10 november 2009

Socialdemokratiska politiker mörkar Gömda-skandalen

Medborgare! För ett år sedan avslöjade Monica Antonsson att historien bakom Liza Marklunds succé-böcker Gömda och Asyl var baserade på fabricerade lögner. Huvudpersonen Mia Eriksson hade inte alls varit jagad och hotad till livet av en galen muslimsk man med mörka ögon. Inte heller fanns något fog för hennes flykt till USA och än mindre var hon tvingad att söka asyl i USA för att Sverige inte förmådde skydda henne. Allt var lögner staplade på lögner. Lögner som hon riktade mot Osama Awad. Lögner som hon hade riktad mot Elisabeth Hermon som hjälpt henne med skyddat boende. Lögner som hon riktade mot många fler i sin närmaste omgivning. Lögner som Mia Eriksson dessutom använde inför handläggare vid kommun och myndigheter. Vid Mia Erikssons sida stod hela tiden Liza Marklund. Tillsammans fabricerade de ihop en historia som använts inte enbart för att skriva böcker och tjäna pengar på, utan även för att utnyttjas i politiska syften. Många politiker och tjänstemän har under åren fått besök av Mia Eriksson och Liza Marklund för att marknadsföra de radikalfeministiska åsikter som böckerna baseras på.

Redan vid ett tidigt stadie använde Mia Eriksson sina lögner för att tillskansa sig ekonomiska medel från sin hemkommun Oxelösund. Hon lyckades få den socialdemokratiske politikern Göte Eriksson att utanför systemet betala ut stora summor pengar till Mia Eriksson för att hjälpa henne på olika sätt. Efter Monica Antonssons avslöjande krävde oppositionen i Oxelösund att en oberoende revision av ärendet skulle göras. Revisionen som gjordes hade dock uppenbara brister. Den handlade enbart om utbildningsnämndens utbetalningar till Mia Eriksson! Man har helt "glömt" att granskat hur socialnämnden agerade gentemot Mia Eriksson och vilka utbetalningar de gjort!

Nu kräver återigen den borgerliga oppositionen genom Solweig Eriksson-Kurg, gruppledare för Folkpartiet i Oxelösund, svara på hur mycket pengar som betalades ut till Mia Eriksson. Hon tycker inte att revisionsrapporten var bra nog och vill att den ansvarige politikern, Göte Eriksson, ska ge svar på frågorna. Även om han inte kan komma ihåg de exakta summor så borde han kunna uppskatta mellan tummen och pekfingret hur mycket det handlar om anser Solweig Eriksson-Kurg. Socialdemokraterna verkar dock göra allt för att mörklägga ärendet.

I spåren av Monica Antonssons bok Mia: Sanningen om Gömda (finns även som pocket) finns fortfarande mycket att granska och diskutera. Inte minst från politiskt håll. Vem minns inte hur Socialdemokraternas Inger Segelström skrek rakt ut i SVT's Debatt att hon inte bryr sig om Mia Eriksson och Liza Marklund talar sanning eller ej?

MER INTRESSANT OM: , , ,

1 kommentar:

Leroy sa...

Tänk om det skall kunna räcka med att utala en agenda eller halvsanning för att man skall ta sig till Bryssel och ingen ifrågasätter, regerar, skriver eller utreder.

Tur att det finns vaket folk som inte nöjer sig med rubriker eller påståenden längre.

Så klart spelar sanningen roll och det borde politiker och media ha insett för länge sen.

Skall man ha förtroende då handlar det om att kunna leverera. Bry sig om vad andra säger och gör inte bara agera för egen vinnings skull.

Man måste visa att man tar hänsyn till andra.

"When will they ever learn" som Pete Seger sjöng.

:
http://www.youtube.com/watch?v=7pZa3KtkVpQ

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!