30 juli 2010

Kvinnor att älska!

Medborgare! Föraktar man kvinnor om man inte bugar och bockar för allt som landets feminister och genusvetare säger? Är man en kvinnohatare om man påpekar att kvinnor kan begå brott samt bete sig precis lika egoistiskt och ohederligt som män? Är man homofob om man inte hyllar Pridefestivalen och dess politiska budskap? Är man pedofil om man inte anser att illustrerade bilder av sexuella övergrepp mot barn skall vara förbjudna och straffbara? Är man en våldtäktsman om man anser att sexhandel skall vara tillåtet och att sexköpslagen ska avskaffas? Eller kan man älska kvinnor trots allt detta? För visst finns det väl mängder av kvinnor att älska!

Som Folkpartiets egen lilla folkhjälte och diva Camilla Lindberg, för hennes kontinuerliga kamp för sexarbetarna och för yttrandefriheten! Samma saker gäller för Helena von Schantz och för LouiseP! Frihetspropaganda is da thing!

Även Moderaternas Maria Abrahamsson är en politiker och journalist som vågar sticka ut och som har ett rättsmedvetande som befinner sig på oändligt högre nivå än vår nuvarande justitieminister.

Eller Tanja Bergkvist, för hennes strikt naturvetenskapliga approach att sabla ner genusvetenskapens totalt ovetenskapliga irrläror.

För att inte tala om journalisten Ingrid Carlqvist som enträget kämpat för pappors rätt att vara föräldrar på samma villkor som mammor och för ökad rättssäkerhet, ofta med Ann-Mari Maukonen i fotspåren.

Man måste inte ens tycka lika i alla frågor för att älska en kvinna! Även Catta är värd all kärlek, för hennes rättspatos och för att hon har skinn på näsan, även om hon lever i sin egen lilla bubbla. :-)

Sedan finns det ju en speciell kvinna att älska mer än alla andra. Men vem det är, är och förblir en hemlighet!

17 kommentarer:

Ola Jennebrink sa...

Det låter som en recension av en dikt men...det var vackert skrivet.

Medborgare X sa...

Tack Ola!

Cuben sa...

Jag stämmer in i hyllningskören för och till alla de kvinnor du ger kredit till och nämner vid namn!

Lilla My sa...

Instämmer helt och fullt : )

Ann Helena Rudberg sa...

Så trevligt att du ha någon särskild att älska. Det har jag också sedan snart 27 år. Det är en förunderlig upplevelse, som fyller mig med glädje och vördnad nästan dagligen. Tänk så lätt vi hade kunnat missa varandra!

Anonym sa...

Herre jösses X !
Nu tog du i från tårna och fick ihop en riktigt bra text med massor av KÄRLEK !

Rodnar så jag är helt illröd i plytet och niger djupt för den kärlek du skickade min väg.


Mycket bra skrivet, men jag är ju en smula partisk så ! ;)

Medborgare X sa...

Tack för kommentarerna alla älskade kvinnor (och män)!

granntanten sa...

Härligt! Kvinnor som vågar sticka ut och blir älskade för det. Men det finns massor med (män)niskor som är så underbara så de bara måste älskas oavsett genus.

Anonym sa...

Kletig, pseudoromantisk smörja. Älska dig själv!

/ Alexis

Medborgare X sa...

Granntanten!

Ja, så är det!

Medborgare X sa...

Alexis!

Detsamma!

Skatan sa...

Så fint och så rätt och så bra ... tänkt och skrivet.

Annars är vi ofta så rädda här i Sverige att inte gå i den där för oss utstakade åsiktsleden.

Jag tycker ofta som du ... och jag vet ju också att det finns massor av stickspår och avtagsvägar från huvudleden ... och det gäller att tänka till när ens egen GPS krånglar. Nu visade du åtminstone mig på alternativa vägar att gå ... :-)

Medborgare X sa...

Skatan!

Tack för dina ord. Ja, visst är svensken ofta rädd för att gå utanför den gängse åsiktsleden, men som tur är börjar det bli fler och fler som ifrågasätter de sanningar som presenteras av landets elit. Kanske är det Internet och möjligheten att blogga som gjort att fler och fler kan säga vad de tycker och samtidigt ser att det finns andra som tycker likadant? Hur som så är de facto Internet en enorm möjlighet för de små att göra sin röst hörd. Därför är det också enormt viktigt att stoppa alla överhetens försök att begränsa Internet och den fria kommunikationen.

Hmm sa...

Man måste absolut inte älska alla. Känslor är till för att leda oss på rätt väg. Alla är inte guds bästa barn, och det måste man få säga att man tycker utan att bli tilltryckt.

Ingrid sa...

X, tack för kärleken! Själv funderar jag på att starta rörelsen "Rör inte min man!"

Ni minns väl "Rör inte min kompis" vars symbol alla bar på jackan. Det är hög tid att protestera mot misandrin som förpestar vår tillvaro. Jag säger som Doris Lessing:

"I find myself increasingly shocked at the unthinking and automatic rubbishing of men which is now so part of our culture that it is hardly even noticed."

"The most stupid, ill-educated and nasty woman can rubbish the nicest, kindest and most intelligent man and no-one protests.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1491085.stm

Medborgare X sa...

Hmm,

Ja, det måste man få säga utan att bli tilltryckt, oavsett kön!

Medborgare X sa...

Ingrid!

Låter som en god idé! En liten hand med den texten borde inte vara så svår att fixa till.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!