22 mars 2010

Ifrågasätt inte genusvetenskapen!

Medborgare! För en vecka sedan skrev Medborgarperspektiv och många andra om hur genuskritikern Matte Matik blev tystad av gammelmedia. Detta efter att han blivit hotad av Upsala Nya Tidnings chefsredaktör Lars Nilsson och polisanmäld av Sundsvalls Tidnings chefsredaktör Kjell Carnbro på grund av att han skrivit ihop ett litet program med namnet Transgenusmotorn som konverterade texten i tidningsartiklar. Genom att byta ut ord som "män" mot "invandrare" eller "judar" och "kvinnor" mot "svenskar" kan man hjälp av detta lilla verktyg enkelt undersöka om artiklarna följer de pressetiska riktlinjerna att inte skriva diskriminerande texter genom att använda sig av stereotypa schabloner.

Det visade sig vara ganska enkelt att hitta ett antal tidningsartiklar, bland annat i UNT och Sundsvalls Tidning, som när de kördes genom Transgenusmotorn framstod som uppenbart rasistiska. Därmed kan man också sluta sig till att ursprungsartiklarna var uppenbart sexistiska, i dessa fall uppenbart manshatiska. Men att påvisa något sådant var tydligen väldigt känsligt, för det fick som sagt chefsredaktörerna att gå i taket och hota Matte Matik. Kritik mot könsmaktsordningen får man tydligen inte ägna sig åt!

Idag kan man läsa i Världen idag om Carl Festin. Han var fram till förra vintern timanställd som ledare för pappagrupper inom Jämtlands läns landsting. Som sådan blev han då kallad att delta i en flera dagar lång genusutbildning i landstingets regi. Under denna utbildning ifrågasatte han dock den vetenskapliga grunden för genusteorin om könsmaktsordningen. Mot slutet av kursen blev Carl Festin kallad till ett tre timmar långt möte med kursledarna, den överläkare som ansvarar för hälsoutbildningarna och pappagruppernas samordnare. Han fick då veta att hans kritik mot genusvetenskapen och könsmaktsordningen var olämplig samt att han hade ”utövat könsmakt” under en föreläsning. Detta eftersom han rest sig för att fylla på sin kaffekopp från en kaffevagn under utbildningen!

Ett par vecka senare blev han ombedd att ta time-out som pappagruppsledare. Carl Festin anmälde då det inträffade till DO, som efter ett halvårs utredande valde att inte ta upp ärendet. Här har vi alltså ännu ett fall där den som ifrågasätter könsmaktsordningen och genusvetenskapen tystas!

Precis som Fru Bråttom undrar Medborgarperspektiv vad som hände med tankarna om mångfald och kritiskt tänkande? Är det genom tvång och förtryck som vi skall göra vårt samhälle mera jämställt? Naturligtvis inte tycker alla sansade medborgare!

Men feminism och dess genusteorier handlar inte om jämställdhet för världens alla kvinnor. Nej, det handlar om makt. Makt för en liten politisk grupp av företrädesvis kvinnor. En liten grupp som säger sig företräda majoriteten av alla kvinnor. En liten grupp som bygger sin världsbild på hat. Hat mot män. En liten grupp som i Sverige blivit en integrerad del av makteliten. En maktelit som inte bryr sig om medborgarna, utan enbart om sin egen makt! Med mer hat ska medborgarna hållas på sin plats.

Vad kan beskriva detta bättre än Matte Matiks senaste låt "Om du tror att de bryr sig (så tror du fel)"?3 kommentarer:

Juristen sa...

Ja, man blir mörkrädd. Feminismen har onekligen gått över styr. Kvinnor har numera iklätt sig den tidgare manliga rollen av mansgrisar, eller skall vi kalla det kärringsuggor?

Medborgare X sa...

Juristen!

Ja, visst blir man mörkrädd. Om det är något i samhällets som ska kallas patriarkalt så är det feminismen. Den har blivit en ideologi som genomsyrar allt från regering och Riksdag till daghem och skolar. En kollektiv hjärntvätt för medborgarna.

Men inte verkar kvinnor må bättre trots allt detta. Tvärtom så knaprar tydligen unga kvinnor antidepressiv medicin som aldrig förr och t.o.m. Linda Skugge reagerar på hur verklighetsfrånvända många unga (feministiska) tjejer är. Istället för att jobba och försörja sig själva verkar ju många ha större fokus på hur "kränkta" de blir av än det ena och än det andra. Allt i linje med samhällets feministiska genusteorier.

Inte underligt att välståndet sjunker och välfärden med den. Dessa bortskämda politiker och curlingbarn verkar tro att pengar växer på träd. Att skattepengarna respektive föräldrarnas lön ramlar in på kontot per automatik varje månad. De biter glatt den hand som föder dem gång efter gång. Men en dag tar det slut! Undrar just vad kärringsuggorna säger då?

Revisorn sa...

Transgenusmoton var en bra idé. Anledningen till att det upprörde så många var förmodligen det avslöjande det innebar. Inte ens de mest inbitet fanatiska kunde då förneka att kejsaren var naken, därav ilskan. Alltid jobbigt se obekväma fakta i ögonen som inte överensstämmer med den egna ideologin.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!