19 februari 2009

Lilla Oxelösund - inte stor nog att gömma sig i

Medborgare! Äntligen har den lilla kuststaden Oxelösund fått en riktig kändis. Någon det skrivs om i kvällstidningarna och som det "skvallras" om på nätet. Det kan den lilla staden behöva, för vem har annars hört talas om Oxelösund? Staden är antagligen mest känd för sitt järnverk och kanske även den karakteristisk S:t Botvids kyrka, men så många kändisar kommer inte från den lilla staden. Visserligen var en av grundarna till Ny Demokrati, spelevinken Ian Wachtmeister, VD för järnverket under en tid på 70-talet, men född och uppvuxen i Oxelösund är han inte. Det är däremot Liza Marklunds "romanfigur" Mia Eriksson, eller Margareta Eurenius som hon hette när hon bodde där.

Nu ryktas det på Monica Antonsson blogg att Mia Eriksson är på besök i sin hemstad. Kanske är det hennes hjärtsjuke far Ture som hon besöker, och resten av familjen. I Aftonbladets hemma-hos-reportagegrät Mia krokodiltårar och hulkade över att hon inte kunde åka hem och besöka sin hjärtsjuke far på grund av sin "rädsla". Bara ett halvår tidigare hade hon berättat i Expressen att hon fortfarande kände sig hotad när hon besökte Sverige och att MMDMÖ skulle döda henne om han fick tag på henne. Melodramatiskt värre alltså!

Om nu kändisen Mia Eriksson kommer på besök till Oxelösund så bör hon bli igensedd och identifierad ganska fort. Det är ju en ganska liten stad, där de flesta känner igen varandra. Ett liten centrum omgivet av ett par gator med flerfamiljshus. Runt om mestadels villaområden. Mia Eriksson familj är inte svår att hitta. Oxelösund är inte stort nog att gömma sig i, även om man är huvudperson i Gömda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!