10 juli 2010

Har Lena Mellin köpt en hora?

Medborgare! Under flera dagar har det spekulerats varför arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin valde att avgå på kort varsel. Själv hänvisade han till den långdragna och uppslitande vårdnadstvist som han är involverad i. Dagarna innan avhoppet hade han deltagit i en tingsrättsförhandling där det stod klart att parterna befann sig långt från varandra. Aftonbladet hävdade dock att hans avhopp berodde på frågorna de ställde honom i en intervju dagen innan Littorin meddelade sin avgång. Frågor som skulle röra ett brott som Littorin varit inblandad i strax innan han blev utsedd till minister. De ville dock inte avslöja vad det handlade om och hänvisade till att han nu efter sitt avhopp var en vanlig privatperson.

Naturligtvis har det spekulerats friskt vad Aftonbladet egentligen vill med sitt sätt att agera och kritiserat dem för att de likt en treåring i sandlådan ropar: ”Vi vet nåt som inte du vet, men vi säger det int!! Na na na nana na!” Vad det är Aftonbladet verkligen vet har det naturligtvis också spekulerats om. Är det ett gredelint kuvert som Aftonbladet skickat till Totto?

Nu släpper Aftonbladet på hemligstämplarna, trots att Sven Otto Littorin är lika mycket privatperson idag som dagen efter han avgick. Skälet Lena Mellin på Aftonbladet anger är att det uppstått så mycket spekulationer och rykten kring Sven Otto Littorin. Ja, tacka fan för det! Det är ju precis sådant som sker när en tidning som Aftonbladet säger A, men sedan inte säger B!

Enligt de uppgifter som Aftonbladet släpper idag så handlar det om just sexköp. Det som de flesta spekulerade kring. Men de ”fakta” som Aftonbladet presenterar känns minst lika spekulativa som de rykten som florerat under de senaste dagarna. Den 30-åriga kvinna som hävdar att hon sålt sex till Sven Otto Littorin framträder inte under eget namn och vill heller inte polisanmäla händelsen. De uppgifter på hennes dator som skall styrka hennes påståenden visar sig vara konversation med en person som kallar sig Peter via en hotmail-adress!

Den 30-åriga kvinnan ska dessutom ha sparat ett telefonnummer som ska ha varit det som Peter kontaktade henne på. Sedan tre år tillbaka tillhör dock telenumret en förskola, men enligt dem ska det ha använts av Sven Otto Littorin innan dess. Varför har inte Aftonbladet kollat upp detta med telebolagen? Vanligtvis brukar telefonnummer ligga i karantän under 10 år innan det ges till en ny abonnent!

Enligt den anonyma 30-åriga kvinnan ska Peter ha betalt henne 2000 kronor vid det enda tillfälle de träffats. I efterhand, när Sven Otto Littorin blev utsedd till arbetsmarknadsminister och förekom allt flitigare i media, ska hon ha insett att Peter egentligen var Sven Otto Littorin. Varför har det då tagit 4 år innan hon kontaktar Aftonbladet? Varför kommer avslöjandet just nu, mitt under valrörelsen?

Med tanke på Aftonbladets anonyma och icke verifierbara uppgifter samt att det skandalösa avslöjandet sker just nu så kan man verkligen fråga sig om den 30-åriga kvinnan överhuvudtaget existerar. Och om hon gör det så måste man fråga sig vad det är som får henne att avslöja sina uppgifter just nu?

Kan det enkla svaret vara att Lena Mellin och Aftonbladet själva har köpt sig en hora?

22 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm visst hade det varit hederligare av Aftonbladet att skriva direkt om detta. Då hade de behålllit en del av trovärdigheten själva. Om de hade skrivit direkt: Därför avgick Littorin.

Men det här speglar väl den moraliska ambivalens som finns i samhället och Lena Mellin har många och långa förklaringar i dag till att de nu ändå skriver. Själv skrev jag redan i förrgår att de måste skriva detta för annars skulle spekulationerna aldrig ta slut.

