10 december 2009

Visa solidaritet Ballingslöv!

Medborgare! Medborgarperspektiv och många andra skrev i går kväll om att Ballingslöv nu dementerar att det dragit tillbaka annonser från Villaliv eller på annat sätt satt press på Villaliv för att få slut på de anonyma hatmail med osanna anklagelser mot Ingrid Carlqvist som de fått under en tid. Tvärtom hävdar Ballingslöv i Second Opinion att de inte alls lägger några värderingar i vad medarbetarna på de tidningar de annonserar i har för åsikter eller vad de är engagerade i. Ballingslöv konfirmerar dock att både de och andra annonsörer fått anonyma hatmail och att de har informerat Villaliv om detta.

Om det nu inte är Ballingslöv som ligger bakom avskedandet av Ingrid Carlqvist och de inte har något emot hennes engagemang i pappa-barn-frågor tycker Medborgarperspektiv att det vore fint om Ballingslöv kunde visa sitt stöd för yttrandefriheten och åsiktsfriheten genom att dels erbjuda Ingrid Carlqvist betalt för en reklambanner på hennes blogg och att gör en reklamkampanj där man visar bilder på pappor och deras barn i köken de säljer!

För ett par år sedan gjorde IKEA reklam i USA med homosexuella par. Varför kan då inte Ballingslöv göra reklam som innehåller pappor och barn som varit kidnappade av deras mammor? Vi vet ju ett antal autentiska fall där barnen nyligen har hittats och återlämnats till sina pappor!

19 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja du det är nog för mycket begärt. Det verkar i nuläget som om det är ägaren Fredrik Lindbladh, som fått ett vredesutbrott och i hastigheten skyllt på annonsörerna. Inte världens smartaste ;)

Alltså det är inte lätt att vara tidningsägare. Om man vill tjäna pengar är det inte den branschen man ska satsa på. Hellre då köpa lite lotter eller spela på börsen. Men i vilket fall är det inte så klokt att bita den hand, som ska föda tidningen.

Helt klart verkar det vara att hatmejlen har florerat-något som i sig är ett problem. Att de kan avskilja journalister från sina jobb måste nästan förskräcka dessa anonyma själva. Eller har de fått blodad tand nu och kommer att förfölja ännu fler, som inte har rätta åsikter enligt de mobbandes mening?

Anonym sa...

Vad ska man säga?

Varför blandar ni öht in Ballingslöv i era kampanjer?

Varför får du för dig att "de som inte är med är emot"?

Varför i hela friden har de anledning att stötta IC? Vad har de gjort henne?

Och självklart är det inte de sk "hatbreven" som gjorde IC utan jobb. Utan det var det faktum att befattningshavarna i omnämnda bolag fick upp ögonen för ICs blogg. Som är full av osakligheter och skit. Dessutom omnämner hon sig själv som chefsredaktör för Villaliv.

Nu får ni ge er.

Ballingslöv stötta IC? Varför då? Varje sund egen företagare håller sig långt ifrån en så´n journalist! Se bara vad hon/ni ställt till med för tex Ballingslöv!?

Skitsnack och rykten är vad det är! Ingenting annat!

Moi

Tveksam sa...

Om man antar att alla på ett ungefär håller sig till sanningen skulle situationen mycket väl kunna vara så att när Ballingslöv mfl ringde Fredrik Lindbladh klagade över hatbreven, måhända av en upprörd person, uppfattades detta som att han måste göra något åt det. Han kan mycket väl upplevt det som inaktivitet skulle riskera framtida livsviktiga reklamintäkter, och den enda möjligheten var att göra sig av med Ingrid Carlquist, och en sådan ståndpunkt är om än räddhågsen lite svår att fördöma rent generellt, en tidningen som Villaliv lever ju på att aldrig stöta sig med någon.

Det hela illustrerar hur skadligt det kan vara när en företagsföreträdare börjar utnyttja sin ekonomiska makt baserat på flyktiga uppgifter. Det Ballingslöv mfl borde gjort var att antingen bestämma sig för att det låg utanför deras kompetensområde eller informera sig om hela situationen och vad som egentligen låg bakom och agera därefter, dvs. stött hennes rätt att yttra sig alternativt bedöma hennes verkliga åsikter men då får man vara beredd på att stöta bort de med avvikande åsikt. Det är väl därför de flesta företagsledare i det längsta undviker att använda sina företag för att förmedla politiska åsikter. Genom att uttrycka någon som helst åsikt om hatbrevens innehåll (vilket troligen skett av någon medarbetare på Ballingslöv) har man gått över den gräns man normalt bör avhålla sig från som företag.

Ballingslöv bör offentligt deklarera att det stödjer Ingrid Carlquist och gärna ser att hon återanställs eftersom man misstolkat Ballingslövs inställning/skett ett olycksfall i arbetet. Det är viktigt att deklarera att anonyma hatbrev inte får vara fungerande påtryckningsmedel.

Anonym sa...

