21 september 2009

Jäv, jäv, jäv och jäv igen!

Medborgare! Då var det dags igen. Nu framkommer det att en av nämndemännen i hovrätten, som ska döma i rättegången mot grundarna i The Pirate Bay, är anställd på musiktjänsten Spotify. Eftersom Spotify till viss del ägs av de skivbolag som stämt The Pirate Bay är det ganska uppenbart att nämndemannen befinner sig i en jävssituation. Det säger till och med en av advokaterna som representerar ett av skivbolagen i kväll till Sveriges Radio. Trots detta framhärdar nämndemannen att han inte skulle vara jävig.

Allt detta sker samtidigt som Spotify själva är på väg att skapa sig ett monopol på musiktjänster på nätet! Något som både regeringen och oppositionen helt verkar ha missat i sitt hyllande av Spotify!

Hur stor är sannolikheten att ännu en av de dömande i The Pirate Bay målet visar sig vara jävig? Kan det verkligen bara vara en slump? Eller finns det högre krafter som styr rättsväsendets och politikernas kamp mot The Pirate Bay?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför kan svensk rättväsende inte hitta någon i tingsrätten eller hovrätten som är för ett fritt internet? Varför jobbar alla för den andra sidan som ska döma TPB? Vart har den svenska rättvisan tagit vägen? Tomas Norström och hans kompisar är en skam för svensk rättvisa!

Anonym sa...

Det är inte bara svenska makter som går emot TPB utan det är stora feta multimedia företag från USA som ligger bakom i grund och botten. När dom viftar med pengarna så lyder dom högre ställda männen som glada hundar.

Tyvärr har TPB så otroligt kraftiga fiender så tror tyvärr inte på gott för TPB. Det märkte man ju redan första rättegången, en domare som visade sig vara en Anti-Piratare.

Dom är så jävla äkliga!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!