09 december 2009

Bojkotta Ballingslöv!

Medborgare! Som de flesta läsare av denna blogg redan vet har tidningen Villaliv's chefredaktör Ingrid Carlqvist fått sparken av huvudägaren Fredrik Lindblahd för att hon bloggat om rättsäkerhet för pappor. En upprörd bloggläsare har skickade osanna mail till tidningens annonsörer, i vilka Ingrid Carlqvist har svartmålats och förtalats. Den anonyma bloggläsaren hävdar att Ingrid Carlqvist kränker offren för sexövergrepp och har på helt falska grunder hävda att hon skyddar pedofiler. Detta har lett till att annonsörerna Ballingslöv, Nibe och IVT ringt upp Fredrik Lindblahd och krävt att han skulle se till att dessa mail upphörde. Han gav då Ingrid Carlqvist sparken från hennes uppdrag som chefredaktör med omedelbar verkan! Fredrik Lindblahds och Villalivs agerande är naturligtvis en skam för yttrandefriheten!

Lika skamligt är annonsörernas agerande. Precis som Aktivarum skriver så är Ballingslövs (och de övriga annonsörernas) reaktion på denna smutskastning minst sagt anmärkningsvärd. Istället för att be hatmailaren fara åt skogen och istället medverka i en polisutredning för förtal så har annonsörerna istället beslutat att stödja smutskastaren, vilket resulterat i att både annonsörerna och Villaliv legitimerat hatmailarens lögner och belönat detta vidriga beteendet. Detta agerande från företagens sida är under all kritik.

Ballingslöv är ett av landets största företag inom kök- och badrumsinredningar, med ett antal kända varumärken i sin portfölj. I Sverige är varumärkena Ballingslöv, Kvik och SveNovaKök de som vanligt folk främst känner igen. Efter Ballingslövs agerande mot Ingrid Carlqvist finns naturligtvis ingen som helst anledning att köpa ett kök från detta företag! Hos Pelle Billing finns uppgifter hur man kommer i kontakt med företagets VD och koncernchef för att tala om vad man tycker om dem.

Ballingslöv bör bojkottas!

9 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.facebook.com/group.php?gid=195122655348 en facebok grupp för bojkott
susanna

Ann Helena Rudberg sa...

Jag skickade alldeles nya denna debattartikeln till tidningen Journalisten:

Hej!

Detta är ett debattinlägg om vad som har hänt journalisten och författaren Ingrid Carlqvist:
Journalisten Ingrid Carlqvist har fått sparken från sin anställning som chefredaktör vid Villaliv. Detta därför att ett antal hatiska "feminister" har bombarderat hennes arbetsplats och annonsörerna med falska, lögnaktiga mejl.

Ingrid Carlqvist blev i somras tvungen att stänga sin blogg, för att inte förlora sitt jobb. Hon bloggade om att pappor också har rättigheter här i vårt svenska samhälle.

I höstas gav förlaget Blue Publishing ut hennes bok Inte utan mina söner, som handlar om australiern George Pesor och hans kamp för sina två pojkar. Han hade ensam vårdnad om dem, när deras svenska mamma kidnappade dem. Han fick ingen hjälp av svenska myndigheter att få dem tillbaka, utan reste själv till Sverige för att söka rätt på dem. Han lokaliserade dem och kallade dit polisen. Han återvände till Australien med dem och lever där nu med dem.

Detta kostade honom allt. Han gick i ekonomisk konkurs, men han fick tillbaka sina pojkar.

Denna bok har gjort att Ingrid Carlqvist har startat en ny blogg, som heter www.inteutanminasoner.wordpress.com. Då började förföljelserna igen. Vi är många som är upprörda för Ingrid Carlqvists skull. Monica Antonsson, som själv är journalist och författare har stöttat henne på sin blogg: www.monicaantonsson1.blogspot.com. Där hittar ni också adresserna till många andra, som stöttar Ingrid Carlqvist.

Vi är många, som har blivit förföljda av denna bloggande "feministmaffia", som uppenbarligen är kvinnor, som själva har varit utsatta för svåra saker i sina liv. De kallar sig överlevare och ägnar nu sina liv åt att förfölja de som försvarar män, som likt George Pesor har blivit utsatta för kvinnors våld.

