16 juli 2010

Att lära av Littorinaffären

Medborgare! Igår klarnade bilden ytterligare vad gäller Littorinaffären, vilken numera snarare borde kallas Aftonbladetaffären! Det visade sig att Sven Otto Littorin redan före sin avgång via sin pressekreterare dementerade att han köpt sex. Expressen kunde till och med visa upp en bandinspelning på detta! Istället för att krypa till korset valde Aftonbladets tillförordnade ansvarige utgivare Lena Mellin att kalla dessa fakta för en tramsig skenmanöver. Med detta försöker Lena Mellin rättfärdiga att sitt agerande mot Sven Otto Littorin, vilket antagligen beror på att det handlar om mer än anklagelser om sexköp. Aftonbladet har även utnyttjat anklagelserna för att driva en politisk smutskampanj mot regeringen Reinfeldt på sina ledarsidor. Syftet med anklagelserna mot Sven Otto Littorin har helt enkelt varit att sänka förtroendet för Moderaterna inför det stundande valet.

Mycket tyder på att Aftonbladet löper stor risk att fällas i en eventuell rättegång om det blir ett tryckfrihetsmål mot tidningen. Med tanke på situationen anser Medborgarperspektiv att det därför är dags för Lena Mellin att ta sitt ansvar och avgå!

Efter en intensiv vecka kan det vara dags att fråga sig vad vi alla kan lära av Littorinaffären?

Först och främst kan man konstatera att det uppenbarligen är väldigt lätt att döma folk utan några riktiga bevis och utan att höra den anklagade. Det är skrämmande och visar på en bristande rättssäkerhetsordning i hela samhället. Än värre är det att detta spritt sig ända upp i maktelitens korridorer. Justitieminister Beatrice Ask har gång på gång visat sitt förakt mot rättssäkerheten, både med sina gredelina kuvert och nu senast när hon vill att åklagare ska få ökade möjligheter att straffa brottslingar utan inblandning av domstol. Det är inte värdigt ett demokratiskt och rättssäkert samhälle!

Än värre är det med den pöbeljournalistik som Aftonbladet har visat prov på när de agerat polis, åkladare, domare och bödel åt Sven Otto Littorin. En av orsakerna till att detta varit möjligt är synen på sexköp som råder bland makt- och mediaeliten i Sverige. Sexköpslagen är nämligen en morallag, vars syfte har varit att skapa och förankra nya normer kring prostitution. Det skriver den feministiska journalisten och författaren Kristina Hultman på Newsmill. Hon skriver glatt att det idag är lika med politiskt självmord att förknippas med köp av sexuella tjänster. Just det! Förknippas med köp av sexuella tjänster! Förknippas! Inte vara skyldig till!

Det är just detta moralistiska synsätt som gjort det möjligt för Aftonbladet att agera som de gjort mot Sven Otto Littorin. Det finns ingen riktig möjlighet att värja sig mot att bli utpekad och anklagad för att ha köpt sex. Då är man nämligen rökt från början! Ingen rök utan eld tänker nämligen många av de som hör en sådan anklagelse, varpå pöbeln snabbt dömer den anklagade utan att det finns några bevis och än mindre någon rättslig prövning av saken.

Det påminner i mångt och mycket hur det ofta ser ut i smutsiga vårdnadstvister där den ena föräldern (oftast mamman) vill bli av med den andra föräldern (oftast pappan) ur sitt och barnens liv. Där förekommer ofta upprepade anklagelser om misshandel och allt efter som vårdnadstvisten trappas upp även anklagelser om sexuella övergrepp på barnen. Detta leder ofta till att den utpekade mister vårdnaden och i många fall ett normalt umgänge med barnen, trots att de rättsliga instanserna inte har kunnat finna några som helst belägg för anklagelserna. Ty när Socialtjänsten gör sin vårdnadsutredning tar de mer hänsyn till pöbelmentaliteten "ingen rök utan eld", än till de krassa rättsliga utredningarna och besluten!

Sverige var för 40 år sedan känt över världen för sin fria syn på sex och sexualitet. Det fanns då ett otvunget förhållningssätt till sex och ett accepterande att bejaka sin sexualitet. Med åren har detta allt mer försvunnit. Under de senaste 10-15 åren har samhället kommit att präglas av ett ångestfyllt och moralistiskt synsätt kring sex och sexualitet. Ja, i varje fall när det gäller heterosexuell sex och sexualitet. I mångt och mycket har detta sitt ursprung i feminismens frammarsch under 90-talet. Sexköpslagstiftningen är ett typexempel på den feministiska nymoralismen.

