19 juli 2010

Världsrekord i förmynderi?

Medborgare! Är det någon som missat att vi lever i ett storebrorsamhälle där medborgarna ständigt är övervakade och ständigt bli knäppta på näsan på grund av maktelitens moralmoras och förmynderi? Inget tyder heller på att politikerna skulle vara på väg att besinna sig. Tvärt om! Takten ökar och det går inte att se något logiskt eller naturligt slut på denna utveckling, varken i Sverige eller på EU-nivå. Under senaste år har vi fått FRA-lagen, SWIFT-direktivet, datalagringsdirektivet. För att inte tala om morallagar som sexköpslagen, som allt mer ter sig som ett kinderägg. Ja listan kan göras lång. Numera respekterar inte ens våra politiker att vi inte vill bli uppringda på telefon! Det är dags att göra motstånd nu! ´

Annars kan det gå så långt som i Norge. Sedan den första juni i år kan inte norrmän köpa godis, glass eller tidningar med betalkort i svenska butiker som också har speltillstånd! Orsaken är en lag som förbjuder norrmän att använda betalkort för spel på internationella spelföretag. Det leder även till att de inte kan handla på kort i utländska butiker som har speltillstånd! Snacka om den sista Sovjetstaten. När inte medborgarna ens fritt får bestämma vad de vill använda pengarna som är kvar efter att ha betalt skatten!

Är det månde världsrekord i förmynderi?


MER INTRESSANT OM: , , ,

8 kommentarer:

kafoe sa...

Tur att den här norrmannen bor i Sverige sedan 20 år tillbaka och har svenska kreditkort, då. :) Helt otroligt.

Anonym sa...

Så blir det i ett land där förmyndarmentaliteten ligger i ryggmärgen hos folk. Varje norrman anser sig själv kunna hantera frihet och ansvar, men han tror inte att de ca 4,7 miljoner övriga norrmännen klarar av det. Detta är anledningen till att Norge är Europas "särskola"

Anonym sa...

Det var inte så länge sedan svenska riksdagsmän kontaktade coffeshops i holland och hotade dem med handelsrestriktioner om de inte slutade sälja cannabis till svenskar. Lagom överförmynderi det med du... :)

Tony sa...

Tråkigt allt det här överförmynderiet. Frågan är bara vad man som enskild individ kan göra?

Medborgare X sa...

Bergatorparen!

Tyvärr är det inte bara i Norge som situationen ser sådan ut!

Medborgare X sa...

Anonym 14:47!

Som sagt, Sverige är inte mycket bättre än Norge. Tacka vet jag Holland! :-)

Medborgare X sa...

Tony!

Ja, det är inte mycket man kan göra tror jag. Det enda sättet är väl att rösta på ett parti som man tycker inte ägnar sig åt allt för mycket förmynderi, vilket det nu kan vara?

Anonym sa...

Denne loven er faktisk blitt til for å beskytte menesker som lider av spilleberoende som faktisk er en sykdom og altfor alvorlig til å ha roligt med .

En fråga hva er hverst at en Nordmann må gå 20 meter til bankomaten ... eller at en hel famolie går til helvete hus går på tvangsaksjon foreldre havner i bestefall i fengsel barn blir satt på gaten eller tvangssendes til et barnehjem ,

Til dere sjornalister vil jeg si at gjør en bedre undersøkelse neste gang so om hvorfor denne loven har kommet. Pinsamt jornalistisk håndtverk .

Ps, det er lov og bruke hodet .

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!