17 februari 2009

Viktig granskande journalistik i gammelmedia, eller?

Medborgare! Vad gör alla dessa välutbildade journalister och reportrar, som sitter på redaktionerna i Stockholm, istället för att granska Gömda-historien och Liza Marklund? Finns det några andra viktiga ämnen som de rapporterar om istället? För något samhällsavgörande måste det väl vara som de lägger sin arbetstid på istället? Vad kan det vara? Medborgarperspektiv har gjort en snabbtitt genom gammelmedia för att försöka spegla vilka andra historier de skriver om.

Dagens Nyheter rapporterar att Simpsons efter 429 producerade avsnitt under 20 år äntligen har fått ett nytt intro. Man rapporterar även att vårens TV-trend är kriminalare med övernaturliga gåvor samt att mycket pekar på att hockeyspelaren Peter Forsberg nu har spelat sin sista match.

Aftonbladet toppar också med nyheten om Forsberg. Aftonbladet avslöjar även att modellen Kate Moss bröst har vuxit samt vilka tillbehör till min mobiltelefon som är coolast!

Hos Expressen kan vi läsa att en kapten på ett SAS-plan i Köpenhamn hälsade sina passagerar välkomna ombord på flyget till London och började informera om Londonvädret. Passagerarna hade dock tänkt sig att flyga till Oslo!

På Svenska Dagbladets kan man läsa att en av nämndemännen i rättegången mot The Pirate Bay ser ut att ha slumrat till. Det symboliserar också ganska väl den granskade journalistiken inom gammelmedia för tillfället. Zzzzznark!

1 kommentar:

Caisa Ederyd sa...

Det är inte samtidens svenska journalisters fel att media Sverige leker flum flum. När de största nyheterna för de flesta medborgare handlar om bloggar som i sin tur handlar om blonderade små-tjejer och halvöverviktiga medelålders kvinnor är det väl inte så konstigt att ingen bryr sig om Marklund. Dagens Sverige bryr sig inte om annat än ms. Moss's bröst och pirate bay...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!