Villaliv & Ballingslöv har ingen skuld i detta.

IC har gjort sig själv en otjänst genom att presentera sig själv på bloggen som chefsredaktör för Villaliv. 1 + 1 = 2. Konsekvensen har IC vetat om länge, enligt henne själv. Ändå började hon om. 1 + 1 är ff 2.

Varför i hela friden ska Nu Ballingslöv/Villaliv, behöva förklara att de står upp för IC´s åsikter?

Jag är övertygad om att alla står upp för yttrandefriheten. Men därefrån till att alla har samma åsikt är väl steget enormt. Och att IC´s åsikter sklle vara "rätt" råder det väl många delade meningar om.

Moi

Anonym sa...

Jag tycker nog att om man nu kan tala om rätta åsikter så är kämpande för rättssäkerhet en sådan
susanna

Medborgare X sa...

Moi!

Varför skulle inte en person få berätta var den jobbar på sin blogg? Varför skulle det vara skäl till att säga upp någon? Miljontals av människor bloggar helt öppet och berättar om sig själva på nätet, inklusive vilket jobb de har. Det finns till och med tjänster på nätet som är fokuserade kring vilket jobb man har och har haft, som LinkedIn.

Om du anser att man inte ska få engagera sig och ha åsikter på en blogg samtidigt som man berättar vem som är ens arbetsgivare så antar jag att du tycker att Eva-Britt Dahlström ska få sparken från Socialdemokraterna och från Blekinge Tingsrätt. Och att Marina Engan ska få sparken från sitt engagemang för Rädda Barnen. Eller?

Medborgare X sa...

Susanne!

Så sant! Att kämpa för rättssäkerhet kan knappast bli mer rätt!

Anonym sa...

Nå, de där anonyma hatmailarna har inte bara ställt till det för IC - de har också skaffat Villaliv, Ballingslöv och ett par andra annonsörer obehag och bad publicity! Tokmajor.
/Alexis

Michael sa...

Moi är en del av fästingmaffian, svårare än så är det inte.

Leroy sa...

Medborgare X.

Såg idag på jobbet hur din blogg drabbats av samma fenomen som andra bloggar där man pratat om just dessa problem.

Det blev en massa poppupps som härjade runt då man tittade igenom bloggen.

Du bör kolla med Maja Lundgren vad an gjorde med hennes blogg, för det var samma sak där då hon under en period hade en masssa lustigkurrar som ansåg sig kunna manipulera både det ena och det andra.

Konstigt att det råkade bli så när Moi dök upp här.

Glöm inte bort att man inte är anonym även om man skriver under pseudonym.

Är man ute i ärliga uppsåt så döljer man inte sitt IP även om man skriver under pseudo eller som anonym.

Kolla vad det var för virus.

Leroy

Anonym sa...

*suck*

Kan ni aldrig hålla er till ämnet, utan att börja fantisera ihop konspiratoriska idéer om vilka som tillhör vilka gäng?

Vad det gäller mig så kan ni kolla bäst ni vill. Ni kommer aldrig hitta några samband med Engan, EBD mfl och mig.

Kan vi hålla oss till ämnet?

IC har klargjort sin ståndpunkt för sin uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har klargjort sin ståndpunkt för IC. IC bröt mot avtalet. Uppdraget har därmed flyttats till annan chefsredaktör. Många arbetar som egen företagare på de premisserna. Det är inget konstigt.

Ingen förbjuder IC att nyttja sin yttrandefrihet. Men det hon själv som får bära konsekvenserna.

För en läsare med förmåga till kritiskt tänkande så finner man oftast, i IC´s blogg mycket tveksamma uttalanden. Mycket felaktig/feltolkad statistik. Kvaliteten på hennes uttalanden är medioker. Mycket finns att önska i rättssäkerhetssamanhang.

För övrigt tror jag det är en mycket olycklig och rädd liten människa som anonymt outat IC.
Och det är, i mitt tycke fegt att "sätta så stora stenar i rullning", utan att stå för det. Målet kan omöjligt varit att gå i klinch,med IC. Målet måste ha varit att förstöra för IC. Så´nt gillar jag inte alls.

Sen kan ni konspiratoriska människor tro vad ni vill. Anklaga mig för vad som helst. Det stämmer iaf inte ett dugg. Och det säger mer om er än vad det säger om mig! Ba, sa´tt ni vet!

Moi

Medborgare X sa...

Moi!

Nu har ju inte den anonyma personen "outat" Ingrid Carlqvist. Personen sprider lögner och falska rykten om Ingrid Carlqvist. Så det handlar inte om att "outa", utan om förtal!

Anonym sa...