Och nu får vi verkligen hoppas att Ann och Sven Otto håller familjen utanför offentligheten och kommer överens om utanför domstolarna hur de ska göra med familjen. De har tagit paus till sent i höst och ska försöka lösa saken själva.

Det fattas inte pengar i den familjen eftersom Ann Littorins pappa är Chister Zettterberg, som bla varit VD för Volvo. Han är pensionär, 40-talist som han är, men naturligtvis kan familjen göra upp detta på egen hand. För barnens skull om inte annat.

Anonym sa...

Känns att AB har köpt en hora för 30000, det brukar visst betala nåt sånt för historier om sex eller vem mördade Palme.

Anonym sa...

Ska Lena Mellin, och Aftonbladets grävande journalister, även ge oss svaret på vad som egentligen hände i den sk Bordellhärvan som var så uppmärksammad på 70-talet?

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Jag håller med dig. Det hade varit betydligt hederligare av Aftonbladet att direkt skriva om detta. Nu har de under ett par dagar försökt mjölka ut så mycket som möjligt av något som visar sig vara minst sagt spekulativa uppgifter. Var är de konkreta bevisen?

Anonym sa...

Om han inte gått till en hora från början så hade det väl inte varit något att skriva om eller?

Anonym sa...

Oavsett vad som är sant eller inte så insåg väl Littorin efter ABs frågor att här kommer det att bli ett drev igen som naturligtvis kommer att drabba barnen (även om inga journalister kontaktar dem personligen). Med förhoppningen att undvika detta avgick han, men drevet går på i alla fall. Om han vill tiga för att skydda barnen behöver det ju inte betyda att han är skyldig. Vad finns det för allmänintresse av att tvinga honom att gå ut och erkänna något som hände innan han blev minister? Intressanta frågor men tragiskt med smutskastningsjournalistik samtidigt som både politiker och journalister låtsas att de vill ha en ren valrörelse som fokuserar på politik och inte på personattacker...

Medborgare X sa...

Anonym 11:00!

Hur vet du att han har gått till någon hora? Hur vet du att det inte bara är en politisk kampanj iscensatt av Socialdemokraterna för att smutskasta Moderaterna i ett läge då de har ett taskigt stöd i opinionen?

Anonym sa...

Mobilnummer ligger i karantän under en kortare tid. Men att en partisekreterares mobilnummer finns i en stor krets är inget konstigt. Många som kan komma över det.

"Brottet" är dessutom preskriberat, så Horan kan inte höras i domstol. Människan bör anmälas för falsk angivelse, då måste hon ut i ljuset.

anybody sa...

Det kan ju finnas den möjligheten att Littorins ex har köpt lite "hjälp" i skilsmässoförhandlingarna genom sin nye man .. han verkar ju ha diverse kontakter och färdigheter som kan vara bra att ha i sådana här sammanhang???

Jonas B. sa...

Karantän i 10 år? Är resten av det du skriver lika påhittat som det?

Jag har jobbat i telekombranschen och någon karantän existerar inte, varken ett år eller tio, varken för mobil eller fast telefoni.

Medborgare X sa...

Jonas B!

Säger du det. Det fick jag lära mig när jag arbetade med telefoni för många år sedan, men det kanske har har förändrats sedan dess. På den tiden hade vi fortfarande ett statligt monopol inom den branschen.

Anonym sa...

Har det hänt att en journalist behövt lämna sitt jobb. Mvh Uffe

Anonym sa...

Varför massor av bilder pa Lena Melin. Ngn ny kändisdrive.

Sexkjøp 2.0 sa...

Om ni är mot sexköp, varför tar ni emot pengar från era män? Sexkjøp är sexköp också i äktenskap. Ni vet det innerst inne.
(naturligtvis betalar din man sin del av barnens kostnader)

Du måste inte betala tillbacka det ekonomiska stödet, du har fått från din man. Det räcker att i framtiden du tar inte mera ekonomiskt stöd från din man.

