15 februari 2009

Nyttig idiot?

Medborgare! Är det bara en slump att det är just Aftonbladet som fått möjligheten att publicera en exklusiv intervju med Mia Eriksson och hennes "bevis" för att historien i Liza Marklunds bok Gömda skulle vara sann? Vi vet att det var Liza Marklunds PR-agent Niclas Lövkvist som förmedlade affären. Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin anser att det är ett scoop han kommit över och inga som helst krav har Mia Eriksson ställt heller! Eller kan det vara så enkelt att Jan Helin och Aftonbladet har agerat nyttig idiot åt Liza Marklund? För genom att publicera Mia Erikssons historia, utan att göra minsta tillstymmelse till granskning av de uppgifter som tidningen har fått ta del av, har Aftonbladet varit tvungna att ta ställning för Liza Marklunds sida i Gömda-affären. Därmed har den enda möjliga journalistiska källan till kritisk granskning av Gömda och Liza Marklund försvunnit! Något som Liza Marklund och Piratförlaget säkert inte är speciellt ledsna över, speciellt som Aftonbladet redan i december gjorde små antydningar att kritiskt granska Gömda (om än med en ursäkt från Jan Helin bifogad till artikeln).

Expressen kommer av naturliga skäl aldrig att kritiskt granska sin egen krönikör Liza Marklund. Speciellt inte som Bonnierkollegan DN's chefredaktör Thorbjörn Larsson sitter i styrelsen för Piratförlaget. Genom att "förmedla" uppdraget att intervjua Mia Eriksson till Aftonbladet har PR-agenten Niclas Lövkvist effaktivt täppt till den enda möjligheten för Monica Antonsson att få komma till tals i gammelmedia för att få redovisa sin version av sanningen om Gömda.

DN kommer aldrig att låta Antonsson få komma till tals. Inte så länge Thorbjörn Larsson är chefsredaktör. SvD har allt för hög svansföring för att överhuvudtaget befatta sig med den här typen av journalistik. Återstår gör måhända Sydsvenskan och GP, men hur stort intresse har de av att skicka reportrar till Oxelösund? En liten ort som befinner sig långt från dessa tidningars spridningsområde.

Ett lyckat drag av PR-agenten Niclas Lövkvist, att lyckas tysta Aftonbladet! Synd bara för Jan Helin, att behöva framstå som en nyttig idiot!

1 kommentar:

Leroy sa...

Nej kära medborgare det är ingen slump.


Det kallas rävspel och tyvärr så har man valt att försöka offra offret. Hoppas Mia är stark nog att ringa upp både Mickael och Osama och förklara sig eller att Liza talar ut om den poltiska agendan och de val hon gjorde då man krossade Hermon´s rörelse. Gör man inte det då blir det nog fritt falla för inblandade cheffredaktörer, författare och förlag.

Inblandade Politiker mm.

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!