13 juli 2010

Ett par bloggtips i spåren av Littorinaffären

Medborgare! Det har gått ett par dagar sedan den skattesmitande horan "Anna" i Aftonbladet hävdade att hon har sålt sex till före detta arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. Trots att Aftonbladets historia inte hänger ihop fortsätter Lena Mellin, Helle Klein och de övriga journalisterna på tidningen sin smutskastningskampanj mot regeringen Reinfeldt. Det är allt mer uppenbart att det enda syftet med skriverierna är att sänka regeringen.

Hade de verkligen haft som syfte att avslöja att det är vanligt att män med makt och pengar ofta köper sex så hade de fokuserat på att presentera konkreta bevis på att horan "Anna" talar sanning samt även avslöjat de direktörer och kändisar som påstås varit stamkunder hon "Anna". Men nu är det allt fler som börjar se de djupa sprickorna i Aftonbladets argumentation. Till exempel kan man läsa på Allvarligt alltså att de som är aktiva i sexbranschen ifrågasätter "Anna"s uppgifter. Ingen av dem känner igen hennes profil från de största sexsajterna. Det pris som hon har uppgett att hon tagit betalt av Sven Otto Littorin stämmer heller inte överens med de gängse priserna i branschen!

Pappans murslev tycker att hela Littorinaffären känns väldigt hjärtlös och pekar på att idealet om en prostitutionsfri värld förmodligen är ouppnåelig. Han pekar på att det finns många anledningar till att prostitution existerar och att det många gånger är betydligt hederligare att betala för sex än att ägna sig åt falska krogragg och one night stands. Inte heller behöver de som säljer sextjänster vara mer olyckliga än de som säljer sin tid som gruvarbetare, massör eller psykolog.

Men det är ju inte alls så som prostitutionen beskrivs från feministiskt håll. Nej, tanken att någon skulle kunna sälja sexuella tjänster frivilligt finns överhuvudtaget inte. Där framställd det istället som att all prostitution handlar om trafficking och våldtäkter. Att ingen som säljer sex mår bra av det. Läs Enligt min humlas skrämmande upplevelse från ett seminarium om jämställdhet och prostitution i Almedalen. Där framgår med all tydlighet vad det är för typ av människor som drivit igenom sexköpslagen och som nu vill öka straffsatserna!

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Men varför inte tillåta allt som är kriminellt då? Brottsligheten går ju ändå inte att få helt stopp på.

Anonym sa...

Kanske alla arbetslösa borde prövas mot denna marknad också?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!