23 september 2009

Kvarteret Negern och rasism för miljoner

Medborgare! Efter flera års kamp har till slut Centrum för rasism åstadkommit något för alla de miljontals kronor av skattemedel som de får i bidrag av staten varje år. Till sin egen stora glädje kan nu dess ordförande Mariam Osman Sherifay stoltseraNewsmill att de lyckats förbjuda kvarteret Negern i Karlstad. På onsdagseftermiddagen beslutade nämligen stadsbyggnadsnämnd att ta bort namnet och att fastigheterna i kvarteret i framtiden istället ska få beteckningar av typen Tingvallastaden 3:10. Centrum för rasism är naturligtvis mäkta nöjda och tycker att deras påtryckningar äntligen har gett resultat.

Frågan är dock hur många miljontals kronor Centrum för rasisms kamp mot saker som Nogger Black och kvarteret Negern kostar skattebetalarna? En genomgång av den förra regeringens mångmiljonsatsning på kampen mot rasism visade att den var ett fiasko. Hälften av de miljontals kronor som Centrum mot rasism fått har överhuvudtaget inte utnyttjas. Den lilla verksamhet som bedrivits har mest varit löjeväckande i medborgarnas ögon och de pengar som används har till största del gått till löner, hotellövernattningar, flitigt resande och ett dyrt kansli mitt i centrala Stockholm.

Är det verkligen värt tiotals miljoner skattekronor att kämpa för att byta namn på ett kvarter i en svensk småstad? Är det detta som hårt arbetande medborgare skattepengar ska gå till? Nej, säger Medborgarperspektiv! Om man som neger vill visa att rasisterna har fel och önskar förändra en eventuell nedsättande synen på ordet neger, så är det bästa sättet att själv föregå med gått exempel och börja arbeta och bidra med egna skattepengar till samhället!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ett gammalt kvartersnamn har fallit. Ett kvartersnamn som vi här i Sverige har satt dit. Nu har mångkulturen kommit hit och har synpunkter på hur vi sköter vårt land och även vår historia. Centrum mot rasism är en fullständigt löjeväckande organisation. Nu måste vi svenskar kämpa för att värna en viktig del av svensk kultur som finns kvar, fast det redan har tvingats namnändra offentligt. Men stå upp och RÄDDA NEGERBOLLEN!

Anonym sa...

Väl rutet

Anonym sa...

Fan vad patetiska ni är. Orka att det viktigaste för er är att kunna säga neger fastän ni vet att personer tar illa vid sig. Neger betyder annat än svart, det har värde i sig. Så jävla poänglöst att ni ens orkar bry er.

Samma sak som om en person jag samtalar med skulle be mig sluta säga fitta, cp, bög etc. Då slutar jag säga det, ialf när jag är med den personen.(intressant att alla svordomar är det som inte passar in i normen om den vita heterosexuella mannen).

Nu råkar det vara så att svarta bor i vårt samhälle, då kanske det är lämpligt att sluta säga neger offentligt, och helst öht. Handlar om hövlighet, inte ett skit om kultur, ni vill bara inte att invandrare och svarta ska komma upp i samma nivå, och kunna klaga.

Kom dock ihåg när ni klagar på det mångkulturella samhället vilka som städar era toaletter, kör taxibilarna och massa mer som folk helst inte gör.

Erik sa...

Vafan påstår du ? ÄR det bara negrer som städar våra toaletter, kör taxibilarna och massa mer?
JAg som trodde de satt och LÖKADE på idiotiska konstruerade hittepåjobb som till exempel Centrum mot rasism!
Sverige, det totala dårhuset. Stoppa karusellen jag vill kliva av och definitivt inte betala för åkturen! Far åt h-vete alla parasiter!

David Jakobsson sa...

re: Erik

Två meningar till dig Erik.

1. Sluta snacka skit

2. Flytta från Sverige, vi vill inte ha dig heller.

Anonym sa...

