14 juli 2010

En välplanerad politisk smutskastningskampanj?

Medborgare! Efter att Sven Otto Littorin nu gått ut och berättat om den snudd på outhärdliga situation han hamnade i efter att ha blivit anklagad av Aftonbladet att ha köpt sex, påstår nu Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Lena Mellin att hon aldrig skulle ha publicerat artiklarna om han nekat till anklagelserna. Det låter inte speciellt övertygande! Sven Otto Littorin nekade gång på gång redan när Aftonbladet konfronterade honom på Visby Flygplats. Det bortförklarar Lena Mellin med att Aftonbladet tolkade detta som att Sven Otto Littorin var överrumplad.

Det värsta med Lena Mellins resonemang, om att Aftonbladet hade avstått att publicera anklagelserna om bara Sven Otto Littorin hade dementerat uppgifterna, är att hon då i samma mening underkänner alla de "bevis" som hon hävdat att Aftonbladet har.

Reportern som konfronterar Sven Otto Littorin på Visby Flygplats sa ju till honom att Aftonbladet har väldigt mycket bevis och konkreta uppgifter som styrker deras påståenden! Samma sak skrev även Aftonbladets ordinarie ansvarige utgivare Jan Helin på sin blogg för ett par dagar sedan. Men om horan "Anna" nu är så trovärdig som Lena Mellin tidigare har hävdat och Aftonbladet nu har alla dessa konkreta bevis som visar att Sven Otto Littorin har köpt sex, varför skulle Lena Mellin då avstå från att publicera det Aftonbladet säger sig veta bara för att Sven Otto Littorin nekar? Det låter ju inte det minsta logiskt!

Det är betydligt troligare att Aftonbladets historia inte hänger ihop och att de påstådda bevisen i realiteten inte är speciellt starka. Eller att de överhuvudtaget inte existerar. Det låter allt mer som om Aftonbladet har kokat soppa på en spik.

Kanske har det hela bara varit en del av en väl organiserad smutskastningskampanj mot Sven Otto Littorin och Moderaterna? Med tanke på alla de hårda ord som Aftonbladets ideologiska trojka Lena Mellin, Helle Klein och Eva Franchell har kastat mot dem så förefaller det tyvärr inte speciellt otroligt. Speciellt när man betänker att allt detta har skett mitt under politikerveckan i Almedalen och i ett läge då Socialdemokraterna ligger dåligt till i opinionsundersökningarna.

Det är ju dessutom flera vänstersympatisörer som fallit in i trojkans fotspår och hjälp till att smutskastat både Sven Otto Littorin och regeringen Reinfeldt. Både Annette Kullenberg och nu senast Arbetarens före detta chefredaktör Anna-Klara Bratt har bidragit i kampanjen.

Är det den här typen av dirty politics som de rödgröna har tänkt sig vinna valet på?

Om inte så är det verkligen dags för Aftonbladet att antingen komma upp till bevis vad gäller Sven Otto Littorin eller be honom, hela regeringen och Sveriges alla medborgare om ursäkt!

10 kommentarer:

Matte Matik sa...

Lena Mellin, Helle Klein och Eva Franchell har köpt sex av mig. De betalade 2000:- var för oralsex (Eva försökte pruta) Det är säkert!!! Om de dementerar uppgifterna beror det bara på att de är överrumplade, jag skulle aldrig gå ut med detta om de protesterade utan att vara överrumplade, men nu vet jag att om de protesterar så är de överrumplade. Sen har en massa andra maktkvinnor och elitfeminister betalat mig för sex också.

Det hela är så skamligt dåligt. Det är inte Konstigt man slutat titta på TV och läsa tidningarna. Tredje statsmakten är mest bara politiska megafoner idag.

Matte Matik sa...

Förresten glömde jag påpeka att du sågar deras "unkna" retorik alldeles lysande i dina kommentarer om den här s.k. affären (smutskastningskampanjen). Komma ut och påstå att de skulle ha låtit bli samtidigt som Annas bevis är mycket starka - antingen har man inga bevis eller så låter man alltså bli bara för att, ja vadå - vara snälla eller? Hur låter det om en tidning struntar i att gå vidare med en sån här sak om man skulle ha starka bevis? Det är att minst sagt skamligt vilket som.

Anders Sjöqvist sa...

Hej! Tack för en alldeles utmärkt blogg! Jag läste något inlägg i går och kom tillbaka i dag.

