27 september 2009

Var är brudarna?

Medborgare! Igår var det dags för det tredje programmet av Här är ditt liv sedan Ingvar Oldsberg tog över som programledare. I det första programmet var det Mikael Persbrant som kidnappades och fick sätta sig i gästsoffan för att få sitt liv belyst. Förra veckan var det fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson och igår var det en rörd Jan Eliasson som fick sätta sig vid Ingvar Oldsbergs sida. Det blev ett intressant program där man fick följa arbetargrabben från Göteborg som tog sig upp i diplomatins absoluta toppskikt. Bland dem som gästade programmet (både fysiskt och per TV-länk) fanns FN:s förre generaldirektör Kofi Annan och USA:s förre utrikesminister Colin Powell.

Men krönikörerna och reportrarna i gammelmedia verkar inte vara lika nöjda. Både i Aftonbladet och Expressen undrar man var tjejerna tagit vägen. De pekar båda på att nu har tre av tre "Här är ditt"-gäster har varit medelålders män. De tycker det blivit allt för "gubbigt"!

Kulturbloggen håller med gammelmedia och tycker att det är uselt att Oldsberg med kollegor inte hittat en enda kvinna att intervjua på tre omgångar. Även Odlingspyssel ondgör sig över könsfördelningen och att det mest är manliga 40-talister som är gäster. Carina förstår dock inte hur man kan göra detta till en könsfråga överhuvudtaget. Speciellt inte efter gårdagens mycket intressanta program med Jan Eliasson och Kofi Annan som gäster. Två personer som har jobbat för mänskliga rättigheter är betydligt viktigare och intressantare än vilket kön Ingvar Oldsbergs tre första gäster har haft. Medborgarperspektiv kan inte annat än hålla med! Gästernas personlighet och vad de åstadkommit är betydligt intressantare än vilket kön de har.

Så var har då brudarna tagit vägen? Jo, de har tillsammans med Anna Anka blivit hemmafruar i Hollywood! Och av en ren slump råkar de också vara tre...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!