22 september 2009

Snåljåpen Micael Bindefeldt

Medborgare! Allas vår favoritfestfixare Micael Bindefeld har firat sin 50-årsdag med en jättefest på ett lyxhotell på Mallorca. Några av deltagarna var socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin, integrationsminister Nyamko Sabuni och kultur- och kyrkominister Lena Adelsohn-Liljeroth. Den sistnämnde fick redan i helgen kritik för att hon lämnar landet mitt under det pågående kyrkovalet, så kyrkominister hon nu är! Nu är det tydligen dags för integrationsminister Nyamko Sabuni att stå i skamvrån enligt gammelmedia!

Det visar sig nämligen att både Mona Sahlin och Lena Adelsohn-Liljeroth själva har betalt för sina lyxresor till Bindefelds partaj. Något som inte Nyamko Saboni gjort och heller inte har för avsikt att göra. Hon säger till Expressen:
"Jag har inte för vana att betala när jag går på kalas hos vänner."
Medborgarperspektiv tycker att hon gör helt rätt. Har Micael Bindefeld själv bjudit in henne så får han väl också stå för betalningen. Han borde passa på att betala tillbaka det Mona Sahlin och Lena Adelsohn-Liljegren redan har betalt, den gamle snåljåpen!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tippar att Liljeroth och Sahlin valde att betala resan själva i syfte att undvika den situation som Sabuni nu sitter i. Som offentlig person och med de anti-mut-lagar vi har idag, inte helt utan anledning, får hon nog finna sig i skriverierna. Sedan kan jag iofs tycka att artikeln luktar sensationssökeri från medias sida. Finns det ngn anledning att tro att det ligger mer än vänskap bakom inbjudan?

Anonym sa...

Det är väl som med många andra invandrare ... vana vid att få men svårare att göra rätt för sig.

Pelle

Ann Helena Rudberg sa...

Varför ställer hela politiska eliten upp på Micael Bindefeldts 50-årsdag? Det var den fråga jag ställde mig. En festfixare? Så då minglade politikerna med en massa andra kändisar då?
Den lilla innekretsen av kändisar, som finns i vårt lilla lilla land. Efva Attling lär ha varit på samma kalas på Mallorca, men annars får vi väl vänta på nån skvallertidning för att få se hela listan... så att vi vet vilka som umgås med vilka. Och hur korrupt det egentligen är i det här landet. Om det handlade om journalister skulle ett sånt kalas ses som mutor, men inte för politiker inte. Naturligtvis.

Ann Helena Rudberg sa...

Jo några namn till: Carola, Emma Pernauld (ex-flickvän till prins Carl Philip) Kajsa Bergqvist, Lisa Nilsson, Marie Fredriksson, Stina Dabrowski, Martin Timell med fru Catarina osv

Alltså vad gjorde politikerna på detta kalas? Inte ens Piratförlaget bjöd på något lika storslaget med chartrat plan och allt... när dom firade 10-årsjubileum utan höll sig till Sverige. Verkar ha varit ett modest kalas i jämförelse.

De visste inte ens vart de skulle när de packades in i bussarna enligt uppgift... så varför tackade de ens ja till något sådant? Det kunde ju ha varit en säkerhetsrisk med ett chartrat plan fullt med politiker, som ingen vet vart det ska...

Alltså detta påminner mig väldigt mycket om någon slags adel, som lever rullan och tar stora limousinen för att festa... ett härmande av det amerikanska sättet att slå på stort och leva lyxliv. Eller oljeshejkers sätt att fira födelsedagar.

Bindefeldt måste ha många kändisar att tacka för mycket både inom och utom politiken.

Tristan sa...

Pelle ovan verkar vara ett rasistsvin, annars hade han förstås inte uttryckt sig på sätt han gjorde.

Det finns många "ursvenskar" vars högsta dröm är att bli försörjd av andra.

Medborgare X sa...

Anonym 21:59!

Du har säkert helt rätt. Sahlin och Liljeroth har antagligen tagit det säkra före det osäkra och betalt själva för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att de skulle vara mutade. Men skulle de vara mer mutade än de övriga 138 gästerna?

Medborgare X sa...

Pelle!

Jojo, det där säger nog tyvärr mer om din egen syn på invandrare än vad det säger om Nyamko Sabuni!

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Gästlistan visar väl bara hur tätt sammankopplade kändiseliten, makteliten och kultureliten är. Det är en liten ankdamm i Stockholm som klappar varandra på axlarna och hjälper varandra för att bibehålla sina privilegier. De utser dessutom varandra till olika höga poster.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!