15 februari 2009

Bloggdrev och näthat

Medborgare! Många är det som har anklagat bloggosfärens medlemmar att bedriva en hatkampanj mot Liza Marklund. Jan Guillou liknar i dagens kolumn i Aftonbladet bloggarna vid en mobb som kastar sig över Liza Marklund och antyder att hon blivit utsatt både för förtal och "hatspyor". Liza Marklunds PR-agent Niclas Lövkvist har tidigare skrivit om bloggdrevet och då beskrivit bloggarna som rättshaverister. Den välkände genusprofessorn Tiina Rosenberg skrev på Newsmill att Liza Marklund var utsatt för mobbing och att det berodde på att hon är en "framgångsrik och populär kvinna". Även Hanne Kjöller påstod att jakten berodde på att Liza Marklund är ung, snygg och rik! Själv har jag följt den mycket sansade tråden om Gömda på Flashback och har inte alls upptäckt det påstådda näthatet mot Liza Marklund, heller inga personangrepp som går ut på att hon är framgångsrik, ung, snygg eller rik.

Om det är någon som blivit utsatt för näthat så är det snarare Monica Antonsson. Trots att Monica inte släpper igenom de värsta angreppen mot henne så slinker en och annan otrevlig kommentar genom hennes granskning. Vi vet inte vad hon inte släpper igenom, men vi vet alla att det finns ett antal bloggare som skriver väldigt nedsättande om Monica Antonsson på sina egna bloggar. En av dessa är Katharina, som Monica efter en lång tids trackasserier stängde av från sin blogg. Andra bloggare som sprider sitt hat gentemot Monica Antonsson är Ylva, Norha4you och Carstoned. I lördags skrev till exempel Carstoned ett inlägg (se bild nedan) fullt av personangrepp mot Monica Antonsson och dessutom kryddat med både hot om våld och dödshot! Hon skriver bland annat att "Monica borde åtminstone utsättas för 50 piskrapp eller bli stenad". Så om det är någon som är utsatt för näthat så är det knappast Liza Marklund!

10 kommentarer:

Katharina sa...

Jag tycker att du kan plocka fram några "nedsättande kommentarer" som du påstår att jag skrivit. Tråkigt att du själv skriver så väldigt "nedsättande".

Vänligen Katharina

Katharina sa...

Misstänkte att du inte skulle våga bemöta detta. Det är så lätt att kasta dynga...

Medborgare X sa...

Katharina!

Vad finns det att bemöta? Det är ett faktum att Monica Antonsson har stängt av dig från sin blogg p.g.a. ditt uppträdande. Trots att du blev varnad ett par gånger så fortsatte du i samma hjulspår. Är det att "kasta dynga" att påpeka det?

Katharina sa...

JA, med tanke på att Monica själv förespråkar att journalister ska stå på sig för att få svar. "Varför åkte de inte till USA och ringde på dörren?" Var en fråga alldeles nyss i en kommentar från henne.

Du får det medvetet(?) att se ut som om jag skrivit nedlåtande och oseriöst, när jag i själva verket varit ihärdig för att få svar på kritiska frågor. Naturligtvis vinklar du din blogg precis som du vill, men det blir en fasligt konstig sanning du proklamerar.

Katharina sa...

Det är rejält provocerande det här. Din blogg går ut på att kritisera dem som inte svarar och skyddar sig själv och andra. Men om någon vill granska Monica Antonsson (som är känd för att sålla rejält bland sina kommentarer) så skyddar du henne för att det passar dina intressen *djup suck* Du verkar tro att du är en opartisk person med en objektiv syn på media, du är nog mer lurad än du inser. Vågar du läsa denna kommentar för vad den är, utan att lägga in en massa tolkningar om vilken ton den är skriven i? Ta till dig av det som står, vågar du, eller skyddar du Monica som Aftonbladet skyddar Mia?

Medborgare X sa...

Katharina!

Varken du eller jag vet exakt hur mycket Monica Antonsson sållar bland kommentarerna. Jag har noterat att även negativa och kritiska kommentarer kommer igenom, speciellt om de håller en någorlunda god ton.

Hon säger själv idag i ett svar till Sabine i inlägget om att Carstoned är tillbaka att hon inte får så där jättemånga kritiska kommentarer, men att hon sållar bort de som kommer med fåniga frågor som hon redan svarat på flera gånger. Tillhör du den kategorin kanske?

Se: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3442443367358981489&postID=2556672087660613031

Medborgare X sa...

Katharina!

För övrigt tycker jag att det är fint av Monica och Carstoned att ha funnit varandra och att de verkar komma överens igen. Carstoned skriver på sin nya blogg att hon inser att hon inte ska ta saker och ting så personligt när andra har en annan åsikt än henne. En klok och bra insikt tycket jag.

Katharina sa...

Ja det är vackert :) Visst är livet underbart :)

linnex sa...

Varför överhuvudtaget besvara Katharina? En otroligt tröttsam och intolerant människa. Om Liza Marklund är en skam för sin yrkeskår är Katharina en skam för sin, och även min: socionom. Genom hela utbildningen får vi lära oss hur viktigt det är med ödmjukhet och lyhördhet. Vissa kan inte ta till sig den lärdomen, är inbitna besserwissrar och borde således inte ha ett människovårdande yrke.

Katharina sa...

Linnex: Att besvara människor som tilltalar en tillhör ödmjukhet och lyhördhet. Att kalla någon tröttsam och intolerant, besserwisser gör det inte. Socionomer är dessutom ingen yrkeskår utan Socionom är en titel. Men det visste du nog redan :) Ha det underbart Linnex :)

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!