Littorinaffären gjorde mig så upprörd att jag drog igång en egen blogg häromdagen, http://densomtigersamtycker.blogspot.com/. Nu upptäckte jag att ett av mina inlägg, när det gäller Annas trovärdighet, är väldigt snarlikt ditt. Du var först, så du ska ha all cred. Jag vill bara säga att jag inte har lånat från dig, och tycker att det är intressant att vi använder i princip samma argument. :)

Anonym sa...

Du skriver att Littorin nekade när han först blev varse om vad det hadlade om efter Aftonbladets frågor på flygplatsen. Detta är FEL. Littorin sa "inga kommentarer", vilket inte är detsamma som att neka.
Håll dig till sanningen borgarbracka!

Tommy Jonsson sa...

Anonym;
Du har rätt jag tror mig ha uppfattat det också när de var på väg ut på parkeringen. däremot inne i terminalen svarade han nej, nej, nej och gick mot utgången.

Tommy Jonsson sa...

Fd makarna Littorin är i en vårdnadskonflikt och dessa kan vara mycket smutsigare än vad deras verkar vara. Nu har fd frun haft/har en relation med mångmiljonsvindlaren Viklund kan han legat bakom kravet på 1,8 milj kr i underhåll i höstas? Han har själv gjort konkurs och bör vara i stort behov av pengar. SOL gick nyligen till domstol då han inte kunde acceptera att den 7 åriga sonen växte upp med honom.
Kan det vara så att Viklund och fd frun ligger bakom historien med Anna?

Medborgare X sa...

Matte!

Aj aj, tänk om det skulle hela feministeliten köper sex av dig. :-)

Medborgare X sa...

Anders!

Tusem tack för berömmer. Eller spatziba som man väl säger där du befinner dig. :-)

Medborgare X sa...

Anonym 01:43!

Säger du det! Jag hör Sven Otto Littorin säga "nej" ett antal gånger och dessutom "absolut inte" vid ett tillfälle. Nu framkommer det dessutom i Expressen att han senare på dagen kontaktade Aftonbladet via sin pressekreterare och kraftfullt dementerade att han skulle ha köpt sex.

Lena Mellin har ju hela tiden sagt att Aftonbaldet inte skulle ha publicerat uppgifterna om de bara fick en dementi, vilken nu visat sig vara en lögn!

Hmm sa...

Läste den här kommentaren hos Mymlan..

emil PERMALÄNK
15 juli, 2010 08:05
S kampanjar på samma sätt varje valår//BoH
S medger förtalskampanj mot Reinfeldt. Publicerad 23 feb 2006.
Socialdemokraterna medger att den förtaltalskampanj om Fredrik Reinfeldt som pågått via e-post i flera veckor kommer från socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen i Stockholm. Det avslöjar Aktuellt i kväll.
Uppgifterna har bekräftats av partisekreteraren Marita Ulvskog. Smutskastningen av Reinfeldt har bl.a. innehållit uppgifter om att han begått skattebrott och köp av sex-tjänster. Också hans familj har dragits in.
Marita Ulvskog vet vem det är som har skickat mejlen och samtal med denne pågår. Händelsen har polisanmälts.
Personen än så länge hemlig
-Det är tyvärr så att det är en medarbetare hos oss som har skickat de här mejlen och för oss är det oerhört viktigt att mycket tydligt och hårt markera att det här är oacceptabelt, säger Marita Ulvskog till Rapport.
Ulvskog beklagar det inträffade men vill inte uppge vem av de 80 funktionärerna på partihögkvarteret det rör sig om. Hon förnekar att mejlen skulle representera en stämning som finns på det socialdemokratiska partihögkvarteret.
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt är chockad och hoppas att detta ska leda till att förtalskampanjen upphör.
-Även om vi trodde att det var socialdemokraterna känner jag mig ändå chockad över bekräftelsen, säger han till Rapport.
Kallades för “veckans snackis”
Rapports inrikespolitiske kommentator KG Bergström tillhör dem som har fått mejlen som även skickats till ledarskribenter. De har marknadsförts som “veckans snackis” och komma från “en politisk obunden moralens väktare”.
svt.se/…/s_medger_fortalskampanj_mot_reinfeldt&lid=aldreNyheter_555548&lpos=rubrik_545976 Publicerad 23 februari 2006.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!