15 juli 2010

Lena Mellin ljuger! Dags att avgå!

Medborgare! Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Lena Mellin har vid ett flertal tillfällen sagt att Aftonbladet aldrig skulle ha publicerat anklagelserna mot Sven Otto Littorin om de bara fått en dementi från honom. Redan när Aftonbladets reporter mötte Sven Otto Littorin vid Visby Flygplats och konfronterade honom med anklagelserna så nekade han ett flertal gånger till påståendena. I sin intervju med DN berättade Sven Otto Littorin att han även senare på kvällen kontaktade Aftonbladet visa sin pressekreterare för att dementera uppgifterna. Något som Lena Mellin säger sig inte känna till. Jo, pyttsan!

Nu publicerar Expressen hela samtalet mellan pressekreteraren och Aftonbladets nyhetschef. Bandinspelningen visar att Sven Otto Littorin talade sanning om dementin. Lena Mellin och Aftonbladet framstår som allt mer hycklande. Deras påstådda bevis hänger inte ihop. Sven Otto Littorin har uppenbarligen dementerat uppgifterna ett flertal gånger. Trots detta publicerade Lena Mellin och Aftonbladet anklagelserna om att Sven Otto Littorin skulle ha köpt sex av horan "Anna".

Lena Mellin och flera av de andra framstående representanterna för Aftonbladet har starka kopplingar till Socialdemokraterna. Med tanke på deras många negativa uttalanden om Sven Otto Littorin och regeringen Reinfeldt i samband med publiceringen av anklagelserna tyder tyvärr allt mer på att hela historien är en välplanerad politisk smutskastningskampanj för att sänka förtroendet för inte bara Sven Otto Littorin, utan hela regeringen Reinfeldt.

Nu när allt mer fakta framkommer om Aftonbladets ohederliga agerande är det dags att Lena Mellin tar sitt ansvar och avgår!

30 kommentarer:

Anonym sa...

S kampanjar på samma sätt varje valår//BoH

S medger förtalskampanj mot Reinfeldt. Publicerad 23 feb 2006.

Socialdemokraterna medger att den förtaltalskampanj om Fredrik Reinfeldt som pågått via e-post i flera veckor kommer från socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen i Stockholm. Det avslöjar Aktuellt i kväll.

Uppgifterna har bekräftats av partisekreteraren Marita Ulvskog. Smutskastningen av Reinfeldt har bl.a. innehållit uppgifter om att han begått skattebrott och köp av sex-tjänster. Också hans familj har dragits in.

Marita Ulvskog vet vem det är som har skickat mejlen och samtal med denne pågår. Händelsen har polisanmälts.

Personen än så länge hemlig
-Det är tyvärr så att det är en medarbetare hos oss som har skickat de här mejlen och för oss är det oerhört viktigt att mycket tydligt och hårt markera att det här är oacceptabelt, säger Marita Ulvskog till Rapport.

Ulvskog beklagar det inträffade men vill inte uppge vem av de 80 funktionärerna på partihögkvarteret det rör sig om. Hon förnekar att mejlen skulle representera en stämning som finns på det socialdemokratiska partihögkvarteret.

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt är chockad och hoppas att detta ska leda till att förtalskampanjen upphör.

-Även om vi trodde att det var socialdemokraterna känner jag mig ändå chockad över bekräftelsen, säger han till Rapport.

Kallades för “veckans snackis”
Rapports inrikespolitiske kommentator KG Bergström tillhör dem som har fått mejlen som även skickats till ledarskribenter. De har marknadsförts som “veckans snackis” och komma från “en politisk obunden moralens väktare”.

svt.se/…/s_medger_fortalskampanj_mot_reinfeldt&lid=aldreNyheter_555548&lpos=rubrik_545976 Publicerad 23 februari 2006.

Maria sa...

Jag skulle tro att det är på det sättet att den ena handen på Aftonbladet inte vet vad den andra gör. Medarbetaren "NC" lär få det hett om öronen eftersom denne tydligen inte vidarebefordrat pressekreterarens uppgifter och tydliga dementi, och därmed satt både Helin och Mellin på pottkanten. Där sitter de ju nu.

Anonym sa...

Marita Ulvskog sossarnas Roland Frisler

Unknown sa...

@Maria: Om inte annat så är det säkert "NC" som får sparken så småningom för att skydda Lena Mellin och Aftonbladet, om de inte lyckas bevisa bortom allt rimligt tvivel att historien trots allt är sann.

(Hur tusan ska man försvara sig mot en anonym anklagare förresten?)

Anonym sa...

