgår det dock att dessa herrar samtidigt lyfter ersättning från läkemedelsföretag som Roche, Novartis, GlaxoSmithKline och RW Johnson.

Investeringsbanken JP Morgan uppskattar att WHO's beslut om att rekommendera massvaccination mot svininfluensa har gett upphov till order på vaccin från läkemedelsindustrin på motsvarande ungefär 80 miljarder svenska kronor!

Beslutet om massvaccination för svininfluensan framstår allt tydligare som en enorm skandal! Ett enormt slöseri med skattepengar till nytta framför allt för ett antal läkemedelsföretag och korrumperade tjänstemän.

4 kommentarer:

Leroy sa...

Återigen en agenda som styr ?

Media hänger på.

Politiker agerar och anser.

Baserat på vad?

Gissningar, påtryckningar och påståenden inte kanske på fakta.

Leroy

Medborgare X sa...

Leroy!

Visst är det en agenda som styr och gammelmedia i Sverige hänger med så klart. Men jag har ännu inte sett några svenska media som likt de danska och norska har skrivit om WHO-rådgivarnas kopplingar till läkemedelsindustrin!

Ann Helena Rudberg sa...

Ja, det går utför med alla organisationer som är för gamla... när de är en 40-50 år så blir de konservativa och offer för mutor av olika sorter. Tyvärr är det så. Också med hjälporganisationer.

A M W sa...

Lobbying pågår precis hela tiden överallt i alla sammanhang och alla är betalda av alla.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!