I vårt land har det länge ansetts att kvinnorna i alla lägen är de, som är de bästa för barnen och därför har mammor nästan varit heliga. Nu finns en motrörelse av pappor, som försöker få sina rättigheter tillbaka i domstolar. Och som kämpar för sina barn.

Alla känner vi någon familj, där mamman har lagt beslag på barnen genom att helt enkelt anklaga pappan för sexuella övergrepp. Jag har själv en sådan pappa i min släkt. Han har gett upp och har inte sett sina barn på flera år. Men det kan också räcka att i domstol påtala samarbetssvågigheter för att få ensam vårdnad om barnen.

Att Ingrid Carlqvist nu har fått sparken, för att hon har en blogg är alldeles förfärligt. Yttrandefriheten var värd 450 000 kronor som företaget Ballingslöv drog tillbaka i annonser. Ska en mobb kunna skilja en journalist från sitt arbete? Vem kommer att drabbas nästa gång?

Principfrågan handlar om yttrandefrihet. Ska en anställd journalist kunna blogga? Och ska en mobb kunna mejlbomba bort en journalist från en anställning? Är detta rimligt?

Ann Helena Rudberg
journalist och författare

Medborgare X sa...

Ett litet förtydligande angående om det är IVF eller IVT som är inblandade. I Blue Publishings press release nämns IVF, men efter att ha googlat detta namn går det inte att hitta något företag med det namnet som kan tänkas vara annonsörer i Villaliv. IVT däremot är en stadig annonsör i Villaliv och andra liknande tidningar. De säljer värmepumpar o.dyl. Företaget ligger i Tranås och ingår i Bosch Thermoteknik AB. Antagligen är det IVT som avses.
http://www.allabolag.se/5562629062

Anonym sa...

Då blir det att låta bli att installera Ballingslövkök framöver. Får meddela min leverantör detta. Kvik är både billigare och ungefär lika snyggt. Det blir att försöka hitta konkurrenter till Nibe och IVT också. Ett svenskt märke är Comfortzone som också är effektivare än ovanstående märken vad gäller frånluftspumpar.

/Byggaren

Unknown sa...

Hejsan!

Bra, vi bör bojkotta alla typer av nyliberalism, för de spelar på samma planhalva som sverigedemokraterna!

MVH
MP

Medborgare X sa...

Efter kvällens besked från Martin Lundell som är ansvarig för marknadsföringen på Ballingslöv att de inte har dragit in några annonser från Villaliv kanske vi alla skall vara lite försiktiga med bojkottkravet mot företaget.

Mer om detta finns även att läsa på Second Opinion: http://www.second-opinion.se/so/view/911

Madde sa...

OM det är så som det står i den artikeln som du länkar till Medborgare X så är jag den första att be om ursäkt och ta tillbaka allt som jag har skrivit om Ballingslöv.

Är det så att det är ett försök till att "försvara" sin heder så är det en värre skandal än det som först skedde OM det skedde.

Mvh
Madde

Magnus Berg sa...

Utan att på något sätt veta eller ha en åsikt om vad Balinglöv gjort eller inte gjort så vill jag bara påpeka att Second Opinion inte sysslar med journalistik utan är företag där man kan köpa "journalistik".

Jag citerar nedan från Second Opinions flik 'Bli kund':

"Du kan välja att skriva själv eller ge Second Opinion i uppdrag att skriva artiklar/genomföra granskningar."
/.../
"Pris
Ett abonnemang som ger tillgång till att publicera obegränsat med inlägg på Second Opinion kostar 5.800 kr per månad exklusive moms och avtal tecknas i tre månader med automatisk förlängning.
Förutsatt att du tecknar abonnemang kan du uppdra åt Second Opinion att granska nyhetsartiklar för en kostnad av 9.000 kronor för artiklar/enklare granskningar. Större granskningar offereras på begäran."
Läs mer här: http://www.second-opinion.se/so/account/customer

Medborgare X sa...

Magnus!

Intressant synpunkt! Det kanske finns anledning att granska Second Opinions artikel om Ballingslöv lite mer. Konstigt också att deras marknadsansvarige Martin Lundell väntade ända till omkring 19:30 igår innan han skickade ut sitt svar till alla som mailat. Har Ballingslöv funderat hela dagen hur de ska lägga upp en strategi för att dementera uppgifterna? Inklusive att engagera Second Opinion för att få ut sitt budskap?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!