14 juli 2010

Upp till bevis Aftonbladet!

Medborgare! Idag talar Sven Otto Littorin ut i en exklusive intervju i DN. Han förnekar bestämt alla anklagelser om sexköp och pekar på att han hamnat i en mardrömslik situation. De anklagelser som Aftonbladet fört fram mot honom är inte möjlig att fria sig från. Han hade föredragit att få möjligheter att försvara sig i en rättslig process, men det brott som Aftonbladet påstår att han gjort sig skyldig till är sedan flera år tillbaka preskriberat. Det går inte längre att få prövar. I det läget har Aftonbladet valt att själva agerat polis, åklagare, domare och bödel, allt i ett!

Men är Aftonbladet verkligen trovärdiga? De har haft rejält fel förr! De har till och med riggat bilder och andra bevismaterial förr. Som när de arrangerade en grupp unga nynazister att ta hotfulla bilder utanför journalisten Alexandra Pascalidou och polistalesmannen Claes Cassels hem, för att därefter slå upp stora rubriker om att de var hotade. Någon som visade sig inte alls vara sant!

Hur står det till nu? De bevis som Aftonbladet hittills har presenterats är inte möjliga att kontrollera och verifiera för någon utomstående. Historien hänger inte ihop. Ingen mer än Aftonbladet vet om horan ”Anna” överhuvudtaget existerar? Gör hon det så har dessutom Aftonbladet med största sannolikhet skyddat en skattesmitare. Men det kan också vara så att det är en riggad historia där Aftonbladet har köpt sig en hora.

Det handlar inte längre om att ord står mot ord. Det handlar om Aftonbladets trovärdighet som en oberoende nyhetsförmedlare. Det handlar om Aftonbladets heder. Speciellt efter att både Helle Klein och Lena Mellin använt anklagelserna för att smutskasta moderaterna och regeringen Reinfeldt! Det är dags Aftonbladet att lägga alla bevis på bordet.

Upp till bevis Aftonbladet!

9 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo jag skrev i morse ett inlägg på Newsmill om att det har gått för långt med doktrinen om att kvinnor är oskyldiga offer, som aldrig ljuger. Det gäller att leta upp sådana offer och få dem att tala och gråta ut. Så ser våra statliga doktriner ut på universiteten och Lena Mellin kunde inte låta bli att publicera en okänd anonym kvinnas berättelse i Aftonbladet fast ministern i fråga redan hade lämnat. Smutsig valrörelse är bara förnamnet.

http://www.newsmill.se/inlagg/2010/07/14/sven-otto-littorin-talar-ut

Anonym sa...

Aftonbladet är i mina ögon inget annat än en skvallertidning...

Tommy Jonsson sa...

Ja Aftonbladet då är det dags att plocka fram lite bevis för era påståenden. Att hävda att eran ev. källa är trovärdig räcker inte längre.

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Ja, horan "Anna" är ju definitivt inget offer. Hon har ju enligt egen uppgift själv valt att prostituera sig och dessutom har hon tydligen möjligheten att kräset välja sina kunder. Kunder som tydligen bland annat består av direktörer och kändisar. Hon tjänar uppenbart bra med pengar på det hon valt att göra och troligen skattar hon heller inte för dessa inkomster. Slutligen gömmer hon sig bakom Aftonbladets källskydd för att anonymt peka ut Sven Otto Littorin som sexköpare, trots att hon inte verkar vara helt säker på att det verkligen är han som är "Peter".

Att Aftonbladet nedlåter sig till denna typ av smutskastningsjournalistik drar verkligen ner de i smutsen. Men allt är tydligen tillåtet för att vända de dåliga opinionssiffrorna för Socialdemokraterna!

Medborgare X sa...

Anonym 07:21!

Så sant. Aftonbladet är verkligen en riktig skvallertidning. Inte har deras heder och trovärdighet stärkts av denna historia heller!

Medborgare X sa...

Tommy!

Helt riktigt. Det är dags för Lena Mellin och Aftonbladets reportrar att lägga fram alla de bevis och konkreta uppgifter som de säger sig ha! Annars är det dags för Lena Mellin att avgå!

Anonym sa...

Fast det är precis så här vår moderata justitieminister vill ha det. Alla misstänkta sexköpare skall ju hängas ut till allmänt åtlöje och skam. Här ser vi ett exempel på Ask-samhället i sin prydno. Ironi är vackert.

Maria sa...

Någon kommentator på Newsmill menade att tre damer på Aftonbladet kommer att ryka: Lena Mellin, Eva Franchell och Helle Klein. Nu vet jag inte precis om de kommer att ryka, men alla tre har sjunkit rejält i mina ögon. Lena Mellin som för en tid sedan sa sig vara opolitisk, att hon inte har röstat på evigheter, eftersom hon är politisk kommentator, men detta lågvattenmärke för Aftonbladet är hon ju helt och hållet ansvarig för. Hennes ansiktsuttryck i Almedalen tydde på att hon gick och spann som en katt över kommande publiceringar. Eva Franchell som var pressekreterare hos Anna Lindh och som skrivit den spännande boken Väninnan om det politiska spelet och särskilt spänningarna mellan departementen och Statsrådsberedningen, jag trodde bättre om henne än vad hon nu presterat i den här affären. Helle Klein slutligen har jag aldrig gillat och gör det ännu mindre nu.

Den soppa som Aftonbladet har kokat ihop är verkligen tunn och bryter dessutom mot grundlagen. Hoppas att de kommer att prövas rättsligt för den här publiceringen! Och rösta för all del på Alliansen som protest mot det här försöket till smutskastning!

Medborgare X sa...

oldtimer-gamer!

Jag kan tyvärr bara hålla med dig. Hela den här historian är ett exempel på Ask-samhället och hennes förslag om gredelina kuvert. Förhoppningsvis har Beatrice Ask vett nog att söka sig en annan försörjning efter valet, oavsett dess utkomst.

Kanske kunde vi få se Maria Abrahamsson som justitieminister efter valet istället?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!