21 februari 2009

Jan Helin visar återigen vad han går för, tyvärr!

Medborgare! Under den gångna veckan är vi många som förundrats över Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin. Han lät Liza Marklunds "romanfigur" Mia Eriksson komma till tals oemotsagd på åtskilliga tidningsuppslag och löpsedlar under förra helgen. Dessutom lät han Liza Marklunds Pirat-kollega Jan Guillou skriva en extra lång krönika till Marklunds försvar i söndagens tidning (en krönika som dock fått många att helt tappat förtroendet för Guillou). Jan Helin hävdade dessutom att den publicitet som Mia Eriksson fått i Aftonbladet står i direkt proportion till det utrymme han tidigare gett till Monica Andersson. Något som varken Monica Antonsson själv, eller radioprogrammet Medierna (som faktiskt har räknat sidor) håller med om.

Under förra helgen lät Jan Helin under lördagen sina nyttiga idioter till reportrar, Lisa Olsson och Kristina Edblom, rapportera om vad som skrevs i bloggosfären strax efter att Mia Eriksson deltagit på Aftonbladets chat. Alla bloggare som blev omnämnda i artikeln är dock inte helt nöjda med resultatet! Att Jan Helin har en konstig inställning till bloggosfären och dessutom dåligt insatt i vad Gömda-härvan verkligen handlar om framgick med all tydlighet när han deltog i SVT's Debatt tidigare i veckan.

Nu visar återigen Jan Helin vad han går för. Aftonbladet hade bett Linda Skugge intervjua Marcus Birro om hur det var att äntligen bli pappa. Detta efter att han och hans sambo Jonna lyckats fått barn efter en lång kamp och efter att tragiskt ha mist två barn innan det lyckades. Artikeln var klar och planerad att publiceras i dagens tidning, men när chefsredaktör Jan Helin fick höra talas om intervjun med Marcus Birro så beslutade han att inte publicera den - för att han inte gillar Marcus Birro!

Man tar sig för panna! Jag kan bara hålla med Ramona Fransson - det är dags att avgå Jan Helin!

2 kommentarer:

Ramona Fransson sa...

Hej Medborgare X, tack för ditt grattis. Känns underbart att få vara med på listan.

Medborgare X sa...

Ramona!

Väl bekommet! Hoppas försäljningen går bra.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!