Re: anonym 21:43

Kunde inte sagt det bättre själv...

Ps: Du behöver nog inte oroa dig...Det rör sig förmodligen inte om "miljontals kronor..."

Medborgare X sa...

Anonym 23:47!

Kan inte vita hetrosexuella män vara cp, eller vad menar du? Om du tänker lite längre så kommer du dessutom se att det finns en massa svordomar som antyder på vita hetrosexuella män. De är inte undantagna, så det är ingen skillnad på den punkten.

Men du kanske anser att det är diskriminerande att använda ord som av någon eller några kan uppfattas som diskriminerande? Nu är det kanske inte det som är grunden för detta inlägg, utan att medborgarnas skattemedel används på ett slösaktigt sätt på saker som inte har den relevans som det kostar!

Dessutom bidrar inte Centrum för rasisms agerande att hjälpa synen på negrer och minska eventuell rasism. Tvärtom faktiskt, de framstår bara som än mer bidragssnyltande och kostsamma för skattebetalarna.

För övrigt städar jag min toa själv!

Anonym sa...

En glasspinne är rasism på hög nivå, det är bäst att vi slutar beskriva saker och ting med rasistiska färger, folk kan ju fara illa av just vafan som helst.

Anonym sa...

Ner med dagens PK Sverige, upp med gamla Sverige som jag och många andra växte upp i!

Anonym sa...

Jag håller med Håkan Holm i Karlstad (S) som sa att "vi kan inte ha ett kvartersnamn som vi inte vågar uttala".
BRA BYTT!

Sedan:

APROPÅ "VITA HETEROSEXUELLA MÄN".
Vilket bullshituttryck det är!! Jag blir irriterad varje gång jag läser det. Nästa alla män (>90%) är ju heterosexuella, så varför ens ha med det??

Det finns många grupper i vårt land... barn, unga, gamla, män, kvinnor, skalliga män, män med huvudhår.

Uttrycket vita heterosexuella män kan lätt förkortas till vita män eftersom det är fler svarta män i vårt land än vita homosexuella män.
(Varför urskilja på sexualitet när det är en så marginell skillnad mot svart/vit man?)

Annars känns det som att man ska kategorisera de män som har hår på huvudet resp. de som är skalliga. För det är säkert kring 40% av alla män som kan räknas som skalliga/tunnhåriga.

Tack för ordet.

/Vit huvudbehårad man

Zico sa...

Det är bara en tidsfråga innan katolikerna känner sig kränkta över att deras stora fiende Gustaf II Adolf har ett torg uppkallat efter sig i Stockholm. Och protestanterna känner sig kränkta över att Stockholm har ett katolskt helgon (Sankt Erik) i stadsvapnet.
Befolkningen i Svenneby känner sig säkert kränkta de med, men Centrum mot Rasism reagerar inte... För att inte tala om hur kränkta alla kvinnor måste vara som bor i Trosa? Nej, att hålla på och jolma om sånt här är bara dumheter.
Jag kan bara gissa hur många miljoner som slösats bort på detta projekt av CMR och sedermera Karlstads kommun som behövt ändra namnet i all dokumentation etc. Skrämmande...

Anonym sa...

Cirkus CMR är i farten igen. :D Jag tror inte att dom får några kronor från staten längre, jag hoppas verkligen inte det.

Anonym sa...

När jag växte upp var inte Neger , Zigenare eller Lapp några negativa laddade ord.

Undrar hur många år det tar innan Afro är ett?

Anonym sa...

Jag blir mer och mer oevertygad om att jag bor i ankdammen Sverige.
Naer skall vara foertroendevalda ta tag i de verkliga problemen i samhaellet?
Snart boerjar man vael laegga tid ocksa pa vara krigarkungar , - de var ju inte sa demokratiska som man oenskar idag. Var tid har sin historia och maste bli bedoemd efter den tidens vaerderingar.
Gunnwall

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!