Moi tycks vara så fylld av sin egen förträfflighet och sitt eget "kritiska" tänkande" att h*n förbiser vissa fakta. Uppsägningen av Carlqvist skedde inte p g a att hon "brutit något avtal" - det är bestyrkt av vittne att den skedde p g a att Villalivs Lindblahd hävdade att Ballingslöv och två andra företag dragit in annonser för 450 000 kronor. Ballingslöv förnekar för sin del, hur det är med de andra två vet jag inte.
Håll dig till saken, Moi, och använd inte felaktiga argument i dina försök att bättra på Villalivs/Lindblahds skamfilade image.
Orsaken till hela kalabaliken är de fega anonyma hatmailarna och man förstår att du i din ovan angivna strävan är sur på dem för vad de åstadkommit för Villaliv. Ingrid C klarar sig alltid.
/Alexis

Leroy sa...

KAnske Moi är en förvanskning av den Moa K som fick in en artikel i A-bladet om såväl Daddy som en släng till IC, där tidningen hävda att man inte kunde se vem som avsågs. Därför anser det ok att man får skriva sånt under pseudo.

???

Varför släpper man då inte igenom sånt som inte skrivs under pseudo. ?

Av ex. vis Daddy- Joakim.

Det finns kanske ingen rättvisa?Leroy

Anonym sa...

Medborgare X

Jag menar outat i bemärkelsen att Villaliv & annonsörr fått upp ögonen för ICs blogg. Vilket det inte hade tidigare?

Kanske fann de hennes blogg och ville helt enkelt inte förknippas med den?

Vad som är förtal går att diskuteras. Förtal kan så vitt jag kan läsa spåras även i ICs skriverier. n dl personliga påhopp finns väl ävn att finna.

IC är inte uppsagd. Hon är av med ett freelanceavtal. Stor skillnad mot regelrätt uppsägning. Journalistförbundet kommr inte kunna göra något pga det.

Klart att dt finns ett avtal. Och IC blev ju varnad för inte så lite sen.

Vuíllaliv har jag ingenting med att göra. Hur kunde du få till det? Anonyma hatebreven är bara puckade. Och för övrigt så berör det är mig inte personligt alls.

Och jag är knappast knäppkängan Moa..

Moi

Leroy sa...

Moi!
Ta då och skaffa dig en användare och se till att utvekcla din åsikt och förklara för vems skull du skriver.

Försvarar de påståenden du gör gång på gång.

Så klart har det som skickats gjort att IC inte längre får arbeta och få betalt för utfört arbete

Tycker inte du att man skall få arbeta med en sak och få blogga på sin fritid och att man måste hålla isär på Äpplen och Päron.

Du får nog utveckla.

Leroy

Anonym sa...

Ouups Leroy!

Jag väljer själv om jag vill outa mig eller ej. Så vitt jag kan s så är du själv anonym. Vad menar du är skillnaden?

Hur kan du vara så säker på att inte innehållet i IC blogg är orsaken till hennes avslutade uppdrag?

Vad det gäller yttrandefrihet så kan det verkligen vara en balansgång. Det är inte svart eller vitt. Annonsörerna och Villaliv kanske inte alls vill förknippas med IC åsikter privat.

Det måste de iaf få bestämma själva, liksom IC bestämde sig för att fortsätta blogga.

Ta och bevisa motsatsen själv istf pådyvla mig din personliga åsikt.

Moi

Anonym sa...

Innehållet i Moi-s argument haltar lika betänkligt som här och där h*ns stavning (intressant...).
/ALEXIS

Medborgare X sa...

Moi!

Du säger att annonsörerna och Villaliv kanske inte ville förknippas med Ingrid Carlqvist blogg. Kanske är det så? Dock vet vi att Ballingslöv sagt i sitt svar till alla de som mailade dem att "...vi ställer aldrig några krav på deras bemanning. Än mindre skulle vi komma på tanken att ha synpunkter på vad anställda hos våra partners gör på sin fritid.".

Så från deras sida verkar din spekulation inte stämma. Hur det är med Nibe och IVT vet vi inte i dagsläget. Dock var det Ballingslöv som Fredrik Lindblahd hänvisade till när han per telefon gav Ingrid Carlqvist sparken. Men de förnekar som sagt det.

Kvar står Villaliv, men Fredrik Lindblahd var antagligen väl medveten om att Ingrid Carlqvist bloggade långt innan hatmailen började komma. Hon har ju bloggat ett bra tag och innan dess skrivit liknande artiklar i tidningar som frilansjournalist. Redan när han anställde henne borde han ha vetat om detta.

Dock verkar han ju ha överreagerat lite (minst sagt) när hatmailen började komma till honom och när han fick samtal från annonsörer att de också tagit emot hatmail. Eftersom Ballingslöv säger att de inte har några synpunkter på vad deras partners anställda gör på sin fritid så lutar det nog åt att det är Fredrik Lindblahd som inte har kunnat läsa av situationen på rätt sätt och heller inte styrka nog att stått upp för yttrande- och åsiktsfriheten, utan istället överreagerat och låtit det gå ut över Ingrid Carlqvist.

Tråkigt att han visat sig vara en sådan vek människa som faller för anonyma personer som sprider lögner och falska rykten. Men de anonyma näthatarna är antagligen nöjda.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!