16 februari 2009

Liza Marklund polisanmäld för förtal

Medborgare! En av de som drabbat hårdast av Liza Marklund och Mia Erikssons härjningar är Elisabeth Hermon, som efter att ha inhysst Mia Eriksson (gratis) under en period i slutet av 80-talet blev uthängd i Expressen av Liza Marklund. Elisabeth Hermon anklagades för att ha bedragit både de kvinnor hon var satt att hjälpa samt de socialtjänster runt om i landet som betalade för att hon, via sin verksamhet Trossen, skulle hjälpa dessa kvinnorna. Liza Marklund kom även att basera sin bok Paradiset kring händelserna med Elisabeth Hermon och Trossen, där anklagelserna om bedrägeri och missbruk av utsatta kvinnors förtroende fick nytt krut. Elisabeth Hermon publicerade våren 2008 boken Vingklippt, där hon berättar sin egen version av vad som verkligen hände i fallet Trossen. I samband med lanseringen av Vingklippt har Liza Marklund återigen, i radio, hävdat att Elisabeth Hermon stoppat miljontals kronor i sina egna fickor. Pengar som kom från socialtjänster runt om i landet.

Via Monica Antonsson blogg framkommer nu uppgiften att Elisabeth Hermon har polisanmält Liza Marklund för förtal. Det är redaktionen på nättidningen Sourze som har tagit del av dessa uppgifter från Elisabeth Hermon. Det skulle kunna vara gnistan som sätter fart på gammelmedia igen!

Än mer skulle det gnistra till om även Osama Awad polisanmälde Liza Marklund och Mia Eriksson för förtal. Hos Ingrid Carlqvist kan man läsa om idén att samla ihop pengar för att inrätta en fond för Osama, just för att hjälpa till med advokatarvoden.

Vid en rättegång måste både Liza Marklund och Mia Eriksson lägga korten på bordet. Då går det inte att gömma sig bakom "1000-tals dokument på vinden" och gammelmedias okritiska ställningstagande. Då gäller upp till bevis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!