13 september 2009

Kvinnor kan!

Medborgare! Det har bara gått en vecka sedan domen i Sturebyrättegången angående mordet på 15-åriga Therese Johansson Rojo offentliggjordes. Södertörns tingsrätt slog fast att de två åtalade 16-åringarna var skyldiga till mord för pojkens del respektive anstiftan till mord för flickans del. Just nu väntar man på att den rättspsykiatriska undersökningen ska slutföras för att därefter besluta om straffpåföljd för de två ungdomarna. Åklagare Johan Holmberg har yrkat på fyra års sluten ungdomsvård för dem båda. Han var mycket tydlig i sitt slutanförande med att pojken aldrig hade begått mordet om inte flickan hade förmått honom till det och att det var den åtalade flickan som var den drivande kraften bakom mordet. Pojken har under rättegången brutit ihop och visat stor ånger för det han gjort. Flickan däremot har inte visat på någon som helst ånger och har agerat kallsinnigt under hela rättegången.

En annan kvinna som visat sig kallsinning är Marie-Helena Martinez, som tillsammans med sin nya man Jean-Paul Steijn, har dömts för att ha mördat sina två barn med förgiftad canelloni. Efter att barnen dött gömdes deras kroppar i en bil. Till slut kunde dock inte Steijn bär på skulden utan erkände för polisen vad som hade hänt. Polisen hittar i samband med detta också en dött nyfött barn på parets balkong! Mamman förnekar dock allt och visar ingen ånger över det som skett.

I Nya Wermlands Tidningen kan man läsa om en 60-åriga kvinna som slog ihjäl sin 81-åriga mamma med en hammare. Hon tyckte att hennes mamma var krävande och utsatte henne för "psykisk misshandel". Nu är hon åtalad vid Värmlands tingsrätt för mord!

Från Danmark kommer historien om 27-årige Karen som via Youtube söker pappan till hennes lille son August. Det är en gripande historia som över 327 000 personer sett på ett par dagar. Nu visar det sig dock att hela historien troligtvis är en bluff och att Karen i själva verket är en skådespelerska.

Vad som däremot inte är en bluff är att en svensk kvinna har gripits i Pakistan tillsammans med den före detta Guantanamofången Mehti Ghezali. Det handlar om en 19-åring kvinna som även tidigare var fängslad och misstänkt för samröre med terroristgrupper i Somalia för två år sedan. Mamman till den 19-åriga kvinnan tror naturligtvis bara gott om sin lilla dotter och beskriver henne som en vanlig, glad och sprallig tjej som tror gott om alla. Jo jo, en gång är ingen gång, men två gånger är en vana..., för både henne och Mehti Ghezali!

Från sportens värld kan man läsa om den kvinnliga tennisspelaren Serena Williams som dödshotade en av linjedomarna i semifinalen i US Open. Efter att Williams blivit dömd för fotfel vänder hon sig mot linjedomaren och skriker "I will kill you". Och det var heller inte det enda som Williams gjorde för att skämma ut sig rejält under matchen. Vid ett annat tillfälle slog hon även sönder sitt racket. Publiken buade ut henne och hennes motståndare Kim Clijsters kunde bara se på spektaklat och glädjas åt en vinst som tog henne till final.

En körkortslös 16-årig flicka från Eda kommun i Värmland är misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning efter att bland annat ha kört i 102 km/timme på en 50-väg samt ha passerat övergångsställ och kört förbi skymda utfarter på ett ovårdsamt sätt.

Tänk vad kvinnor kan! Precis som män kan de bete sig illa och göra andra människor ytterst ont. Det verkar inte vara någon större skillnad på könen på den punkten, heller!

Och precis som män kan vara duktiga och framgångsrika så kan även kvinnor vara det, om de bara lägger manken till. Aftonbladet rapporterar att andelen kvinnliga toppchefer inom statlig tjänst ökar och att de nu dessutom har gått om männen i lön!

Kvinnor kan som sagt, både på gott och ont!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Men nog är det väl lite synd om kvinnor. Tycker du inte. De är offer för sin premens... vad det nu heter. Under den perioden är det känt att en kvinna kan ta sig för precis vad som helst. Allt från att vara grinig till att bli mordisk.

Vi måste förlåta dem.

//Sune (tillfällig manschauvinist)

Ann Helena Rudberg sa...

Jag kan inte tycka synd om den kvinnosort, som ständigt utmålar sig som offer och menar att det ger dem rätt att göra vad som helst gentemot andra människor.

Alla människor råkar ut för svårigheter och fortfarande är det så att män mördar mest män, flest män begår självmord, flest män jobbar i arbetsmiljöer där de råkar ut för arbetsplatsolyckor, männen har fortfarande de tyngsta jobben. Och dör tidigare än kvinnor.

Har aldrig sett en kvinnlig sopåkare, rörmokare, avloppstömmare, golvläggare, brunnspolare, brunnsborrare, takläggare, traktorförare eller snöröjare under alla de drygt tjugo år jag har bott där jag bor. Kanske lite kvotering vore på sin plats?

Däremot sitter kvinnor på lättare jobb som i styrelsen för vägföreningen, samfälligheten, på kommunen, f-kassan, arbetsförmedlingen hos sjukvården och socialen. Kvotering månne?

Kan se fördelar och nackdelar med att vara människa helt enkelt. Och att olika egenskaper inte stenhårt hör till det ena eller andra könet. Samt att vi lever efter många osanningar i vårt statsfeministiska svenska samhälle.

Medborgare X sa...

Sune!

Jo, det är klart. En kvinna som har PMS kan naturligtvis inte rå för vad hon gör och kan inte förväntas ta ansvar för det hon gör under den tiden av månaden. Det är ungefär som med män som är kåta. De kan ju heller inte rå för vad de gör då..., eller? ;-)

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Jag tror inte det är någon större skillnad på kvinnor och män, även om vissa feminister vill få det att låta så. Likheterna är långt större än olikheterna, även om det ena könet är överrepresenterade på vissa områden och det andra könet på andra områden.

Dessutom är många av de skillnader som ofta mäts och diskuteras sådant som inte är det minsta representativt för den stora massan av grupperna. Mördare, bolagsstyrelseledamöter, högt betalda chefer m.m. tillhör alla de allra yttersta ändarna på normalfördelningskurvan. De flesta män och kvinnor befinner sig mitt på kurvan och har inte mycket gemensamt med dessa undantagsföreteelser. Trots det väljer man ofta i jämställdhetssammanhang att jämföra dessa undantagsfenomen än att diskutera hur vanligt folk har det.

Jag hade en diskussion med Erik Laakso om just detta för ett tag sedan:
http://www.eriklaakso.nu/?p=2147

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!