Den tio år gamla sexköpslagen har dessutom nyligen "utvärderats". Vad resultatet av utredningen skulle visa på stod redan klart direktiven när den initierades. Uppdraget gick till feministen Anna Skarhed. Det är många som reagerat på den ytterst tvivelaktiga rapporten, bland annat LouiseP, Laura Agustín, Alice Teodorescus och Helena von Schantz.

Den dubbelmoral som sexköpslagen bygger på, tillsammans med en allt mer bristande rättssäkerhet i samhället, är orsaken till varför det gått så fel i Littorinaffären. Förhoppningsvis inser regeringen Reinfeldt detta och gör något åt det efter valet.

En första åtgärd borde vara att ersätta Beatrice Ask med Maria Abrahamsson!

14 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Vi får väl hoppas att det blir svårare för Aftonbladet att sprida rykten på lösa grunder, åtminstone fram till valet.

74 procent av DN:s läsare tycker i nuläget att det var fel av Aftonbladet att publicera uppgifterna om detta påstådda sexköp.

Anonym sa...

Apropos Beatrice Ask så var ju de gredelina kuverten naturligtvis en riktig groda. Man när det gäller straff utan rättegång så är det ju fråga om en utredning där lindrigare brott kan strafföreläggas utan domstolsförhandling OM den åklagade erkänner och går med på det. Om inte går det till domstol. Ungefär som med fortkörningsböter idag, alltså.

Lars Lindberg sa...

Spelreglerna är helt och hållet skapta av feminister och avsedda att klämma åt alla som har en avvikande uppfattning. Jag erkänner; jag är för sexköp! men det förutan - eftersom mannen är marginaliserad i feministiska sammanhang, eftersom många män blir "utanförskap" efter en vårdnadstvist där ju 19 fall av 20 fortfarande går på kvinnans linje (de undantag som finns är ju fall där kvinnan är så öppenbart usel förälder att inte ens den mest rabiata feminist kan tycka att det "är för barnets bästa"). Och vad är så historiken? Alva Myrdals sociala ingenjörskonst, att "har kvinnan det bra så har barnet det bra". Jasså?!?! Och vad men den andra halvan som "glöms bort", eller rättare sagt - döms skyldig, därför att han har fel kön? Ett liv i utanförskap väntar, där har vi den stora förloraren,... och inget parti eller intressegrupp som finns. Ut i kylan.
Så ser det ut i Sverige i dag, och det kvittar om justitieminister heter Ask eller Abrahamsson, eller för all del Bodström.

Märk väl: jag skriver detta av rättviseorsaker, jag är inte "drabbad" personligen, men jag tycker mansförtrycket har gått för långt, och anser att det är dags att männen kräver rättigheter. Dags för ett "MASKULINIST PARTI"? Jag antar dessvärre att dessa utanförskapande män fångas upp av andra strömningar, exempelvis SD.

Så ser det ut i Sverige i dag. Gör f.ö. "neger testet": ersätt befintlig minoritet med ordet "neger" - luktar det rasism? Då är antagligen företeelsen som sådan diskriminerande. Jag finner att mycket av feminismens (allt) agenda stinker.

Håkan sa...

Som jag ser det så finns det tre möjligheter i den här affären.

1) SOL har köp sex.
2) AB har förfalskat hela historien
3) Någon har lurat AB och fått dem att köra historien.

Eftersom det är AB som kommer med anklagelserna så bör det vara de som tar fram fler bevis som visar att 1 stämmer.

Om de har fler bevis så borde de visad fram dem vid det här laget. Således får man utgå ifrån att de inte har det. De bevis de presenterat så långt är så svaga att man faktiskt får anse att 1 inte är bevisat.

Om nu AB insisterar på att alternativ 1 är sant så borde man kräva av dem:
a. Bevisa att Anna faktiskt existerar
b. Förklara vad som gör hennes historia trovärdig. Att hon är kvinna eller inte skulle ha någon anledning att ljuga räcker inte som förklaring!
c. Visa vilka uppgifter som ni kontrollerat och hur ni kontrollerat dem.
d. Ge andra möjligheten att kontrollera uppgifterna.

