16 december 2009

Yet another Motherbitch?

Medborgare! Nyligen sparkades Ingrid Carlqvist från sin tjänst som chefsredaktör för Villaliv efter att ha utsatts för en lögnaktig förtalskampanj. Någon eller några anonyma personer skickade anonyma mail till tidningen och dess annonsörer, där de påstod att Ingrid Carlqvist är "en som stödjer pedofiler och kränker kvinnor och barn". Syftet med mailen var att skada och tysta Ingrid Carlqvist. Detta eftersom hon under en längre tid har engagerat sig på sin blogg för frågor om rättssäkerhet för män och hur illa pappor många gånger behandlas av samhället (och mammor) vid vårdnadstvister. Under hela tiden hon bloggat om detta ämnet har det ständigt funnits vissa som lämnat aggressiva och hatiska kommentarer i hennes blogg och som på andra sätt har försökt misskreditera henne. Efter att hon nyligen släppta boken "Inte utan mina söner" och öppnade en ny blogg eskalderade hatet mot Ingrid Carlqvist och förtalsmailen började ramla in hos Villaliv och dess annonsörer.

Även Monika Andersson, som skrev boken "Mia: sanningen om Gömda" har drabbats av samma typ av näthat, till stor del av samma personer som angripit Ingrid Carlqvist. Även Daddy, som i detalj beskrivit hur han blivit behandlad av Socialtjänsten och övriga myndigheter i samband med en smutsig vårdnadstvist, har drabbats av denna typ av näthat. Även där är det ungefär samma nätverk av personer som trakasserat honom.

Vilka är då dessa personer? Det verkar finns en central kärna med ett antal mer eller mindre identifierade personer. Många av dessa har under en längre tid drivit frågor om sexuella övergrepp på barn, pedofiler och hur svårt mammor som tror att deras barn blivit utsatta för övergrepp har att få gehör från sociala myndigheter. Många i nätverket kallar sig själva för "överlevare". En del av personerna i detta nätverk har Medborgarperspektiv skrivit om tidigare.

En av de drivande personerna kallade sig under en period för Motherbitch/Motherwitch. Under tiden då Monica Antonsson blev som mest trakasserad identifierades hon som en Susanne "Sanna" Ax i Karlskrona, även om den utpekade personen ringde upp Monica och dementerade att det verkligen var hon som var Motherwitch.

Av en slump stängdes dock Motherwitch's blogg på Wordpress ner i samma stund som Sanna Ax blev identifierad. I sina sista inlägg på bloggen skrev Motherwitch:
"Att Monica Antonsson bidrar till uthängningar av folk är ingen nyhet. Som när Mias identitet avslöjades på en av Monicas bloggfavoriter och som uppmärksammades i media. ... Men det var visst bara början. Vem hade anat var det skulle sluta?"

"Jag släcker ner bloggen senare idag. Eller rättare sagt. Jag gör den inaktiv. Så småningom lägger jag ut alla inläggen igen, men utan svarsfunktion. Det gör jag av en enda anledning och det är att i n g e n ska kunna lägga ord i mun på mig."
Sedan stängdes den ner och rensades på det mesta av sitt innehåll. Lite konstigt är det onekligen att Motherwitch stänger ner sin blogg om det nu inte var rätt person som avslöjades.

Flashback kan man nu läsa mer om Motherwitch och de övriga personerna i nätverket. Där framkommer nya uppgifter om vem som kan dölja sig bakom signaturen Motherwitch/Motherbitch. Eller kan det vara en annan person som också kallar sig för Motherbitch?

På nätet finns en blogg samt presentationer på Maria Nova och Finest som handlar om en kvinna i 40-års åldern som kallar sig för Motherbitch. Hon beskriver sig som en heltidssjukskriven undersköterska med 3 barn som gett upp! Av beskrivningarna på Maria Nova och Finest verkar hon ha levt ett relativt hårt liv och säger sig ha blivit misshandlad både psykiskt och fysiskt i många år av många olika män. I sin blogg skriver hon om sin mamma som heller inte verkar ha behandlat henne speciellt väl som liten. Överhuvudtaget är det väldigt ledsamt att läsa hennes utelämnande blogg. Mycket i bloggen är skrivet för flera år sedan.

Än mer ledsamt blir det när man också förstår att hon fotograferat gamla och döende patienter i sitt (tidigare) jobb inom älderomsorgen och publicerat dessa bilder på nätet. Något som hon polisanmälts av sin arbetsgivare för. Detta verkar ha skett för 3-4 år sedan.