Anonym sa...

Aftonbladet döljer kvinnans identitet genom att påstå att hon är 30 år. I själva verket är hon 54 år och heter Beatrice Ask. Skattade Ask någonsin för arvodet kan man fråga sig?

Anonym sa...

Littorin har inte rent mjöl i påsen. Den som är utan skuld behöver inte fråga: "Vad har ni för bevis?" innan han svarar om påståendet stämmer.

Littorin har redan försökt med snyftvalsen att han var "deprimerad". Att han fick övernatta i tjänsterummet. Och annat trams som inte har med saken att göra.

Han har även påstått sig vara mån om barnen. Samtidigt som han har meddela att han inte har tid att träffa dem eftersom han prioriterade jobbet. (Och den nya flickvännen.)

Littorin och moderaterna är också FÖR privatisering av skolorna och Littorin - tillsammans med exfrun - har valt att sätta ungarna i en svindyr privatskola. Dock vill Littorin inte betala terminsavgifterna. Det ska tydligen någon annan göra..ska man inte stå för sina val här i livet? Oavsett skilsmässa..

Littorin ville inte heller betala underhåll för sina två äldsta barn. Vem ska betala utgifterna för dem? Du och jag kanske?

Vidare påstod han att uppväxtmiljön är olämplig för det yngsta barnet hemma hos mamman. Därför att mamman TIDIGARE under en period har umgåtts med en ekonomisk brottsling. Huruvida en porrsurfande horköpare kan erbuda bättre uppväxtmiljö för ungen är oklart.

Det jag reagerar emot är alltså Littorins EGEN dubbelmoral i flera frågor.

Stå för dina val - skulle jag vilja säga till Littorin. Och ta konsekvenserna.

Vill han inte tillbringa tid med sina ungar får han väl betala för någon annan som gör det i stället. Och vill han inte sätta sina ungar i en dyr privatskola - ja då får han stå för det valet också. Vill han porrsurfa och köpa sexuella tjänster - då får han göra det utan snyftvalser.

Medborgare X sa...

Anonym 11:05!

Det kanske stämmer att Littorin inte har "rent mjöl i påsen", men då är upp till horan "Anna" och Aftonbladet att lägga alla kort på bordet. Det går inte att gömma sig bakom en anonym fasad och endast komma med insinuativa anklagelser som inte går att kontrollera och verifiera.

Anonym sa...

Saken är just den att det räckte alldeles utmärkt att komma med ett påstående utan bevis.

Jag fattar inte vad Littorin var rädd för. Det påstådda brottet är ju trots allt preskriberat.

Eller är det kanske så att "Anna" är bara toppen av ett isberg? Och att Littorin fruktade mer djuptgående granskning?

Hur som helst gjorde han sig själv en gigantisk björntjänst. Både anseendemässigt och inte minst med tanke på den pågående vårdnadstvisten..

Svårt att peka med hela handen åt frugans "brottsliga kontakter" efter det här mellanspelet.

Medborgare X sa...

Anonym 17:50!

Eller så kan det helt enkelt vara som Sanna Rayman skriver här!

Anonym sa...

Medborgare X du är bara för mycket med dina billiga utspel...

Anonym sa...

Aftonhoran.se bevisar sitt namn igen..... köpte AB egen hora denna gång?
Ab får nog komma med mer fakta, det här ser ju ut som "hänt i veckan" nivå...

Anonym sa...

Undrar om denna Lena Mellin är en helylle tjej med klanderfritt vitt liv ?
Är väl ganska typiskt att den tidning hon representerar gör sådana här smutsiga saker - eller?
Finns väl enbart taktik med att påstå något sådant här mitt i politiska debatterna i A-dalen - eller?
Kan Lena M be kvinnan som "trätt fram", träda fram i verkligheten och inte anonymt?!
Vem som helst kan ju "träda fram" och anklaga anonymt hur som helst - eller...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!