07 september 2009

Till stöd för Ingrid Carlqvist

Medborgare! Näthatet skördar nya offer. Nu är det frilansjournalisten Ingrid Carlqvist som tvingats stänga sin blogg efter upprepade hot från personer som inte sympatiserar med hennes åsikter. Som Medborgarperspektiv tidigare rapporterat om har Ingrid blivit utsatt för förtal från en person som kallar sig Moa Karlsson. Denne Moa Karlsson har försökt tysta Ingrid genom att skriva brev till hennes arbetsgivare (tidningen Villaliv) och dess annonsörer där hon pekas ut som pedofilsympatisör. Nu rapporterar Ann Helena Rudberg att det har fortsatt att strömma in anonyma mail till annonsörerna. Det har nu gått så långt att dessa anonyma näthatare har lyckats tysta Ingrid Carlqvist!

Flera andra bloggare har reagerat på att Ingrid Carlqvist har utsatts för en hatkampanj och som en konsekvens av det stängt sin blogg. Jerry noterar att Ingrid Carlqvist valt har skrivit om pappors perspektiv i vårdnadstvister och vågat ifrågasätta de strukturer i samhället som leder till att kvinnor nästan per automatisk blir vårdnadshavare vid en konflikt mellan barnens föräldrar. Han noterar även att de som ofta säger sig jobba för barn bästa är just de som aggressivast har gett sig på Ingrid Carlqvist. Även Lilla My skrivet om Ingrid Carlqvist kamp för orättvisor mot män och noterar att en kvinna som skrivet om jämställdhet utifrån detta perspektiv tydligen är så skrämmande att hon måste bort!

Monica Antonsson berättar på sin blogg att Ingrid Carlqvist är aktuell med en ny bok om Fallet Valette, vilket bland annat Ann Mari Maukonen tidigare skrivit mycket om. Nu kommer snart Ingrid Carlkvist ut med boken Inte utan mina sönerBlue Media, där hon berättar historien om Georg Pesor och hur hans före detta fru Ann-Louise Valette kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Svenska myndigheter stod handfallna och gjorde ingenting konkret för att försöka letar reda på pojkarna. Istället fick Georg Pesor själv åka land och rike runt för att söka efter dem. Efter flera månaders sökande kunde han lokalisera dem till sina svärföräldrar hem, där barnen hölls inspärrade av mamman och morföräldrarna. Efter att ha tillkallat polis till platsen kunde han äntligen få hålla dem i sina armar igen. Mamman dömdes nyligen till fängelse vid Nyköpings Tingsrätt.

Uppenbarligen har Ingrid Carlqvists engagemang för fall som detta drivit ett antal anonyma personer att förtala och smutskasta henne till den milda graden att hon nu helt tystats på nätet. Detta är en skam för demokratin och yttrandefriheten i Sverige! Därför är det viktigt att alla vi bloggare stödjer Ingrid Carlqvist i denna stund! Sprid ordet vidare!

Att vara anonym på nätet är egentligen inget problem. Det finns dock ingen generell rätt att vara anonym på privata bloggar och de hatiska personer som döljer sig bakom sin påstådda anonymitetsrätt gör vi i fall som detta bäst i att hänga ut på nätet! Det gynnar demokratin och yttrandefriheten i längden.

7 kommentarer:

Juristen sa...

För djävligt är det enda ord jag kan komma på. Ingrid har varit ett ljus i mörkret i den debatt som annars alltid är svart och vit. Där mannen alltid är förövaren och kvinnan offret. Ingrid har på ett sakligt och engagerat sätt visat att denna "sanning" inte alltid är korrekt.

Jag har dock full förståelse för hennes beslut. När bloggandet leder till hotbrev till arbetsgivare och uppdragsgivare så kan jag förstå att man känner att det räcker. Men det är för djävligt att dessa feminister och mörkerkrafter inte skyr några medel för att sprida och befästa sina lögner.

Leroy sa...

HAr varit med så pass länge så jag säger som Tristan på Majas blogg. Har man gått en "Mile" i någons fotspår så kanske jag är beredd att lyssna men om man bara påstår i stället för att tala om varför man agerar eller säger sig veta då måste man kuna tala om vad mina beslut och utalanden grunnar sig på.

Inte skall påståenden göra att orättvisor får råda.

Så klart kommer det att visa sig vilka som var ute på hal is och bara påstod eller hotade. Inte faskiken har jag sett denne Moa ´K träda fram i ljuset, denne person är annonym och tror att vi inte kan bli granskade jag tycker det är synd att denna okunskap råder och dessutom låter sig lyftas i "Gammelmedia" så som det fått göras enligt de artiklar du referear till. Kan faktiskt inte fatta att media som skall granska inte väljer att faktiskt göra det utan väljer att fortsätta skriva eller skildra 1/2 sanningar genom påståenden inte grundligt utreda och söka saaninge eller tysta sådana som Ingrid C och Annika Widebäck.

De borde skämmes som någon klok person sa.

De glömmer att allt flyter till ytan i dessa tider.

Leroy

profanum_vulgus sa...

Kan det inte startas en namninsamling till stöd för IC, eller kan inte någon insatt person skaffa fram mail-adresser dit man kan skriva om att man inte tycker om att tidningen och/eller annonsörerna låter IC tystas?

Medborgare X sa...

Juristen, Leroy och Profanum!

Ja, visst är det fördjävligt att somliga inte tål att en annan människa för fram sina åsikter och då börjar skicka hotmail till dennes arbetsgivare m.m. för att tysta denne!

Lika fördjävligt är det att en arbetsgivare accepterar den typen av påhopp på en av sina anställda och väljer att gå hatmailarna till mötes genom att ställa sin anställd inför ett ultimatum, sluta blogga eller du får sparken! Än mer fördjävligt är det när en tidning gör detta. En tidning som inte står upp för yttrandefriheten är inte värd pappret den trycks på!

Om näthatarna kan skicka mail till tidningen och dess annonsörer kan väl alla vi som tycker illa om detta göra samma sak? Kontakta tidningen och protestera! Någon måste ju stå upp för yttrandefriheten och demokratin när inte våra media gör det själva!

Juristen sa...

Kan ingen starta ett konto på namninsamling.se till stöd för IC?

Anonym sa...

Det är nu fixat.
Stöd, Barnens bästa,Ingrid Carlqvist, http://www.namninsamling.com.
Ligger mitt upp i detta helvete skjälv sedan flera år, mina två tidigare x, gör livet till skit för våra och andras barn, ett mycket smutsigt krig har det blivit, där oskyldiga drabbas.
Ola2

ACKE sa...

tÄNK OM MAN FICK REDA PÅ VILKA PERSONER SOM KÖR NÄTATTACKER ELLER KASKE BARA DERAS IP NUMMER ELLER DYL.. DÅ SKULLE DET BJUDAS UPP TILL DANS DET KAN JAG LOVA.... MORR

ACKE.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!