Tycker nu att bottennivån på journalistik har uppnåtts av Lena Mellin o AB. Kan man skriva med krigsrubriker att Reinfeld har minskat förtroende när 75% röster FÖR samma förtroende. Minner om Sossarna införande av trängselskatten då 81% var mot men sossarna skrev men det är ju 19% som är för ??? Vad sysslar ni med, drevet går.... Det måste väl gå även i juli månad att kunna hitta något annat att skrive om för att sälja några efterlängtade ex. Nej nu räcker det.. hoppas fler gör som jag, slutar köpa Aftonbladet, den har blivit rent Sosialpolitisk smörja, ändrar min inloggning till Expressen och köper inte denna tidning mer.... Se och Hör verkar ju som superseriös jämfört med detta journalistiska trams.

Anonym sa...

Expressen skriver idag om att det hela är en smutsig ledarkampanj från AB's sida:

http://www.expressen.se/ledare/1.2064803/en-smutsig-ledarkampanj

maria skiddi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mexan sa...

Tack för ett bra inlägg!!

Anonym sa...

Nu får Du ge Dig, Lena Melin. Visa Dig stor och mänsklig och erkänn att Du gjort fel. Ett fel som tyvärr har skadat inte bara Littorin och hans familj utan även "Anna" och framför allt svenska folkets tillit till journalister.

Anonym sa...

Lena Mellin klantade sig när hon tillät publiceringen av videon. Den publiceringen kan hon inte ta tillbaka och därför tramsar hon som hon gör.

Hon visste redan samma dag att hon begått sitt livs största misstag, och det är ju anledningen varför Aftonbladet inte publicerade brottsmisstankarna på en gång.

Lena Mellin bör verkligen avgå, och hon bör ta Helin och Klein med sig. Aftonbladet är verkligen en obehaglig tidning.

Vilket är kodordet man ska använda när man menar NEJ när man talar med en Aftonbladetjournalist då?

Dennis Nilsson sa...

Medborgaren, detta inlägg finns numer på min blogg under "andra bloggar om ämnet" på mitt senaste inlägg.

// Dennis Nilsson, ordf. MUF Oxelösund

Anonym sa...

Aftonbladet har aldrig varit intresserade av om Sven-Otto Littorin dementerade uppgifterna eller ej. Det man varit ute efter är att få till ännu en konfrontation med dold kamera. Genom att pressa en person man vet är svag och har ett för stunden bräckligt psyke så ville man antingen få en bekännelse att visa upp eller "dementier" som man kunde klippa och klistra så att Littorin såg skyldig ut. Inte en chans att man låtit bli att publicera, Aftonbladets avslöjande var ju "väl underbyggt och övervägt".

Lena Mellins ständigt nya versioner av varför man först lät bli att publicera den faktiska anklagelse och sedan varför man efter dagar av ryktesspridning gick ut med den konkreta anklagelsen kallas för "Moving the goalposts". http://en.wikipedia.org/wiki/Moving_the_goalposts

Ett klassiskt knep för ohederliga debattörer som inser att de sagt för mycket.

Anonym sa...

Läs sanningen om littorin affären här

https://www.flashback.org/sp24253198

https://www.flashback.org/sp24253203

herulen sa...

Äsch! Ni överdriver om att någon ska missta jobbet. Inte för att ni har fel utan för att det faktiskt finns folk som anser att Littorin kan anklagas för sexköp bara för att man ogillar honom. Och ingen här kan väl förneka att andra tidningar kört med liknande fulknep. Så kritiken från dessa medier kommer att bli tam. Aftonbladet kan således lugnt luta sig tillbaks och låta saken bero.

anybody sa...

Läs http://politisktinkorrekt.info/2010/07/10/sven-otto-littorin-kopte-sex-havdar-aftonbladet/

Uttrycket SOLbränd kom jag själv i kontakt med efter sossekongressen när en bekant påstod att någon skulle bli "rejält solbränd" innan valet. Dum som jag var gjorde jag inte kopplingen förrän en kommentar pekade med hela handen på den.

Anonym sa...

NÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN PÅ ARBETSMARKNADEN

Nu har storyn med Sven-Otto Littorin, vår fd Arbetsmarknadsminister nått ytterligare en dimension eftersom han ( i sitt ev sexköpsbruk) kan ha mött konsekvensen av sin egen arbetsmarknadspolitik. I dag har vi arbetslösa som ställer sig på gatan för att kunna betala sina räkningar…….det är den nakna sanningen.

