09 december 2009

Tid för häxjakt?

Medborgare! När Monica Antonsson publicerade sin bok "Mia: Sanningen om Gömda" och började blogga om det sensationella avslöjandet att Liza Marklund och Mia Erikssons bok Gömda inte alls var en sann historia direkt ur den svenska verkligheten, så fanns det omedelbart ett antal kritiker som inte bara misstrodde henne. De började även snabbt att baktala och sprida lögner om henne. Monica Antonsson bok är väldigt transparent och beskriver på ett föredömligt sätt de källor hon använts sig av för att dra de slutsatser som hon gör. Detta skiljer sig radikalt från hur Liza Marklund handskades med sanningen i Gömda. Hon hänvisar enbart till tusentals dokument på hennes vind. Dokument som ingen än idag sett skymten av!

Flera av dessa kritiker behagade aldrig ens läsa Monica Antonssons bok innan de kom med kritik och började ifrågasätta slutsatser i den. Trots att de aldrig läst boken drevs dem av en intensivt behov av att försvara Liza Marklund och Mia Eriksson samt att framställa Monica Antonsson i så usel dager som möjligt.

Två av Monica Antonssons mest aggressiva kritiker var Marina Engan och en person som kallade sig Motherwitch/Motherbitch (men som med största sannolikhet heter Sanna Ax och kommer från Karlskrona). Båda dessa kvinnor höll sig med bloggar där de sade sig kämpa för barn som utsatts för sexuella övergrepp, ett mycket gott syfte i grunden. Parallellt med detta bedrev de även en form av jakt på personer om utpekats som pedofiler på sina bloggar. Runt dessa fanns en kader av andra personer som applåderade vad de gjorde och skrev.

Dessa båda damer och deras supporterskara skrev under en period mängder av inlägg på sina bloggar där de sablade ner Monica Antonsson och hennes bok. Marina Engan skrev även ett par artiklar på Newsmill där hon dels frågar sig vem som vet vad sanningen om Gömda verkligen är och att debatten riskerade att tysta offer för sexuella övergrepp och överlevare. Tillsammans med Motherwitch/Motherbitch skrev hon även en artikel som frågar sig var respekten för brottsoffer tog vägen i Gömdadebatten. I kommentarerna till den artikeln kan man se att Sanna Ax varit med och skrivit artikeln. Så slutsatsen att det är hon som kallar sig för Motherwitch/Motherbitch är inte speciellt långsökt!

Med tiden var det fler och fler som reagerade på deras anklagelser och lögner om Monica Antonsson personligen och de ämnen som Monica skrev om på sin blogg. De blev gång på gång överbevisade av att det de skrev på sina bloggar inte var korrekt. Till slut raderade de båda stora delar av inläggen på sina bloggar och Sanna Ax stängde helt av sin blogg på Wordpress under en period. Idag finns bara en bråkdel kvar! Detta skedde efter att Marina Engan och Sanna Ax avslöjats och hängts ut på den numera nedlagda bloggen Den Obehagliga Sanningen.

Båda damerna har också haft varsin blogg på Aftonbladet. Marina Engan kallar sin blogg för Fjärilen, men idag använder hon sig framförallt av sin (rensade och uppdaterade) blogg på Wordpress och en annan blogg som hon kallar för Barnens Röst. Den blogg som Motherwitch hade på Aftonbladet hette under en period just Motherwitch, men har idag fått det lite mer anonyma namnen .... (just det fyra punkter). Där slutade hon skriva inlägg i mitten av oktober i år. Dock finns den en blogg vid namn Suspicio som påminner väldigt mycket om Motherwitch gamla blogg på Wordpress. Det är inte otroligt att det är Sanna Ax som är Suspicio också.

Ytterligare en person som är tätt sammankopplad med Marina Engan och Sanna Ax är Kjell-Åke Bjurkvist. Han har också en blogg på Aftonbladet där han mest skriver om pedofiler och sexuella övergrepp.

Även den socialdemokratiska kommunalpolitikern Eva-Britt Dahlström från Karlskrona är involverad i detta nätverk. Hon har en blogg på S-info. Hon är även nämndeman i Blekinge Tingsrätt där hon dömer i bland annat vårdnadsfrågor, men hon verkar inte vara speciellt objektiv!

Alla dessa personer verkar ju på pappret ha ett ytterst gott syfte bakom sitt engagemang för barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp och kvinnor som utsatts för partnervåld. Tyvärr verkar omdömet många gånger vara ytterst bristfälligt. Trots att Monica Antonsson på punkt efter punkt kunde visa upp att Mia Eriksson historia inte alls stämmer överens med verkligheten valde Marina Engan med fler att blunda för detta och fortsätta att blint tro på Liza Marklunds historiebeskrivning.

På samma sätt har det sett ut i andra sammanhang. Motherwitch, Marina Engan och Kjell-Åke Bjurkvist skrev under en period om pojken Adam som de (och Liza Marklund) påstod hade blivit utsatt för sexuella övergrepp av sin pappa. Trots att hovrätten frikände pappan stod de på mammans sida och spred hennes anklagelser mot pappan på sina bloggar. Ingrid Carlqvist skrev också om detta fall på sin gamla blogg. Hon hade gått igenom de protokoll och undersökningar som gjorts och kom till slutsatsen att det var fråga om falska anklagelser från mammans sida. Detta sågs naturligtvis inte med blida ögon av de sammansvurna. Ingrid Carlqvist blev en pedofilkramare i deras ögon!