Om de inte gör det måste man börja avkräva aftonbladet att bevisa att att inte det är alternativ 2 eller 3 som är sant. Åter igen brinner det ned till: a. Bevisa att Anna faktiskt existerar!

Så Lena Melin, kan du bevisa att Anna faktiskt existerar? För innan du kan visa det så finns det ingen som helst trovärdighet i historien, ni kan lika gärna ha diktat ihop allt på redaktionen!

Anonym sa...

Om de hade haft nog med bevis så skulle de ju naturligtvis ha publicerat allt i alla fall även om SOL nekat på ett för dem godtagbart sätt men istället fått snaskiga rubriker om ministerns lögner och vi har bevisen. Nu tyder ju det hela på att de inte har något att komma med men ändå chansade och körde storyn för att sälja tidningar/påverka valutgången/sätta dit en enskild person. Kanske kan det ju också vara så att journalisten med scoopet lurat Mellin och Helin att han har mer på fötterna än det visade sig vara och så försöker de i efterhand skydda honom istället för att sparka honom?

ua sa...

Håller med dig helt och fullt om att Abrahamsson borde ersätta Ask!

HumanLabRat sa...

SOL försökte rida på kvällspresshatet. När man läser detta inlägg frågar man sig om han inte lyckades ändå! Kolla vad Martin Schori skrev redan 10 juli:

http://www.dagensmedia.se/asikter/kronikor/article2445947.ece

Medborgare X sa...

HumanLabRat!

Jag tycker det mest verkar vara du som rider på ditt eget Allianshat.

Vad Martin Schori inte alls tar upp är att om Aftonbladet verkligen hade några konkreta bevis mot Littorin så hade de presenterat dessa vid det här laget. De har inte lagt fram ett enda konkret bevis ännu.

Dr Hedge sa...

År 2006 var ett oerhört intressant år.

År 2006, samma år som Littorin påståtts ha köpt sex, försökte socialdemokraternas partihögkvarter skada Reinfeldt med en falsk förtalskampanj med skattefusk och sexköp. Det pågick under lång tid. Först efter polisanmälning erkände den dåvarande partisekreteraren Marita Ulvskog att kampanjen drivits från partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.

http://www.dn.se/nyheter/kampanjen-kan-tolkas-som-desperation-1.620793?rm

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=106391&a=545976&from=tipsa

Är det någon mer än jag som ser likheterna?

Och nu Littorin. Den påstådda historien är fyra år gammal, men dimper ner två månader före valet och just när Mona Sahlin har talat i Almedalen. Och i partitrogna Aftonbladet, som aldrig missar ett tillfälle att sabla ner Alliansen. Jag tror inte på slumpen.

Tejpad sa...

"En första åtgärd borde vara att ersätta Beatrice Ask med Maria Abrahamsson!"

...exakt samma tanke som jag själv fick igår, när jag läste Maria Abrahamssons inlägg i ämnet. Jag skrev en kommentar om detta, som dessvärre fortfarande väntar på moderation....

Anonym sa...

På tal om landsortspressen så läs också vad som
en krönikör i Norrbottenskuriren skriver om Aftonbladets Svarta Vecka

http://www.kuriren.nu/ledare/artikel.aspx?articleid=5464929

Antifeminist

Medborgare X sa...

Anonym 21:27!

Bra skrivet av Kuriren!

Anonym sa...

Medborgare.
Onanerar ni till porr? Dvs människor som mot betalning idkar sexuellt utbyte på film?
För den som inte vet är porren motorn i den teknologiska utvecklingen på internet. Så mycket som 60-65% av all datatrafik utgörs av pornografiskt innehåll.
Detta säger måhända ingenting om Littorin, men kanske om människor i allmänhet...

Medborgare X sa...

Anonym 10:47!

Ja, hu så hemskt att folk onanerar till porr! Kan man inte förbjuda folk från att onanera också? Det är ju så hemskt! Än värre blir det när de gör det till porr! Usch! Tänk att folk har sex med varandra samtidigt som de blir filmade! Usch och fy! Så omoraliskt! Kanske kan man spärra in alla som onanerar och gör porrfilm. För att inte tala om alla som utvecklar tekniska tjänster som gör det möjligt att distribuera porr på nätet! Förbjud! Förbjud!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!