25 september 2009

Anna mediaAnka

Medborgare! Vem har kunnat missa Anna Anka under de senaste veckorna? Hon finns numera exponerad överallt och hon uttalar sig om än det ena och än det andra. Hennes uttalanden och åsikter har uppenbarligen lyckats reta upp åtskilliga proffstyckare ur kulturetablissemanget och mediaeliten. Den feministiska kulturvänstern kan knappt finna ord nog för att fördöma hennes uttalanden om hemmafruar och att hon önskar bli ett förebild för svenska kvinnor. Få gånger har väl en tidigare helt okänd person lyckats få gammelmedia att tapetsera tidningens sidor med artiklar om henne. Och bloggosfären har gjort detsamma. På Knuff får man just nu närmare 1500 träffar när man söker på Anna Anka.

Men är verkligen Anna Anka så intressant att hon förtjänar denna enorma uppmärksamhet? Eller finns det andra förklaringar till medias uppmärksamhet? Naturligtvis är det så! Gammelmedia lever i symbios med kändisvärlden och reklam-TV. Tillsammans skapar de sina egna nyheter och underblåser den typ av fenomen som vi beskådat under den senaste tiden.

Anna Anka är helt enkelt inget annat än en mediaAnka!

3 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Klart det är en meiaanka då Prasselmedia lever i symbios med TV. Se bara på alla rubriker i samband med dokusåpor.

Medborgare X sa...

Dacke!

Ja, dokusåpor får ett oproportionellt utrymme i speciellt kvällspressen. Men så lever de ju på sensationsjournalistik och i nära symbios med TV och kändisvärlden. Alla är de beroende av varandra.

Anonym sa...

Klart man kan tycka att Anna Anka är en media-anka men svenska folket med sin cementerade internationellt utskrattade dumhet är en universell dumhets-anka! Dubbdäck på hornsgatan, flyktingar med "friserade" pass (ja hur många tjejer är det bland de s.k "ensamflyktingarna"...), sos-faktoror som medger nästan allt till flyktingar på våra pensionärers och skattebetalares bekostnad.... Tjatter tjatter svenskhuven, tuppruska vidare med era idiotiska biltullar och p-avgifter på jobbet får vi se om MP-ledaren suger av er för gott arbete....! Som Lisa Ekdal sa, vem vet! Som sagt, bättre media-anka än intelligens-anka! Heja Anna Anka du är coolare än alla dumma svenskar tillsammans!!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!