14 december 2009

Föredömligt förnuftiga företag

Medborgare! Skriverierna om Tiger Woods verkar aldrig ta slut. Av vad som hittills kommit fram har Tiger Woods haft ett antal affärer av sexuell natur vid sidan av sin fru Elin Nordegren. När hon konfronterade honom om detta och det uppdagades att han varit otrogen verkar det har gått minst sagt hett till. Tiger Woods ska till slut ha flytt från en aggressiv Elin Nordegren i sin bil, men körde då in i ett träd. De skador som Tiger Woods uppvisat efter olyckan verkar dock inte ha uppkommit vid själva bilolyckan och det finns dessutom inga spår inne i bilen som tyder på att skadorna uppkommit där. Däremot finns uppgifter om att han fru kom jagandes efter med en golfklubba. En klubba som hon har använt för att slå in en ruta på bilen och kanske mer därtill.

Den senaste tiden har det mesta i gammelmedia och skvallerpressen handlat om hur hemskt det är att Tiger Woods har svikit sin stackars fru samt hela bilden av sig själv som en reko golfkille. De utpekade älskarinnorna har passerat revy i tidningarna. Jesper Parnevik har gång på gång uttryckt hur besviken han är på Tiger Woods och att han önskat att Elin Nordegren ska slå till Tiger Woods med en kraftigare klubba nästa gång.

Efter all negativ press börjar nu vissa av Tiger Woods sponsorer hoppas av. Men för vadå? Tiger Woods har inte begått några brott och han är fortfarande världen bäste golfspelare. Två av hans sponsorer klarar dock av att se skillnad på Tiger Woods golfliv och hans privatliv. Både Nike och Tag Heuer sluter upp bakom Tiger Woods och stöttar honom i den svåra situation som han nu befinner sig i. Båda företagen agerar föredömligt förnuftigt när de säger att de respekterar hans insatser för golfen och anser att de inte har något att göra med hans privatliv.

Detta kan jämföras med tidningen Villaliv's agerande i Ingrid Carlqvist-affären, där Villaliv's VD Fredrik Lindblahd skamligt nog sparkade Ingrid Carlqvist på grund av att ett antal anonyma personer skickade mail med lögner och förtal om henne till Villaliv och deras annonsörer. Dessa anonyma hatmailare ville få tyst på Ingrid Carlqvist eftersom hon privat bloggade om rättssäkerhetsfrågor för män och om pappor som vill ha en nära relation med sina barn. Villaliv anser uppenbarligen inte att deras journalister ska få engagera sig och ha åsikter vid sidan av jobbet.

Till skillnad från Nike och Tag Heuer verkar inte Villaliv kunna se skillnad på en anställds arbete och privatliv, vilket inte är speciellt förnuftigt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

jo

Bitten sa...

Jag har ju redan "på annat håll" skrivit om det här och vad jag tycker om att Elin uppenbarligen tog till tillhyggen, men även att jag tycker att Tiger betett sig som en riktig skitstövel, och det har han ju, men precis som du säger, så har det ju ingenting med hans yrkesutövande att göra! Att Elin är kapabel att ta till våld på det sätt som skedde är väl egentligen mycket mer oroande!! Och inte ett enda dugg komiskt, vilket somliga andra verkar tycka!!

En annan sak som jag har börjat fundera på, sedan hela vidden av Tigers närmast maniska sätt att söka sexuell tillfredsställelse på alla möjliga håll och kanter, är : VAD har han blivit utsatt för som barn?? För hans beteende är inte normalt!!

Bitten sa...

... ett "blivit känt" kan man klämma in på lämpligt ställe i min sista sekvens.. :-)

Juristen sa...

Helt rätt, jag har heller ingen förståelse för den moralpanik som sprids via gammelmedia. Tiger har betett sig som en skit mot sin hustru, men det är en sak mellan honom och hans hustru och har inget med hans yrkesliv att göra. Otrohet kan heller aldrig försvara att eller snarare om Elin tog till våld med hjälp av tillhyggen. Om en man hade gjort motsvarande sak skulle gammelmedia ha rasat och krävt långa fängelsestraff. Dubbelmoralen blir i detta fall tydlig.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!