15 september 2009

Lite kackerlackor till fastighetsägaren

Medborgare! Det norska kapitalförvaltningsbolaget Acta har varit i blåsväder vid flera tillfällen under de senaste åren. Fem personer i höga positioner, bland annat företaget grundare och styrelsemedlem Fred Ingebrigsten, har misstänks för att ha gjort insideraffärer med Actas aktier för 100 miljoner norska kronor på Oslo Börsen. Flera svenska kunder till Acta har klagat till både Konsumenternas bank- och finansbyrå och till Finansinspektionen, vilket har lett till att bolaget granskats av Finansinspektionen. Det har handlar om undermålig information och rådgivning samt kritik mot storleken på courtage och avgifter. Även kritik mot hur bolaget har marknadsfört sina produkter finns med i kritiken mot Acta. Detta har till slut även lett till att det hela blivit ett polisärende.

För gemene man kanske Acta Kapitalförvaltning främst är känt som ägare till de beryktade och nedgångna fastigheterna Herrgården i stadsdelen Rosengård i Malmö. Det har skrivits många tidningsreportage och gjorts en hel del TV-reportage om de fuktskadade och kackerlacksinvaderade fastigheterna. Acta har blivit korade till Årets värsta hyresvärd och i maj meddelade de dessutom att de varslade hela sin personal i Sverige.

Nu kan man läsa i flera tidningar att företagets vice VD Simon Kling hittade ett mystiskt paket utanför sin villa i Täby. Polis tillkallades och när de undersökte paketet fann man 21 levande kackerlackor samt ett brev som uppmanade företaget att sätta igång renoveringsarbetet vid fastigheterna i Rosengård.

Det visade sig att det är AFA som har lagt kartongen utanför toppchefens hus. Även om Medborgarperspektiv inte brukar ha mycket över för AFA så är det svårt att inte se humorn i deras agerande denna gång.

1 kommentar:

Leroy sa...

Alla som läser skriver eller tycker anta utmaningen. :

"Leroy sa...
Vilket bra Initiativ Monica!

Jag slog vad om att allt skulle lösa sig inom kort och sattsade 300 på att så skulle göras. Bad inblandade om rakhet och eftertänksamhet.

Tänk vad roligt. Det blev förändring. Pengarna strömmar in!

Nej det var nog ingen som trodde att det skulle lösa sig. (Fast jag så länge öns katt)

Tänk om alla som läser, skriver och kommenterar på de olika bloggarna kunde anta utmaningen och göra lika dant.

Värna om utsatta barn och mödrar i Tjernobyl!

Samt förändra bloggvärlden få till så att man inte trampar ner varandra utan deltar där man vill enligt utställda regler av den som äger bloggen.

Man som bloggansvarig utfärdar regler och utdelar varningar till de som är på gränsen. Att man som admin omedelbart tar bort sånt som räknas som kränkning.

De på Änglagård i Tjernobyl har ju faktiskt inte ens ett ordentligt tak eller stuprännor och här sitter vi och käbblar.

Därför utmanar jag alla andra som bryr sig att göra en god gärning i samband med att vi enas om hur vi ska agera gentemot varandra, skapar lite regler för hur vi resonerar. Ansvarsfördelning.etik och moral.

Så att framtida generationer kan få lite bättre förutsättningar.

Både tak över huvudet och lite nätettikette, förhopningsvis får de även i Tjernobyl så småningom tillgång till datorer om dom överlever. Vi skall inte klaga för vi har det egentligen så bra.

Jag har satt in ytterliggare 300 som dyker upp i morgon eller övermorgon. Dom är märkta OBS! Från Leroy.

Få se nu hur många som nu klarar av utmaningen så vi kan lyfta taket och få ihop pengarna.

Sätter in efter egen förmåga/vilja innan kölden sätter in. (Vore roligt om man märker insättningarna med sitt nic eller namn tror jag)

Då går det säkert att följa tickern på bloggen om Änglagård och kärnkraft:

http://monicaantonssons.blogspot.com/

Låt barnen blomma ut till vuxna medborgare med bra förutsättningar såväl fysiskt som psykiskt.

LEroy

16 september, 2009 19:18 "

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!