Vem är då denna kvinna som döljer sig bakom signaturen Motherbitch? Enligt uppgifterna på Flashback ska hon heta Mia Lundkvist och vara dotter till den gamle rocksångaren Little Gerhard.

Frågan är om det är hon som också är kvinnan bakom den Motherwitch/Motherbitch som ingår i nätverket som trakasserat Ingrid Carlqvist, Monica Antonsson och Daddy. Eller om det bara är ännu en Motherbitch?

10 kommentarer:

profanum_vulgus sa...

Jag har alltid trott att det var den där Mia Karlsson som skrev en debattartikel om daddy i Aftonbladet som var drivande kring mailandet angående Carlqvist. Hon la sig ju också i andra sammanhang och mailade bland annat socialtjänsten som utredde daddys dotter.

Anonym sa...

Jag tror att det är två helt skilda personer, Motherbitch och Motherwitch. En skriver faktiskt bra och snäsigt medan den andra skriver trams och blaha blaha...

Men jag kan ändra mej om någon kan övertyga att det är samma personer!

M. Luring

KimhZa Bremer sa...

Bra redovisning och analys, MX!

Medborgare X sa...

Kärt barn har många namn verkar det som. Moa Karlsson skrev som sagt debattartikeln i Aftonbladet som ondgjorde sig över att en pappa hängde ut barn på nätet. Vi vet alla att det var Daddy hon menade. Daddy fick aldrig svara i Aftonbladet, men skrev ett svar i sin egen blogg.

Om det var samma Moa som skrev de första hatmailen till Villaliv och dess annonsörer kan man ju alltid spekulera om, men det är väl inte helt otroligt. Ingrid Carlqvist skrev om de mailen på sin gamla blogg.

Moa Karlsson dök upp ur ingenstans och försvann lika fort. Med största sannolikhet var det bara ännu en signatur som denna hatiska person använda sig av. Vem ur nätverket som verkligen dolde sig bakom den signaturen kan vi bara spekulera om. Kanske var det någon av personerna som tidigare nämnts eller kanske någon av de övriga på läskiga listan?

Om Mia Lundkvist är den Motherwitch/Motherbitch som trakasserat Monica Antonsson, Ingrid Carlqvist och Daddy är svårt att sia om idag. En sorglig historia verkar det hur som helst vara.

Anonym sa...

http://motherbitchrules.blogspot.com

Anonym sa...

Det rör sig INTE om samma person. Jag känner den ena av dem så jag vet att det handlar om två skilda personer.

Medborgare X sa...

Anonym!

Om du är så säker på att det inte är samma person och du känner den ena av dem så hade det gett mer trovärdighet om du:
1) inte var anonym
2) berättade vem av dem du känner
3) berättat vad som styrker att det inte är samma person

Anita sa...

Det är inte samma person! Känner Mia Lundkvist som är en whitetrashbrud som inte har koll på omvärlden. Hon trakasserar i och för sig hur många som helst (ex-pojkvänner, ex-vänner), men nivån på hennes intellekt och skribentnivå är samma som en 10-åring.

Motherwitch kan stava och skriva, det kan inte Mia Lundkvist.

Anonym sa...

Jag heter Maria Lundkvist & du har satt in bild på mig i denna blogg samt förtalat mig ang. incidenten ang. "bilder på döende patienter"

Jag vart aldrig polisanmäld & det var INTE mina bilder.. Jag har arbetat 3 år efter det som hände då mitt psykotiska ex sambo
försökte förstöra mitt & mina barns liv med att gå in på min bilddagbok & sätta in bilder som inte var tagna av mig...DÅ jag var på semester..När tidningarna ringde så förstod jag ingenting men trodde att det handlade om mina bilder från mitt arbete med mina arbetskollegor ang ett projekt om hur det är att arbeta natt....Vad som händer så anhöriga får veta vad vi gör....

Jag orkar inte driva detta till sin spets igen..Men jag är oskyldig & fick fortsätta att arbeta inom vården när allt klarades upp...

Mycket taktlöst av dig att göra detta.... Om du inte tar bort min bild så måste jag för mina barns skull polisanmäla dig för FÖRTAL då inget stämmer med verkligheten.. Jag har fått ett antal konstiga frågor om mig ang din blogg men jag har hela tiden trott att det har handlat om en annan kvinna vars namn är wonderbitch..nåt liknande.. Nu först fick jag länken till sidan..

Jag är förstummad hur man kan göra detta...

Medborgare X sa...

Anonym 00:04!

Du är varmt välkommen att kontakta mig via e-mail för att diskutera detta.

medborgare.x@live.se

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!