13 mars 2010

Att tysta en genuskritiker

Medborgare! Att mediaeliten ofta sympatiserar med den radikalfeministiska ideologien är ingen nyhet. Inte heller att dessa journalister ofta använder sig av samma form av retorik när det gäller att beskriva män som nazister och rasister gör när de beskriver judar respektive invandrare. Detta kan man lätt se om man byter ut ordet "män" mot "judar" eller "invandrare" och ordet "kvinnor" mot "svenskar" i de artiklar som skrivs i gammelmedia. Matte Matik har skapat ett litet program som snabbt och enkelt gör denna typ av konvertering av artiklar som publicerats på nätet. Programmet heter Transgenusmotorn och kan hittas här.

Men detta tyckte inte UNT's (Upsala Nya Tidning) chefredaktör Lars Nilsson om. När han fick reda på att artiklar som publicerats av UNT hade konverterats med Transgenusmotorn och på så sätt avslöjats som rent mansfientliga tog det hus i helvete. Lars Nilsson och UNT ville inte stå med byxorna nere, avslöjade som de feministiska manshatare de egentligen är, utan kontaktade genast Matte Matik i syfte att tysta honom. Lars Nilsson hävdade att Matte Matik gjorde sig skyldig till intrång mot upphovsrätten och begärde att han omedelbart skulle ta bort de konverterade artiklarna.

Artikeln det handlade om är "Kvinnor är mer miljömedvetna", som publicerades i UNT i december förra året. Under makteliten hot valde Matte Matik att stoppade möjligheten att konvertera artiklar från UNT i Transgenusmotorn, men Oscar Swartz har passande nog en skärmdump av den konverterade artikeln kvar! Där framstår det med all tydlighet vilken typ av hatisk retorik som gammelmedia använder sig av när de ska beskrivs män och kvinnor ur ett "genusperspektiv".

Lars Nilsson och UNT är säkert nöjda över att ha lyckats tysta en genuskritiker. Men Matte Matik är inte den som är håller inne med vad han tycker om det genusväldet som allt mer breder ut sig i landet. Tillsammans med Tanja Bergkvist har han spelat in denna lilla genuskritiska musikvideo.


1 kommentar:

Anonym sa...

snälla nån....

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!