30 december 2009

Fastbunden kvinna - en bluff

Medborgare! För ett par veckor sedan rapporterade Sydsvenskan och Skånskan att en ung kvinna hittats fastbunden i en stuga i trakten kring Kristianstad. Kvinnan hittades bunden under en säng efter ett mycket stort polispådrag. Detta efter att hon själv ska ha lyckats larm polisen via sin mobiltelefon. Enligt hennes egna uppgifterna hade hon stämt träff på platsen med en man i 20-årsåldern som hon ska ha lärt känna genom en chattsida på Internet. Den utpekade kidnapparen var inledningsvis misstänkt för olaga frihetsberövande. Med tiden svalnade dock polisens misstankar mot honom. Detta då flera detaljer i kvinnans historia verkade motsägelsefulla.

Nu visar det sig att kvinnan iscensatt allting själv. I måndags erkände hon att hon diktat ihop hela historien och att hon ljög om kidnappningen!

Polisutredningen kommer dock att fortsätta. Troligen har kvinnan åtal att vänta för det falska larmet och utpekande av en oskyldig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja en del gör allt för att få uppmärksamhet.

Är hon möjligen släkt med MIA ?!
Det är ju en kvinna som ställer till med saker för att få uppmärksamhet det med...

Medborgare X sa...

Ann-Mari!

Ja, man kan ju fråga sig om hon är släkt med Mia. Självcentrerad och egoistisk som Mia verkar hon dock onekligen vara som tror att man kan göra vad som helst för att få uppmärksamhet. Och nu är det tydligen synd om henne också om man ska tro tidningarna...

Ann Helena Rudberg sa...

Jo det finns en annan Mia hon kan vara släkt med ... hon kallar sig så Marina Engan...

Lilla My sa...

Härligt att det kanske blir åtal mot kvinnan.
Hoppas straffet blir kännbart...

Anonym sa...

Blir lite rädd när man så direkt klassar personen som egoistisk och självcentrerad och hoppas på kännbart straff. Tycker det är bra att polisen snabbt såg igenom historien och faktiskt inser att det är en sjuk person de har att göra med. Visst kan man få ett hårt straff. Men kommer man ha lärt sig något?

Kanske om Mia fått hjälp av någon som insett att hon behövt hjälp från början istället för att hamna i klorna på Liza, med siktet inställt på att få ett projekt i land, så hade resultatet nog varit ett annat.

Och oavsett hur mycket pengar som Mia har tjänat på sina historier, så har jag svårt att tro att en sådan människa innerst inne är lycklig.

Nu är det ju tur att denna person inte kan skada sin chat-kompis vidare med sin historia, och jag hoppas att ångern hon visar är äkta.

Och ja, jag hoppas hon får gå igenom en rättegång och ta konsekvenserna av sitt handlande. Men på något sätt så känns det som det måste vara en väldigt skör människa som gör något sådant. Och då kan det nog finnas fog att ha medlidande.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!