06 december 2009

Lämna era våldsamma fruar!

Medborgare! Kändisvärlden verkar plötsligt explodera av aggressiva kvinnor som fysiskt ger sig på sina män. Under de senaste dagarna har vi fått följa den minst sagt mystiska historien om Tiger Woods bilolycka. Polisen har uppgett att man misstänker brott vid olyckan och vill kontrollera Tiger Woods sjukjournal för att få en bättre förståelse för vad som verkligen har skett. De skadorna som Tiger Woods uppvisat verkar inte ha uppkommit vid själva bilolyckan och det finns dessutom inga spår inne i bilen som tyder på att skadorna uppkommit där. Däremot finns uppgifter om att Tiger Woods fru, Elin Nordegren, ska ha slagit honom och jagat honom med en golfklubba. När ambulans kom till platsen fann man Tiger Woods medvetslös på marken i ett tillstånd som läkare har bedömt som livshotande.

Flera kändisar verkar dessutom stödja Elin Nordegrens misshandel av Tiger Woods. Jesper Parnevik gick tidigt ut och hyllade Elin Nordegrens våldsamma agerande och önskade dessutom att hon skulle använda en tyngre klubba nästa gång:
"Jag hoppas att Elin använder en driver nästa gång i stället för en järntrea."
Samma märkliga hyllande av misshandel och våld gör Ann Söderlund i en debattartikel i Aftonbladet. Hon tycker att Elin Nordegren är föredöme som vägrar att bli behandlad som skit och som istället står stadigt med båda fötterna på jorden och spöar upp sin make med en golfklubba!

Det är inte underligt att det blir färre åtal för relationsvåld trots att åklagarmyndigheten under de senaste åren har storsatsat på området. När gammelmedia underblåser en syn där partnermisshandlare hyllas och ses som goda förebilder så är det inte underligt att färre åtal leder till fällande domar.

Ett annat kändispar där frun tidigare har anmälts för att ha skadat sin make är paret Paul och Anna Anka. För ett år sedan greps sångarens svenska hustru för misshandel. Hon hade då slängt en isbit som träffade så illa att Paul tvingades uppsöka sjukhus och sy två stygn. Nu rapporterar gammelmedia om ytterligare våldsamma gräl, men denna gång verkar Paul Anka ha fått nog av sin våldsamma hustru. Han har nu äntligen kommit till insikt med att han inte kan vara kvar i ett dåligt äktenskap. Paul Anka har därför ansökt om skilsmässa!

Det borde även Tiger Woods göra. Det finns definitivt ingen anledning att vara kvar i ett dåligt äktenskap med en våldsam partner!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Klart Tiger bankar annan bäver än Elins! Man kan bara tänka sig hur hon aldrig släpper till och han dagligen får sköna erbjudanden från schyssta brudar över hela världen. Go Tiger!

Bitten sa...

Kommentaren från Anonym här ovanför var ju osedvanligt korkad!!!

För övrigt kan ju alla se på MA's blogg vad jag tycker om att hela tragedien betraktas som nån slags underhållning!!

Anonym sa...

Bra skrivet !
Tyvärr så verkar det sm om allmänheten inte vill se att det är VÅLD som Ankmamman och Elin riktar mot sina män.

Hade det varit tvärt om så hade det varit ett annat ljud i skällan !!!

Det är intressant att få reda på vad de radikala och i vissa fall rabiata feministerna tycker om detta. Kvinnor som slår män.

Olsson punkt slut sa...

Väl talat, medborgare X.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Dumt av Tiger att inte ha bättre koll på sig själv, men rättfärdigar ändå inte ev våld tillbaka, en dag blir väl bilden klar, men just nu verkar alla bara ta ställning för hustrun. Hur vet vi att hon är helt snövit i allt? Inget är nog helt svart eller vitt, varken Tiger eller Elin. Bosse

Anonym sa...

Det mest intressanta i den här affären är att man måste läsa utländska media för att få reda på vad som verkligen hänt. Sveriges Radio har varit mycket återhållsam i sin rapportering och detsamma gäller SVT. SR lär ha motiverat sin återhållsamhet med att personalen velat slippa att rapportera om sådant som berör kollegor och Elins pappa jobbar som programledare på SR.
Min personliga gissning är att det inte är politiskt korrekt att rapportera om våldsamma kvinnor. I Sverige skall vi enbart fås att tro att män är våldsamma mot sina familjemedlemmar och när en kvinna försöker misshandla sin man med en golfklubba då lägger svenska media locket på. Dettutom har ju Elins mamma varit socialdemokratisk minister och då är ju risken uppenbar att de som rapporterar om något ofördelaktigt kanske riskerar att utsättas för represalier.
Själv är jag mycket orolig över om SVT/SR kommer att ge korrekt information till svenska folket om det inträffar en katastrof. Vi minns ju Tsunamikatastrofen då s-regeringen tog semester och media nationella media var sparsamma med information. Vad kommer att rapporteras om olyckan sker i Sverige?

Anonym sa...

Oavsett vad som faktiskt hänt i just detta fall så verkar det som att flera debatörer uppmanar folk att misshandla sin partner om denna varit otrogen. Någon tycker tydligen t.o.m. att det bör ske med golfklubba. Dessa debatörer bör nog fundera över vilka budskap de sänder ut och vilka konsekvenserna kan bli.

Anonym sa...

Jag gillar hur du referar till Aftonbladet som en källa. I själva verket åsamkades inte Tiger (vare det bilolycka eller järn trea) några allvarliga skador överhuvudtaget.

Anonym sa...

Precis som när det gäller prostitution så anser jag att marknadskrafterna är de bästa för att hålla ihop en relation. Om ens partner alltid är ens bästa val så kommer man varken att gå till prostituerade eller vara otrogen.
Om ny tigern stoppats i någon annan tant än Elin så bör hon tänka efter varför så skett istället för att ta till järntrean.

Om kvinnor vill ha rättigheten att vara trista och oattraktiva då måste de också acceptera att deras män kanske undersöker möjligheterna bland andra kvinnor i sin omgivning. Tänk på detta i dessa "julfest på jobbet tider", själv minns jag många julfester där "par på jobbet" enbart synts till vid välkomstdrinken vid sextiden och sedan till vickningen framåt småtimmarna.

Sedan måste jag fördöma allt våld i relationer. Man kan aldrig motivera att misshandla sin partner med en golfklubba. Tydligen har svenska pressen valt att ligga lågt med detta. Beror detta på att det är en kvinna som utövat våldet, att Elins pappa jobbar på radion eller att Elins mor är sossepamp?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!