08 december 2009

Klimatkonferensens deltagare är riktiga miljöbovar - hur trovärdigt är det?

Medborgare! Ingen kan ha missat den pågående klimatkonferensen i Köpenhamn. Ledare, politiker, miljövänner och lobbyister från hela världen har samlats för att besluta om framtida miljömål. Land efter land gör utspel efter utspel för att framstå som mer progressivt och mer miljömedvetet än sina grannländer. Samtidigt visar det sig att deltagarna själva inte reser det minsta miljövänligt. 140 privatplan har hittills landat på Kastrup med deltagare till mötet. 1200 limousiner har hyrts in för att frakta runt deltagarna i den danska huvudstaden. Endast 5 miljöbilar använts för detta ändamål! Miljömötet beräknas släppa ut lika mycket koldioxid som en hel stad med 100 000 invånare!

Samtidigt ifrågasätter forskare om uppgifterna om klimatförsämringarna verkligen stämmer. För en tid sedan framkom att data som används för att påvisa klimatförändringarna har förfalskats, vilket har resulterat i en skandal kallad Climategate. Hela fundamentet till klimatmötet i Köpenhamn har hamnat i gungning och flera framstående forskare inom FN's klimatpanel har lämnat time-out. För att försöka rädda ansiktet släpper nu forskare i Storbritannien en del av de rådata de använt sig av för att påvisa klimatförändringar.

Sverige är ett av de länder som slagit sig för bröstet och försökt framstå som progressivt och ansvarsfullt när det gäller att ta ansvar för den globala uppvärmningen. Men nu ifrågasätter nobelpristagaren och miljökämpen Wangari Maathai vad Sverige egentligen gjort. Hon pekar på att hon inte kan säga något konkret som Sverige verkligen gjort för att vara ett föregångsland inom miljöområdet. Detta är en svidande kritik mot Sveriges politiker.

Hur trovärdiga är egentligen världens ledare och miljökämpar? Om de verkligen ville framstå som föredömen och förebilder borde de då inte ha hållit en videokonferens över Internet istället för ett enormt spektakel till klimatkonferens i Köpenhamn? Med en videokonferens över Internet hade tiotusentals ton av koldioxidutsläpp kunnat besparats Moder Jord! För var det inte just det som var syftet med miljööverenskommelsen?

Uppdaterad 2009-12-08 18:30 efter kommentar av Hemlige.

5 kommentarer:

Hemlige sa...

Hur räknar du då, när du kommer fram till att "Med en videokonferens över Internet hade miljoner ton av koldioxidutsläpp kunnat besparats Moder Jord"?

Ann Helena Rudberg sa...

Visst har du rätt. Det går alldeles utmärkt att ha videokonferenser, men då blir det inte de där gruppbilderna, som dom brukar ställa upp på för att bevisa att dom har varit där och då har polisen inte lika mycket att göra och inte heller demonstranterna.

Det ska vara lite tjosan också nu när detta det viktigaste mötet sedan andra världskriget (var inte jag som sa utan en TV-kommentator) äger rum.

Man kan ju få grönhåriga negerbarn för mindre som min mamma brukade säga. Salig i åminnelse eller kanske jag borde säga frid över hennes minne, som är så populärt nuförtiden. Eller får man bara säga så om profeten?

Nils Dacke sa...

Inte alls men i de har redan lämnat oss så långt efter att dom inte ens tänker som oss.

Medborgare X sa...

Hemlige!

Miljoner ton är i mesta laget noterar jag. 41 000 ton uppskattar Aftonbladets artikel utsläppen under konferensen till. Så besparingen ska vara tiotusentals ton istället. Uppdaterar det! Tack för påpekandet!

Leroy sa...

MEDBORGARE X.

Det finns Icke Trovärdiga som kan skicka mail och rubba balansen, påverka så att de som skriver privat om orättvisor får sparken.

BALLINGSLÖV påverkar Villaliv???:

http://gunillasdagbok.blogspot.com/2009/12/inte-ok-att-mailare-kan-ge-obekvam.html

Är det sannt så är det en av de största skandalerna sedan PUL och Datainspektionen försökte reglera vad som är ok och inte ok.

När nu FRA fins så borde man inom Polisen kunna se vilka som orskata denna skada.

Skamligt att Både BALLINGSLÖV och Villaliv agerat helt fel.

Hoppas IC är ansluten och att DRYGA skadestånd utkrävs.

Hon är skillnad mellan påstående och sanning.

Låt inte flera övergrepp ske. Det finns andra kökstillverkare och Villa föreningar eler forum att gå med i.

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!