06 december 2009

Ku Klux Klan i förskolan?

Medborgare! Alia Khalifa har under en längre tid hävdat sin rätt att få utbilda sig till barnsköterska och att få arbeta inom förskolan, trots att hon är klädd i heltäckande slöja, niqab. Detta medför att föräldrarna som hämtar och lämnar sina barn endast kan se hennes ögon och inte resten av hennes ansikte. För barnen kan hon tänka sig att lätta på slöjan, men inte om det finns några män i närheten! Det innebär att barnens pappor alltid kommer att möte henne med en huva som täcker hennes huvud och att de aldrig kan få se den person som tar hand om deras barn om dagarna rakt i ansiktet. Inte heller kan hon arbeta tillsammans med manliga kollegor utan att ständigt vara täckta av sin niqab.

Alia Khalifa har skrivit debattinlägg i Expressen och Newsmill för att driva sin sak. Hon har tidigare debatterat mot Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP) i direktsändning i SVT.

Nu har hon anmält det vuxengymnasium hon går på till Diskrimineringsombudsmannen. Idag tog Kalla Fakta upp fallet och där säger Lotta Edholm att hon kommer att ta strid om DO fäller skolan. Det anser Medborgarperspektiv är positivt. För vad är nästa steg om religiösa symboler som niqab tillåts i skolan? Ska då även medlemmar av Ku Klux Klan tillåtas ta hand om våra små barn?

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Angående KKK så tror jag dem har lämnat sina vita kåpor och numera klär sig i kostym.fast grundvärderingarna är desamma som förr.

Johnny sa...

"Det innebär att barnens pappor alltid kommer att möte henne med en huva som täcker hennes huvud och att de aldrig kan få se den person som tar hand om deras barn om dagarna rakt i ansiktet."

Vad ger det för signaler till våra barn? Hur skall de tolka detta främmande betéende? Att pappor är farliga? Att man inte får visa sitt ansikte för dem?

Detta är en helt omöjligt situation. Inga slöjor, rånarluvor, KKK klädsel i det offentliga rummet. Hemma i bostaden får de klä sig hur de vill. Muslimerna måste anpassa sig till svenska lagar, regler, seder och kultur eller åka till ett annat land som fungerar bättre för dem.

Anonym sa...

Intressant blogginlägg, men jag skulle vilja göra tillägg att täckande slöja växte fram ur det kulturella ursprunget, inte i religionen. Däremot håller jag med om att religiösa symboler antingen inte ska finnas på dagis/skola alls eller att man i sådana fall har en för varje religion (skulle i alla fall jag tycka vore en rätt kul idé). MEN, vad jag är trött på alla korsbärande lärare som kommer undan reglerna att inte bära religiösa symboler... *suck*

Medborgare X sa...

Anonym 14:54!

Visst kan man kritisera alla korsbärande lärare, dock kan man ju säga till deras fördel att det är möjligt att se deras ansikten i alla fall.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!