19 juli 2010

Jävig JK ska granska Littorinaffären

Medborgare! Tänk var slumpens vägar kan ta oss ibland. Nu har tydligen två privatpersoner anmält Aftonbladet och Lena Mellin till Justitiekanslern (JK) för förtal av före detta arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. De två privatpersonerna kräver att myndigheten granskar Aftonbladets artiklar från lördagen den 10 juli, där det förekom uppgifter om att Sven Otto Littorin ska ha köpt sex av horan "Anna" i slutet av sommaren 2006. De båda anmälningarna är nu registrerade, men än så länge har inte JK tagit beslut om prövning.

Som av en slump så utsågs juristen Anna Skarhed till JK i slutet av 2009. Anna Skarhed, samma person som även fick i uppdrag av justitieminister Beatrice Ask att utreda om lagen om köp av sexuell tjänst har motsvarat de förväntningar man hade på lagen. Utredningen blev klar den 2 juli 2010 och har fått väldigt mycket kritik. Den har bland annat beskrivits som ett beställningsjobb med syfte att höja straffsatserna för sexköp. Och Anna Skarhed själv har beskrivits som justitieministerns lydiga lilla piga som är ständigt politiskt korrekt och gör som överheten dikterar, till skillnad från förre justitiekanslern Göran Lambertz som tog sitt uppdrag på största allvar och ständigt försvarade rättssäkerheten.

Anna Skarhed var dessutom en av initiativtagarna till grundandet av Hilda, ett nätverk för kvinnliga jurister. Ett nätverk som under den senaste tiden fått mycket hård kritik för att syssla med könsdiskriminering vid tillsättande av höga tjänster i rättsväsendet. Detta har lett till att många krävt att hon lämnar sin roll som justitiekansler.

Det är alltså denna feministiska kvinna som nu förväntas granska Aftonbladets publicering om Sven Otto Littorins påstådda sexköp. Hur objektiv verkar hon vara? Inte speciellt! Nej, det står verkligen illa till med rättssäkerheten i det statsfeministiska Sverige!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

15 kommentarer:

Tristan sa...

Tycker du, Medborgare X, att JK Lambertz avfärdade allmänläkaren och obducenten på ett rättssäkerhet sätt?

Anonym sa...

Vad då JK granska??

Aftonbladets skriverier kan inte bli en rättssak förrän den ev förtalsdrabbade, dvs Littorin själv, anmäler Aftonbladet! Sedan kvittar det hur många Anonyma fåfängt försöker polisanmäla, JK-anmäla osv.
Har inte Littorin själv mål i munnen?

/ Alexis

Håkan sa...

Samtidigt med tanke på kritiken hon redan fått så kan det ju tänkas att hon känner sig tvingad att statuera ett exempel med aftonbladet för att visa sig handlingskraftig. men det är klart de beror ju på vad det blir för resultat i valet i höst!

Medborgare X sa...

Tristan!

Nej, det tycker jag inte. Där kunde Göran Lambertz verkligen ha gjort ett bättre jobb!

Medborgare X sa...

Alexis!

JK kan väcka och driva åtal i tryckfrihets- och yttrandefrihetsmål utan att det behöver handla om förtal, men kan även driva förtalsärenden.

Anonym sa...

Göran Lambertz var JK mellan 2001-2009 varför det är svårt att se att han hade kunnat göra så mycket i styckmålsmålet! Men på tal om styckmålsmålet så har Aftonbladet och Expressen ett mycket stort ansvar där!

Anonym sa...

Brottet förtal faller inte under allmänt åtal, inte ens av en justitieminister. Det är den ev drabbade som måste anmäla.
JK har bara att granska ev fel begångna av myndigheter, t ex domstolar. Varken Aftonbladet eller Littorin är myndigheter.
När skall Littorin själv få mål i mun?

Anonym sa...

Kommentaren ovan 23.14 av Alexis.

Anonym sa...

Lambertz hade ju lite lättare när det gällde att kritisera folk till höger och vänster eftersom han inte upplevde att han behövde något som helst stöd eller bevis för det, det blir ofta lite enklare då. Rent konkret drog han sig ju iofs inte för att använda ämbetet lite för sin egen skull, skriva privat korrespondens på JK:s brevpapper för den där lilla extra "tyngden" när man ska hjälpa nära och kära. Mums, riktigt härlig typ - poppis bland jäntorna på Juridicum i Uppsala iaf, och här ofc.

Tristan sa...

@ kl. 22:14

Jag tänker närmast på JK Lambertz handläggning av skadeståndsfrågan i kölvattnet av styckmordsrättegången.

Medborgare X, glöm inte heller bort JK Lambertz fadäser i samband med granskningen av Quickfallen och varför inte Thorssonfallet.

Matte Matik sa...

Snacka om soppa... Vad är det för land man lever i?

Tristan sa...

@ kl. 23:25

Det där med att Lambertz skulle ha använt JK:s brevpapper för privata ändamål... kan du utveckla det? Även varför han skulle vara populär hos jäntorna på jurdicum i Uppsala?

Anonym sa...

Skulle det inte vara extra krydda på moset om Littorin (om uppgifterna är sanna vill säga) betalade denna glädjekvinna med pengar som var statens? Tja! Bara en gnutta cayennepeppartanke.

Anonym sa...

Jävig? Ok, men på vilket sätt? Som överhetens (läs regeringens) piga eller som "feministisk" fanatiker?

Medborgare X sa...

Anonym 01:00!

Inte regeringens piga, utan justitieministerns piga!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!