08 december 2009

Villaliv sparkar Ingrid Carlqvist - en skam för yttrandefriheten!

Medborgare! Bokförlaget Blue Publishing har idag skickat ut en press release som förklarar att Ingrid Carlqvist har fått sparken från jobbet som chefsredaktör för tidningen Villaliv. Orsaken är att tidningsledningen har gett efter för hot och förtal genom anonyma e-mail som skickats till tidningens annonsörer. Detta eftersom Ingrid Carlqvist också engagerar sig i pappa-barn-frågor och hur rättssäkerheten ser ut för män vid smutsiga vårdnadstvister i Sverige. Redan i höstas svek Villaliv Ingrid Carlqvist och tvingade henne att stänga sin gamla blogg. Även detta hade föregåtts av anonyma e-mail till Villalivs ledning och annonsörer med hot och förtal.

I samband med att Ingrid Carlqvist publicerade sin bok "Inte utan mina söner" om fallet Valette startade hon en ny blogg. Förutom själva boken, som handlar om en pappas långa kamp för sina pojkar och hur mamman till slut kidnappar dem och håller dem gömda i ett halvår, så behandlar Ingrid Carlqvist även liknande fall och frågeställningar.

Uppenbarligen finns det människor i Sverige som tycker att det är väldigt provocerande att en journalist redovisar autentiska fall där pappor blivit falskt anklagade för våld och sexuella övergrepp mot sina före detta fruar och/eller deras gemensamma barn. Så provocerande att de måste ljuga om och förtala de personer som belyser denna typ av frågeställningar. När de dessutom sprider lögner och förtal till arbetsgivare (Villaliv) och kunder (Villalivs annonsörer) är måttet rågat. Än värre är det att dessa då viker sig för den typen av odemokratiska påtryckningar och falska ryktesspridningar!

I Resume kan man läsa hur ryggradslöst Villalivs huvudägare Fredrik Lindblahd har agerat när han gett Ingrid Carlqvist sparken. Som publicist kan man knappast sjunka lägre än att inte ta strid för yttrandefriheten, utan istället medverkar till att tysta en journalist!

Villaliv är inget annat än en skam för yttrandefriheten!

2 kommentarer:

Leroy sa...

Sjukt agerande...

Leroy

Anonym sa...

http://extensium.se/nyheter/extensiums-sakerhetschef-hotad-av-vdn-pa-tidningen-villaliv-ab

Intressant läsning. Minst sagt. Detta är inte mycket bättre.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!