Ett annat fall som Ingrid Carlqvist har engagerat sig i är "Matilda" som blev kidnappad och förd till Danmark av sin mamma. Efter en tid kunde den danska polisen hitta dem och överlämnade "Matilda" till hennes pappa (som hade enskild vårdnad om dottern). Strax efter att "Matilda" återvänt hem till pappa började lögner och falska rykten spridas på nätet, i stor utsträckning via de bloggar som nämnts ovan. Marina Engan startade även en namninsamling för att rädda flickan från hennes otäcka pappa. Allt baserat på de lögner som kommer direkt från mamman och mormor. Mer om kopplingen mellan Marina Engan och barnkidnapperskan kan man finna i gruppen Barnens Röst på Facebook.

Två timmar efter att Ingrid Carlqvist skrev ett inlägg om vad den verkliga sanningen om "Matilda" började de senaste mailen med hot droppa in. Hotmail som vi idag vet vilken konsekvens de har fått. Hotmail som har skickats till Villalivs annonsörer med syfte att få Ingrid Carlqvist att förlora jobbet. Hotmail som vi idag inte exakt vet vem som ligger bakom, men där personer som Eva-Britt Dahlström, Marina Engan, Sanna Ax och Kjell-Åke Bjurkvist naturligtvis kan läggas till listan över misstänkta!

Läs mer om dessa misstänkta hos Monica Antonsson, Mr Galahad och Daddy!

Fler och fler reagerar på uppgiften att Ingrid Carlqvist fått sparken från Villaliv. Läs gärna mer hos Jerry, Digital Kultur, Tofflan, Aktivarum, Journalisten, Mellan hägg och syrén, Leffe45, Tanja Bergkvist och Dexion.

Uppdaterat 2010-04-15 efter önskan av Saknade Barns Nätverk.

9 kommentarer:

KimhZa Bremer sa...

Utomordentlig sammanfattning, MX!

Simply sa...

Du sammanfattar det rent lysande!
Synd bara att Engan & Co skriker så högt att fakta dränks i deras skriande.
I fallet Adam vill jag göra ett tillägg: Pappan gav upp sin son för att han inte orkade mer. Jag hoppas att Evelinas pappa kommer orka genom allt det han och Evelina utsätts för.

Leroy sa...

Kloook rent!

Så tråkigt om det nu visar sig att dessa personer ligger bakom alla dessa påståenden och agendor de inte väljer att prata i klarspråk om.

De borde sätta sig ner med Aschberg och Monica samt Ingrid Carlqvist för att reda ut detta.

Jag är övertygad om att Monica och Ingrid ställer upp.

Jag tror dock inte att Marina, Kjell Åke eller Sanna Ax (Mother W) eller Eva Britt D vill diskutera dessa centrala frågor.

De borde svara på för vems skull man skriver och agerar, vad agendan är.

Förklara vilja, lämplighet och förmåga och svara på varför man skriver.

Man borde även bjuda in E Hermon och ´Liza Marklund.

Den som väljer att delta visar om man bryr sig om barnen eller om pengarna.

Det handlar numera om civilkurrage, mod och inte om pengar.

Rättvisa och sanning, inte om påståenden...

Leroy

Bitten sa...

Jättebra skrivet, som vanligt!!! Nu verkar det som om Ballingslöv Kök är oskyldiga i det hela, och då framstår ju Villalivs VD som ännu mer suspekt!!

Bra att Ingrid har så många som stöttar henne!!

Leroy sa...

Då borde väl Ballingslöv ringa Ingrid eller e-posta och erbjuda ett bra avtal till en duktig journalist.

Som har skunskap om såväl Gyllene Snittet som om skillnad mellan påstående och sanning.

Leroy

Medborgare X sa...

Leroy!

Precis, varför erbjuder inte Ballingslöv sig att göra lite reklam på Ingrids blogg? Mot en smärre ersättning så klart!

Leroy sa...

Ja innan de tappar en person som kan utgöra skillnad mellan inkomst och utgift så borde de ta chansen och rätta upp skutan de enligt hennes förra arbetsgivare sat sig i. De har säkert bättre böjligheter att visa att man bryr sig om sina anställda och de som skriver.

Ger dom rätt att växla mellan privata åsikter och offentlighet.

Leroy

Daddy sa...

Mycket bra sammanfattning av historien.
Dessa ljusskygga pedofilhysteriker och historierevisionister utgör med sina falska utsagor en betydligt större fara för sveriges barn än dom få promille av den (både manliga och kvinnliga)befolkningen som saknar sexuella spärrar.

Många forskare har hävdat att av dom som verkligen begår sexövergrepp mot barn så har en stor majoritet själva varit utsatta som barn. Vi vet också, inte minst om vi ska tro på pedofilhysterikerna att flickor drabbas oftare än pojkar...

Är det bara jag som klarar att lägga ihop ett plus ett?

Vart gömmer sig då de verkliga pedofilerna? Jo naturligtvis på arbeten som barnutredare, BUP psykologer, barnförhörsledare, Dvs arbeten där det idag delas ut frikort för övergrepp på barn.

Det kan väl inte vara så svårt att förstå?
Detta är vad som åsyftas men termen "passiva pedofiler".

profanum_vulgus sa...

Daddy:

Ja, jag har alltid undrat vad som driver de som tycker om att pressa ur barn sexberättelser. Ofta hör jag talas om fall där polisen/terpeuten lägger orden i munnen på barnet och sedan vill höra barnet jaka eller säga samma sak. En tämligen äcklig sexuell störning.

Minns terpeuten från "Fallet Ulf" som gav alla småflickorna sin favoritbok om sexuella övergrepp och sedan bad dem återberätta sexhistorierna som sina egna till honom.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!