A-kassan är inte 80% för en normalinkomsttagare utan snarare 35%….. och det betyder max 9500 kr/månad. 1 miljon människor slåss om 50 000 lediga jobb och bakom kulisserna frodas hårresande upplevelser som inte är tänkt att synas eller tas fram i dagsljus. När vi skrev boken: JOBBIGT – SÅ FUNKAR JOBBSVERIGE, så var det tänkt att dra ner brallorna, inte bara på Littorin utan på hela politikerstaben, och avslöja för vanligt folk vad de faktiskt sponsrar med sina skattemedel……(Blufföretag som får gratis arbetskraft, kontraproduktiva insatser som kostar miljarder, en Arbetsförmedlinge som är föremål för skadestånd i miljonklassen, eftersom de inte gör sitt jobb, utan hindrar människor från jobb etc) Efter det blir det nog svårt att få fram en krona till – vare sig det gäller bränna pengar på bål eller grilla en minister……Svenska folket är smartare än vad politiker tycks vilja tro och har svårt för dumhet - vare sig den presenteras i en kvällstidning eller i en presskonferens.

Vi vill ha politiker som har huvudet på knoppen och vet var snoppen var sist - hur svårt kan det va?/PAULA JACOBSSON, PERNILLA WADBORG

Anonym sa...

Littorin nekar MEN HAN LJUGER, tänk vad enkelt allt vore om man skulle jobba på ditt sett, göra vad du vill, fuska, luras men dementerar du så är det okej.. HANn ljuger förstå det!!!

Anonym sa...

Vilket scoop. Littorin har minsann visst dementerat via sin pressekreterare. Varför har AB hållit tyst om det?
Eller vänta lite, stod inte det redan i förra Torsdagens AB? Jomenvisst så var det ju. Ab skrev ju faktiskt att Littorins PS hade dementerat det men att de ville höra det från honom själv.
Vilket scoop.........

Ramona Fransson sa...

Lena Mellin har förhoppningsvis satt sin sista artikel i och med denna lögn som är BEVISAD, till skillnad från annan dynga som AB står för i tid och otid. Dynga som vare sig är kontrollerad, relevant eller ens sann!

Tristan sa...

Varför slösa tid på denna pseudodebatt kring Aftonfabelns metoder mot bakgrund av tolkningsbara premisser?

Alla begriper väl att sossarna och Aftonfabeln inte har rent mjöl i påsen, och inte heller latrinen Littorin.

MariaP sa...

Mkt bra inlägg, mkt bra blogg!

Anonym sa...

Sluta jämra er. Littorin är rökt, fall på eget grepp. Punkt slut.

/ Alexis

Gunilla Englund sa...

Anonym.
Självklart e Littorin rökt /obs ironi/
Alla anklagade e skyldiga o de behövs inga som helst bevis, i synnerhet inte om det är en kvinna som står för anklagelsen då kvinnor ALLTID är Såå trovärdiga .. !!
Glad att jag är kvinna.

Bra skrivet som alltid MJ !

Anonym sa...

Littorin har gjort bort sig själv, utan hjälp av någon kvinna - jo, möjligen av sin pressekreterare.
Låt nu inte era partisympatier springa iväg med ert förstånd. Det här är inte en fråga om politik.

/ Alexis

Medborgare X sa...

Alexis!

Har du tillgång till några bevis som inte vi andra har fått ta del av? I riktiga rättsstater brukar man inte bli dömd på förhand, utan det är istället den som anklagar som ska bevis skuld. Inte den anklagade som ska bevisa sin oskuld!

HumanLabRat sa...

Då kan väl regeringen i så fall lägga fram bevis på att sjuka är fuskare och bedragare! Vilka bevis finns på det? Och vilka rättegångar har hållits om saken?

Enligt framlagd statistik var det regeringen som ljög i denna fråga! Men ni tror väl fortfarande på all propagandan! SOL är ingen duvunge mina herrar, inte på något sätt! Men ni kanske föredrar epitetet BÖDEL framför epitetet TORSK?

Anonym sa...

Medborgare X

Jag har inte uttalat mig om Littorins ev skuld till sexköp, där vet jag lika lite som du. Försök inte med det där enkla tricket med bevis, skuld, oskuld etc. Detta är ingen rättegång och handlar inte om juridik.

Jag har sagt att han är "rökt" (åtminstone hos mig) - inte dömd! - p g a sitt eget märkliga agerande i frågan. Detta har jag kortfattat sammanfattat hos Trollan. Läs där.

Jag har tamejfan rätt att ha denna åsikt. Nu har han ju avgått så det är väl inte mycket mer att orda om, förstås.

/ Alexis

Medborgare X sa...

Alexis!

Och varför han så enkelt blev "rökt" kan du läsa om här!

Undrande sa...

Stämmer det att de rödgröna tänker börja beskatta bredband? Har hört det på flera håll.

Anonym sa...

Tycker inte om det här att folk ska bli sparkade för ett misstag. Men nog måste det väl vara tydligt att hon är olämplig som politisk reporter i framtiden. Men kanske finns det en framtid som redaktör på nöjesdelen hos Aftonbladet. Där reagerar man ju faktiskt inte nämnvärt på allt skvaller och rykten som förs vidare så hon borde kunna platsa rätt bra med detta på meritlistan.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!